zaman tüneli

mahlasımın hakkını verebilmem için taytın üzerine kırmızı don giyip uçmam lazım. kırmızı don kolay ama uçamam. bunu benden beklemeyin.

ben mahlasımın hakkını veremeyeceğim galiba. bütün keyfim kaçtı akşam akşam. çok şey istiyorsunuz sevgili sanal arkadaşlarım.
devamını gör...

2024 verilerine göre hamburger, 20,2 milyar tl'lik hacmiyle türkiye'de en çok sipariş edilen yemek unvanını hamburger taşıyormuş. abd'de bir yılda yaklaşık 36.6 milyar* hamburger tüketilmekteymiş.


zengin olsam keyfine gireceğim bir sektör olurdu, keyfine diyorum ama piyasanın en iyisi olmak için çabalardım, ondan keyif alırdım. az ürün olurdu ama lezzet zirvede olurdu. smash üzerine giderdim. yanındaki patates kızartması ve soğan halkası bile sektörün dilinde dolandırdı. hiç bir hamburgercide olmayan, hatta dünyada başka restoranda olmayan özel soslar ve yapılmamış baharat karışımları olurdu.
bir şeyler denemeyi, yeni şeyler oluşturmaktan aşırı keyif alıyorum. şu an bu fakirlikte anca yazılım olarak dijital bir şeyler yapıyorum ama para olsa başta yemek olmak üzere somut çıktılarımda olurdu kesin.
devamını gör...

tabiki de içlerinden biri (bkz: vişneizm) diğeri de tabiki de (bkz: devotus atheus (yazar))…

vişneizm deyince aklımıza gelen bir yol açması ve o yoldan tam yol ileri gitmemiz gerekirken bir aydır ortalıktan kaybolmak sureti ile bizi bir başımıza bırakmıştır. sonuçta kitleleri arkasından sürüklemesi gerekiyordu… gitmiş jeff övüyor.. töbe yarebbim..

devotus için söylenecek her şeyi söyledim zamanında… ölmeden kıymetini bilmemiz için yapacak daha çok şeyi var kendi de bilmiyor. hak hukuk bilse verirdi. yok yani kim bilir nerede hangi horozu takip edip maymun yetiştiriyor. ayıp.
devamını gör...

25.yıl mesajı gelince şok oldum. ben bu şirketi en erken 2010 larda hatta 2015 ten sonra sanıyordum meğerse 2001 yılının ocak ayında kurulmuş, benden neredeyse 1 yaş büyük.
devamını gör...

90'larda aşağıdaki şarkısıyla ünlü olmuş jamaika asıllı şarkıcıdır, şarkılarında reggae etkisi hissedilir:



bu şarkı da kendisini tek şarkılık şarkıcı olmaktan kurtarmıştır:

devamını gör...

sokrates öncesi atomcu filozoflardan olan leukippos ve abdera'dan çıkan, leukippos'un öğrencisi demokritos'un cümlelerini içeren derleme kitap. türkçe'ye celal cengiz çevik tarafından kazandırılmıştır. kimya bilimine ya da eski yunan felsefelerine ilgisi olanlara tavsiye edilebilecek bir kitaptır. demokritos çoğu yunan filozof gibi farklı konulara da değinmiş, gökbilimine, biyolojiye ve insanlığa dair erdemlere, zenginliğe de yer vermiştir. iş bankası yayınlarından çıkmıştır.
devamını gör...

ben anlatmak şimdi kumar.
sen oynamak kumar, sen istiyor mokoko, hayat sana verir mokoko, sen istemez mokoko, o zaman sen uzak durmak kumar.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

her akımda varım.
devamını gör...

kaslarının hakkını vermeyen erkek, saçlarının hakkını vermeyen kadın gibi mahlasının hakkını veremeyen yazarlardır.

büyük bir tartışmayı başlatmasından korksak bile bu konuya da el atmak gerekiyordu.

lütfen herkes başlık altında birbirine karşı saygılı olsun, fikrini çizgileri aşmadan ifade edemeyecek olan yazarlar bu başlık altında yazmasın.
devamını gör...

delikanlı adam bulmak.
devamını gör...

tabi ki evlenmek.

sonrasında çocuk yapmak.

o çocuğu sağ salim yetiştirmek.

sonra onu da evlendirmek.

böyle babadan oğula nesil sorunlar bunlar.
devamını gör...

aslında bize bahşedilmiş en güzel yeteneklerden biri.

ama tabi bu da amacı dışında kullanıldığında sıkıntıya sebebiyet verebiliyor.
devamını gör...

yürüyorum sessiz ve kederli...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

boşluktan hoşlanmayan nöral algoritmamız, olguyu alıp olay örgüsüne yerleştirme eğilimi gösterir.

örneğin parkta yütrürken bankın üstünde yenmiş elma gördüm. öykü oluşuverdi o anda;
-annesinin önerisi ile kuşlar için elma kurusunu bırakan çocuk
-sırnaşan flörtünün öpme isteğine direnirken elma yiyen sonra yelkenleri indiren ama çöpe kalkmak istemeyen ergen
-elmayı yerken kriz geçirip yavaşça yere yıkılan yaşlının elinden oraya düşen yenmiş elma
vb. bunları normal gibi algıladınız ebette.

oysa bu eğilim sosyal sorunlarımızın ve çevre çatışmalarımızın neredeyse %90'ına yol açar.
dedikodu-çekiştirme-söylenti üçgeninde nice ruhlar kırıla kırıla ölmüşten beter olur.
devamını gör...

annemlerin yanına tükana* gelmiştim yardım için. 11 takım karışık okey taşı ayırıp tek tek sildim bitirdim az önce. şimdi denize karşı sigara içip içimden düşünüyorum. yazlıkcı emekliler bu görünmez emeği ne kadar hak ediyor? oynamazlarsa bu insanları okeye nasıl çekebilirim? sırf iş yaptim diye insanları zorla okey masasına oturtmak nedir kendine gel. düşünceyi yazıya dökünce içten düşünmeme zeval geliyor mu? sanmam. veseyre veseyra.
devamını gör...

evlenmek.
gençlerin evlenebilmesi için maalesef çok para lazım.
devamını gör...

içinize atarsanız bedeninizden er ya da geç çıkıyor arkadaşlar. içinize atmayın. gidin dağlara taşlara anlatın ama içinize atmayın.
devamını gör...

(bkz: drama atölyesi)
devamını gör...

-daha iyisi senin olsun

içten içe kıskançlık duygusuyla ortaya çıkan bir sözdür.


-bir ihtiyacın olursa haberim olsun/beni ara

aileniz dışında %90 ihtimalle yalandır.
devamını gör...

yaklaşık 6 gündür yatıyorum. güldükçe enseme saplanan acının sebebi keşfedildi ve küçük bir operasyon ile şimdi yavaş yavaş daha iyi olmaya başladım. meğerse beyincik sarkmam varmış. dekompresyon ile çözüldü ve artık bir daha tekrarlanmamasını umuyorum. hepinize keyifli ve sağlıklı günler diliyorum. bir süre daha yokum, sonrasını bilemiyorum. görüşmek üzere.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim