kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
abd'nin 6 filosu istanbula geldiği zaman bir kesim tepki göstermişti.(sol kesim )diye nitelendiriliyor.
bu tepkiye karşı filoya karşı olanara birileri tarafından saldırılar düzenlendi ve 6.filoya karşı namaz kılındı tarihte söyleneneler kısmen bu şekilde.
peki bu namaz kılanlar kimlerdi ?

kanlı pazar, 16 şubat 1969 tarihinde istanbul taksim meydanı'nda abd'nin 6. filo'sunu protesto etmek için 76 gençlik örgütünün toplandığı sırada meydana gelen olaylardır. tarihçi feroz ahmad ise olayı "organize bir faşist şiddet örneği" olarak nitelemiştir.

"16 şubat 1969 günü ilk haber dolmabahçe camii'nden geldi. kalabalık bir grup cami çevresinde toplanmış namaz kılıyordu. saat 10.00 sularında durumu bizzat görmeye gittim. topluluğun çoğunluğu sakallı bereli kimselerdi. bize saldıracak olan bunlardı. şehrin yabancısıydı. garip bir sessizlik içinde ve merakla çevrelerini seyrediyolardı. o an düşündüklerimi anlatmadan geçemeyeceğim.

bunlar, bizim insanlarımız ve sömürülenlerimiz. yani 6. filo ve müttefiklerinin sömürdüğü fakir ve dindar insanlar. bu insanlar kandırılıp bir araya toplanmış ve bize saldıracak zamanı bekliyorlar. samimiler inanmışlar sonuna kadar ve ölümü göze alarak kalkıp gelmişler buraya. dini ve vatanı kurtaracaklar, can pahasına da olsa yapacaklar bu işi. onlara böyle söylenmiş, başkaca bildikleri yok. sömürü ne demek duymamışlar, yapacakları işin kime yarayacağını kestiremiyorlar. dünyada olup bitenleri ve 6. filo'nun gerçek yüzünü göremiyorlar. 6. filo'yu o kadar göremiyolar ki, dolmabahçe camii'sinin kabataş tarafındaki filonun gemilerini bile göremiyolardı. bu hazin bir manzaraydı benim için. çok değişik şeyler düşündüm o an, bizim bunca zamandır halka anlatmaya çalıştığımız filoya karşı namaz kılmamalıydı hiç kimse. 6. filo bir put ve bunca insan o puta tapınanlar olamazdı. ah şu insanlar filonun gerçek yüzünü bir görebilseler, o zaman seyreyle gümbürtüyü. diyorum ya hazin bir manzaraydı gördüklerim. esas sömürücüler ve onların yardakçıları, bıyık altından güleceklerdi birkaç saat sonraki halimize. evet birkaç saat sonra bu insanlar bize saldıracaklar ve kardeş kanı akacaktı.

sözün kısası esas düşmanla savaşmayacaktık. düşmanın kandırdığı cahil bir kalabalık çıkacaktı karşımıza ve bizim emperyalizme ve sömürüye karşı işçi yürüyüşü arada kaynayıp gidecek ve 16 şubat'ın adı kanlı pazar olarak kalacaktı."

harun karadeniz - olaylı yıllar ve gençlik
devamını gör...
bunda bilemeyecek ne var, tabi ki bülent ecevit.
devamını gör...
onların arasında halen faal olarak siyasette olan , tbmm de olan , şirketleri olan , dernekleri vakıfları olan insanlar var maalesef. sağolsun büyük abileri karşılıksız bırakmadı bu ülkenin bütün ekmeğini o zamanlardan beri onlara yediriyor.

o zamanlar onlar için en büyük, en demokratik, en özgürlükçü ülke abd idi. şimdi en büyük düşmanları (yersen).
devamını gör...
(bkz: islamcılar)
devamını gör...
yapanların çocuklarının yüzde sekseni kafa sözlük'tedir. hiç bu kadar kafası çipli amerikancıyı bir arada görmemiştim.
devamını gör...
yukarıya bak.
devamını gör...
öyle sorunsal olacak bir bilinmezlik yok yahu. sonradan her biri c.başkanlığıyla, meclis başkanlığı ve binbir makamla taltif edildiler. aralarında fesli deliden tut, torbacısı, baronu, bezirganı da vardı..hem de bunu "milli türk" iddiasıyla yaptılar.. bilmeyen mi var..
devamını gör...
bunların torunları daha önce kahveciyi kıble yaptılar kendilerine değişmez bunlar ama millet ne pislik olduklarını görmüyor
devamını gör...
yobazlardan her manyaklık beklenir.
devamını gör...
6.filoyu protesto eden devrimci türk gençlerine sopalarla saldıran abd yanlısı muhtemel eski mandacıların torunlarıdır. ideolojileri ters ve adamlara saldırdılar, sonra diyelim ki ezan okundu ve namaza orada durdular. bak allah'ın işine ki kıble de tam abd zırhlısının arkasına düşüyor. insan namaza durduğunda önüne düşen bir çerçeve fotoğrafı bile ya çevirir ya üstüne örter. bu insanları anlamıyorum. hiç mi şirk günahı işlemekten korkmadılar? biz şimdi kime secde ediyoruz diye sormak hiç mi kimsenin aklına gelmedi? sıradan, siyasetten uzak bir müslüman öyle bir görüntü vermektense o şüpheli durumu anında fark edip namazını kazaya bırakır. o insanların ideolojik hareketleri anlaşılan namazı bir araca çevirmiş. o günden bugüne de değişen bir şey yok. hüseyin atay hocanın söylediği gibi; namazı kur'ani mihverinden çıkarıp ümmetin başına bela ettiler.
devamını gör...
kıble yönünde ne varsa ona tapılıyor fikrini savunan, esaata 6. filoya pazar, siyaset ve kültür olarak secde etmiş malum andavalların başrol oynaduğu secde mevzusu.
devamını gör...
mandacılığı savunan ismet'in torunlarının durumu eşitlemek için çıkardığı, kendileri gibi boş yaygaradır.
devamını gör...
ulan bin yıllık solcu muhabbeti.
gelenler rus olsa bırak kıble yapmayı, donalacak tipler 6.filo'yu kıble yaptınız diyor.
yav he he. gülün geçin.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"6. filo'yu kimler kıble yaptı sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim