... ya daha da devrimci, sosyalist ve özgürlük yanlısı olursunuz ya da faşist, ortası yok... çok şükür genlerime ihanet etmedim, dedirten güzel mevzu. kanlı 1mayıs'ta hayatta kalmayı başarabilen, gezi'ye can dostum, hayatımı borçlu olduğum kahramanın bana ihtiyacı var diyerek giden, destek veren, direnen, ölümüne doğrularını savunan, yasaklıları bangır bangır pikapta sokak ortasında çalan, herkesin dönüştüğü, hayatta kalmak adını verdiği şekilde ruhunu sattığı bir dünyada aldığı her nefesin hakkını sonsuz onurlu şekilde veren insanların, anne babanız olmasının verdiği dayanılmaz mutluluk ve şereftir efenim...
ek1: gerçek 68 kuşağı birey, yetmez ama evet demez, atatürk'ün devrimciliğini asla tartışmaya koydurmaz bile, tatlı su solcularından derin ve ideal çizgilerle ayrılır ve ne yazık ki muhalafet tarafında dahi kendine layık bir parti bulup ardında duramaz, ama ile cümle kurmaz, bahanesi olmaz, merttir, vatanseverdir ve kim gelirse gelsin dönmez...
devamını gör...
68 kuşağından olup da faşist hezeyanlara kapılan yakın çevremden tek bir örnek yok. aksine bugünün 68 kuşağı orjinli ağabeyleri etnik bölücüler ile vatanseverlik arasındaki tercihlerini en sağlıklı zemine oturtmuş kimseler. gezi'de terör örgütlerinin sahaya inişini ilk elden gözlemleyip, bizleri meydandan çekmeyi başaran yine geçmiş tecrübelerinden faydalandığımız bu çınarlardır. 68 kuşağının devrimcileri atatürkçü ve yurtsever kimselerdir. bugünün sol maskeli bölücü marşlar okuyan etnik bölücüleri ile 68 kuşağının solcularını karşılaştırmak abesle iştigaldir.
devamını gör...
baba komünist ve 68 li annem deniz gezmisin arkadaşı belgeselleri röportaj vermisligi var. işte ben de o ebeveynlerin faşist ve ırkçı çocuğuyum.

hiç kalkıp 68 kuşağı şöyle böyle güzellemesi yapmayın benden tek farkları faşistin başına anti getirince daha cool görünmesi.

vatanseverlik kısmına laf söyletmem o ayrı lakin temelde faşist olduklarını kabul etmedikleri gerçeği değişmiyor. özelden bana yardiracaklara şimdiden söyleyeyim üzerim.
devamını gör...
aileniz o zamanda yaşadı sizler ise şimdide. bunun ayrımını görün. sentezini yapın. ve kendinize ona göre bir yol çizin.
devamını gör...
adına vasiyeti üzerine ücra bir köyde atatürk kitaplığı projesi yürütülen ve köy okullarında topluca nutuk hediye edilen ve bunca nefret dolu nefes yaşarken, atatürkçülük kisvesi altında hizip ve faşizm yaparken ne yazık ki düzene daha fazla dayanamayıp sonsuzluktaki yeni evine göç etmiş insandır bu başlığı yazdıran ebeveyn.
sorgusuzca ve tanımadığı birine kendi küçük dünyasındaki sığ yargı ve genellemeleriyle saldıran ahmaklara cevaben, türkiye'nin özgürlükler anayasası olarak bilinen 61 anayasası'nı yazan atatürk devrimcisi subaylardan birinin yeğenidir, yıllar sonra evinde pkk altındaki terör gruplarından birinin adını duyurmak için yaptığı suikastte şehit olan sosyalist paşanın.
öte yandan türk dili' nin gelişmesi için savaş veren, akademik kariyeri boyunca atatürkçü kimliği nedeniyle hedef gösterilen bir dilbilimcidir dayısı da.
kurtuluş savaşı' nın kazanılmasında oynadığı stratejik rolle tarihe geçen ve bir 10 kasım sabahı konuşma yaparken kalp krizi geçirerek sonsuzluğa göçen galip baba' nın manevi evladıdır.
adı anıldığında dahi saygı duruşunda durup gözyaşları döken bir anne babanın onlar gibi atatürkçü ve atatürk ile aynı kökten gelen yegane oğludur, tüm hayatı boyunca savunduğu değerler ve atatürk sevdası nedeniyle canı yakılmış, hep kaybetmiş ama insanlık onurundan zerre ödün vermemiş harika candır.
tüm bu rezil yorumları yazana yaşasa tek cümleyle , insanlık ağır yüktür evladım, onurunu herkes taşıyamaz, altında ezildin yazık sana , diyecek o harika onurlu insanın onu her gün daha çok özleyen ve yolundan giden izdüşümü olmaktır.
dipnot: tanımda ne yılmaz güney ne benzeri bir isim geçmediği halde lafı oraya sürükleyip saldırı alanında çiğleşenlere cevaben, 68 kuşağı denildiğinde atatürk'ün yolunda devrimciyim diyen deniz gezmiş, erdal öz, tarık akan, abi olarak uğur mumcu gibi şerefli isimler anılır, bilinçli örneklerle karalayanlar sadece atatürkçü görünen özünde kimbilir kime hizmet eden mahkukatlardır . ne yazık ki çok değerli mumcu ailesi'ne de benzer rezil saldırılar yapmıştır bu zihniyetin uzantıları. at izini it izi göstermek isteyenlerin çoğaldığı bir platforma evriliyor sözlük.
devamını gör...
ilkokulda “sağcı mısın solcu musun diye sorarlarsa bilmiyorum de” diye tembihlenmektir.
devamını gör...
... rahmetli uğur mumcu der ki, bilgisi olmayanın fikri var... bu ülkenin temel sorunu, hepimiz her şeyi biliyoruz ben dahil... 68 kuşağı ile doğmamıştır sağ sol çatışmaları, hatta çok eskiden beri devam eden ve ara ara hortlatılan bir kavramdır. lakin 68 kuşağı, hani birinin utanmazca terörist yazdığı , karşısındakileri de milliyetçi vatansever ilan ettiği gibi değerlendirilirse, tarihe ihanet olur. amerika'nın inatla 6.filoyu ülkeye sokup bizi kucağına oturtup mandayı kibarca dikte ettiği süreçte pala abilerimiz yankee koruyuculuğu yaparken kardeşlerine silah çekip kahvelerde, okullarda onları bu mandacı zihniyetin uşağı olarak katletmiştir. ciddi bir milliyetçi duruşmuş hayran kaldım. celal bayar ile başlayıp adnan menderes ile zirve yapan amerikancılık ve 6-7 eylül olayları gibi suni kışkırtmalarla ülkede her anlamda hem etnik, hem siyasi bölünmeye kuvvetle girişilmiştir ama kimse bunu kabul etmez söylemez, demirel ile de şahlanır bu süreç.
silinmiş tanıma cevaben, evinde öldürülmüş vatanperver bir askere/paşaya ettiği hakaretle tarihi şuursuzluk, hainlik zaten geri alınmaz şekilde o şahsın hanesine işlenmiştir, nefret dolu pensilvanya aşıkları kalemlerinin başında ne acı. türkçe olimpiyatları ile dilimize hizmet ettiler sanırım, ben mi yanlış yorumluyorum? rezil zihniyetin rezil piyonları, atatürkçülük oyunuyla atatürkçüleri hedef alıp karalamaya çalışmaktadır. katledilmiş gazeteciye, askere hakaret edenler bu ülkenin yüz karasıdır.
genç ve iyi niyetli yazar arkadaşımıza da cevaben, gerçek 68 kuşağı bir aile, çocuklarını bu ülkenin bağımsız, özgür ve ileri gidişine odaklayarak yetiştirir, özgür düşüncenin, aklın ve ilmin gelişimine odaklanır, baskıcı ve faşist olmaz, hümanist olur. ben tasavvufu da hümanizmi de atatürkçülüğü de bu iki güzel insandan öğrendim, gururla da taşırım.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"68 kuşağı ailede büyümek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim