2005 yılı sezen aksu albümü. olgunluk dönemi, sesi olarak gayet başarılı. içerisindeki her şey sezen. hatta sezen'in en sezen olduğu albüm olabilir.

içerisindeki açılış şarkısı da bahane isimli şarkı. sözler yıldırım türker'in. şarkı tam 2 dakika. sözleri çok kısa ama anlamlı. yavaş yapısı insanı sabah yataklarında yüzüne güneş vurmuş gibi hissettiriyor.
---şarkı sözleri---
bahaneydi, bu rüzgar
güneş bal ve kehribar
bahaneydi buzdan kanat
erimezse kırılacak
---şarkı sözleri---

seni sevmeye bahanemdi bu rüzgarlar, güneşler, aylar. buzdan kanat da benim ruhum. sana uymam lazım kırılmamak için. beni eğme, bükme. beni erit ki sana uyayım. sana kanayım.
güneş, bal ve kehribar nasıl bir üçlemedir? nasıl bir şair bu üçünü art arda kullanarak bu kadar derin bir anlam katabilir? sanatın dibi bir eser.

---şarkı sözleri---
canım dostum, sırdaşım
aynaya baktım, yüzünü unuttukça
gelmiş bulundum
kalmış bulundum
bu dağ burada durdukça
---şarkı sözleri---

yüzünü unuttuğu kişi tabi ki onno tunç. aradan yaklaşık 10 yıl geçmiş. kadın o acıyla demlenmiş, şarkı yazmış. haliyle ölen kişiler de aklımızdan siliniyor bir müddet sonra. ama o kadar özel biri ki onno, aynada onu görüyor sezen. kopamıyor ondan. zaten bu bağın meyveleri ileriki albümlerde de görülüyor. unutmadım unutamam. kara sevdam. merak etme...
devamını gör...
yerinde olmayan sebepler öne sürmektir. söyleyeni bazen komik bir duruma düşürebilir.
devamını gör...
her durumda hep bulunandır.
devamını gör...
doğruyu kendine ya da başkasına söyleme cesaretine sahip olamadığında öne sürülen gerekçelerdir. asla bitmez, ararsan hep vardır.
devamını gör...
yapılmamış ve yapılmış bir çok eylem için öne sürülebilecek, vicdanen aklanma sığınağıdır bahane. ben mesela şu zamanlarımı ders çalışarak geçirmeliyim ama kendimce bir düzen kurmuşum kendimi kandırmaya giden. çok güvenli bir sığınak olmadığını da belirteyim bizzat deneyimlemiş olarak.
devamını gör...
bahane işin kılıfıdır.
minareyi çalan kılıfını hazırlar diye bir sözümüz var sonuçta.

asıl olan amaçtır.
verilen karardır.

bir amaç uğruna bir karar verildiyse...
bahane bulunur.

sevgiliniz ayrılmak istiyorsa,
''gözünün üstünde kaşın var'' der ve sepetler.

patron kovmak istiyorsa,
''işi beceremiyorsun'' der ve sepetler.

bir karar verildiğinde, uygulamak için bahane mutlaka bulunur.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"bahane" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim