içlerindeki ve beyinlerindeki boşluğu giyim kuşamla doldurma isteklerinden ileri gelmektedir. bir çeşit kamuflaj yani.
devamını gör...
cahilliktense sevilmemişliğin verdiği boşluk olabilir. cahillikle birleştiğinde iyi göründüğünde sevileceğini düşünür. iyi giyinenleri seven insanlar da olduğundan aslında pekiştirilir ve çabaları sonuç verir. bu nedenle de devam eder giyimine, makyajına, fiziğine, eşyalarına vs aşırı özen gösterir.
devamını gör...
gerçekten cahilse içi boş olduğu için dışını süslüyor olabilir.
devamını gör...
cahilliğini bu şekilde örtebilceğinin farkına varmış az da olsa bu sebepten hürmet gördüyse mutlu olabilen insan tipi
devamını gör...
her gün aynı tişört, aynı hırka ve aynı pantolonu giyen şahsımı memnun eden başlıktır.
devamını gör...
insanlar kıyafetleri ile karşılanır, bilgileri ile uğurlanır. dış görünüşe insanları iten kendi cahillikleri değil, toplumun bakış açısındaki cahilliktir. ilgiyi çekmenin yolunu alttan üste her kesim kıyafette arar oldu. bunda cahillere özgü bir damga olarak algılamak çok eğrelti durmuş. haksızlık. algıları oluşturanlara ilgi çekelim, belli kesimi damgalamadan.
devamını gör...
(bkz: kendime saygım var davranışları)
devamını gör...
amerikalıların bir sözünü aklıma getiren başlıktır.

biz insanları giyimleri ile karşılar, davranışları ile uğurlarız.


dış görünüş her şey olmasa da çok şeydir. kötü giyinmeyi, özensiz giyinmeyi güzelleyen insanlar genelde kendisinden umudu kesmiş kişilerdir.
devamını gör...
(bkz: gazi mustafa kemal atatürk)
devamını gör...
asıl önemli olanın yürekten başlayıp dilde biten sözler olduğunu bilmeyen kişilerin uğraşıdır giyime gereğinden fazla önem vermek. fakat ilim insanın cahilliğini bazen alamayabiliyor yadırgamayın o yüzden herkesi.
devamını gör...
öncelikle yazar, giyime gereğinden fazla önem verme vurgusu yapmış. yani, başlığın aksi sıfatı taşıyan insanlar için giyime hiç önem vermeme durumu çıkarılamaz.

maalesef acı bir gerçektir. ancak, toplumun çoğu için iyi giyim, bir statü ve itibar belirtisi olduğu için toplum gözünde geçersiz görülmektedir. bazı şeyler değiştirilemez. yoksa hepimiz şirinler gibi tek tip üniforma giyip sadece karakterlerimizle ayrışırdık. ama ne yazık ki şirinler yok, hiç olmadı ve hiç olmayacak.
devamını gör...
insanın dış görünüşüne verdiği önem, büyük oranda kendisine olan saygısından dolayıdır.bence ınsan kendine bakacak ki böylece iyi hissedecek.dozunu abartmamak şartıyla kesinlikle bakımlı ve şık biri hayata hep 1-0 önde başlar.
devamını gör...
gidin az hannibal seyredin bari..
devamını gör...
girdiği ortamda bilgi değil görünüş para eder. ve para ile herşeyi satın alabileceğini sanır.

sağdan sağdan uzayınız.
devamını gör...
ben bunu bizzat gördüm. böyle bir şey gerçekten var. okumuş etmiş insanlara şöyle bir bakın, çoğunun sıradan,düz şeyler giydiğini görürsünüz. tabii ki bu durum değişebilir ama genelde böyle olduğunu gördüm. kafaya, hayatı anlamaya, bilime odaklanan insanların dış görünüşle fazla işi yoktur. herhangi bir fikri olmayan insan kendini dış görünüşünden kurtarır.

(tekrar söylemeden edemem, bu hep böyle değildir tabi.)
devamını gör...
gerçekten çok doğru. aldıkları telefon, araba, kıyafet gibi şeylerle hava atan insanlar genelde cahil insanlar oluyor.
devamını gör...
insanları bu tarz çıkarımlar ile yaftalamayı doğru bulmuyorum. tam tersini de görmek mümkün çünkü.
devamını gör...
cahillik,fakirlik karışımı bir entry gireceğim.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
çünkü herkes olduğundan üst bir sınıfda görünmek ister. cahil/fakir sınıf için bu kıyafetlerle varlığın sergilenmesidir. çünkü onlar zenginlerin hep para hakkında konuştuklarını, pahalı rolex saatini ne kadara aldığını anlattığını düşünür.

örneğin şu adamlar afrika da, çöpün ve pisliğin içinde tüm paralarını bu kıyafete harcıyorlar.(geri dönüşü gene cahil halk sayesinde, bunlara para veriyorlar.)
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

fakirlikten/cahillikten ve hatta orta sınıfdan kurtulabilenler ise bu duruma kafayı takmayan insanlardır. başkalarını etkilemek için gereksiz yatırımlar yapmazsın, kendine yatırım yaparsın, elindekileri arttırmanın yolunu ararsın. sadece risk için para kaybedersin.

jeff bezos gibi.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

yani toplumun direttiği, mutlak başarısızlıkla sonuçlanan düşüncelerden kurtulup işine bakanlar sınıf atlıyor. cahillikten kurtuluyor.
diğerleri egolarına ve toplum baskısına karşı koyamamış/teslim olmuş bir şekilde bu dünyadan göçüp gidiyor.
devamını gör...
bazen insan yenilmeyecek bir tarafı olsun ister, bu bazen bilgi, guzellik, samimiyet vs bazen giyimdir. evet bazen bu kadar basit bir şeye sığınabilir insan. en azindan bir kalesi sağlam olsun isteyebilir.
çok da yargilamamak gerek.
devamını gör...
içi boş olunca dışına önem veriyor sadece napsın
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"cahil insanların giyime gereğinden fazla önem vermesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim