tiktoka bakınca bırak dindarı gelecekten ümidimi kesiyorum. keşke gerçekten ahlaklı, dindar bir nesil yetişse ama çevremden edindiğim gözlemlere göre öyle bir nesil yetişmiyor maalesef. yeni yetişen neslin tek derdi para ve şöhret.
devamını gör...
z kuşağı ile her şey yeniden değişiyor. z kuşağı için inançlar ilk sırada yer almıyor, daha farklı yönlere yöneliyorlar.
devamını gör...
dindar mı? *

dindar mı bilmem ama geleneği din olarak alıyorlar bu bir gerçek. sosyal medyadan da ne kadar dindar oldukları bellidir.
devamını gör...
bir z kuşağı olarak kendi çevremden gözlemlediğim kadarıyla kendi yaşıtlarım ya herhangi bir dine inanmıyor ya bu konular umurunda deği ya da inansa bile o kadar önem vermiyor.
devamını gör...
sözlükteki din yobazlarının çokluğuna bakılırsa doğru gibi görünen önerme.
nesilden bağımsız olarak artık herkes herşeyi sadece gösteriş için riyakarca yaptığı için çok da önemsenmemesi gerekir, nasıl olsa sanal modalar çabuk gelir geçer.
devamını gör...
dindar ya da ateist bir nesil yetiştirmiyor korkusundansa aklı başında, insanı değerleri olan, düşünen, araştıran bir nesil yetişmiyor korkusuna kapılmak gerekir bence.
devamını gör...
tarih varolduğundan beri hep bir din vardı. ama bilgiye ulaşım bu kadar rahat değildi. hele geçmişe ait bilgilere. hangi dönemin dinine bakarsanız bakın bütün dinler birbirine benziyor. adam öldürme, yalan söyleme, zina yapma(zina tanımı değişiyor) vb. uzatılabilir. o yüzden dinlerin siyasi silah olduğunu düşünmek daha kolaylaştı. koskoca haçlı seferleri bile insanları manevi yönlerinde sömürülerek yapıldı. yoksa vatandaşın keyfi yerindeydi.
devamını gör...
kuran kurslarındaki veletlere tecavüz edilmesi yerine doğru düzgün din eğitimi, ama safsatadan, siyasetten, menfaatten uzak halis din eğitimi verilebilirse yetişir.
devamını gör...
namaz kılıp insan öldüren
oruç tutup küfürler eden
hacca gidip iftiralar atan insanlara göre dindar olmayabiliriz tabii
devamını gör...
küçükken eğer çocukların aileleri dindar ise çocuklar kuran kurslarına gönderilir. çocuk istemese bile bu böyledir bu yüzden çocuk aklı ermeye başladığında din konusunda özgür olduğunu anlayacak ve din konusunu küçükken çocuğa istemediği halde aşılamaya çalıştıkları için hem dine karşı hem de ailesine karşı ön yargı beslemeye başlayacak ve bu da çocuğun dindar olmasını engelleyecektir.
çocuğun haklı veya haksız olması da kişiden kisiye değişiklik gösterir ki bence çocuk haklıdır.
devamını gör...
kindar bir nesil yetişiyor.
devamını gör...
zorla gönderildikleri kurslardan, büyüklerinden dinledikleri hurafelerden zamanı gelince içlerindeki saçmalıkları algılayıp ona göre düşünmeye başlayacaklardır. dindarlıkta sorun yok da din baskısıyla yetiştirilmeleri acı.
devamını gör...
eğer dindar değilsek bu tamamen sizin suçunuzdur! suçsa tabii insanları dindar yapamamak...
#645284
devamını gör...
ateş olmayan yerden duman çıkmaz. eğer dindar bir nesil yetişseydi, bu arkadaşların sesi korku ile bu kadar yüksek çıkmazdı. hallerinden memnun sessiz sessiz devam ederlerdi. bugün diyanet işleri çocuklarımız ateist deist olmasın diyorsa, islami youtube kanallarında habire ateistlere kapak yapılıyorsa, bu bir çırpınışın göstergesidir. çünkü ellerinde bulunan kesimi de ellerinde tutamadıklarını, insanların gelişen teknoloji ve bilgiye ulaşım kolaylığı ile bir şeyleri sorgulayıp hızla dinden uzaklaştıklarını biliyorlar. yorum size kalmış artık.
devamını gör...
hayır. aksine kindar bir nesil geliyor bilene bilene..
devamını gör...
dikkat ederseniz rönesans döneminde bile gençlerin hep ne kadar dinsiz ve açık fikirli olduklarına dair bazı yazarların söylemleri vardır. aynı şekilde suç ve ceza romanında da üniversiteli gençler böyle tasvir edilir hatta raskolnikov'un annesi ona "günümüz modası olan dizsizliğe uyma" gibisinden bir tavsiye verir. kısaca demeye çalıştığım zamanlar farklı olsa da olay hep aynı. yaşlı kesim öyle olsun ya da olmasın gençleri her daim dinsiz, asi ve yenilikçi görüyor.
devamını gör...
dimdarlığın sadece tanrıya gösterilmemesi sorunsalı.
devamını gör...
geleneksel dönemde insanların günlük yaşamları direkt olarak tanrıyla ilişkiliydi. yani tüm algılayış ve davranışlarda tanrının ortaklığı vardı. hava olayı, seyahat, yemek yemek, evlenmek aklınıza ne geliyorsa.

hümanizm ise merkeze insanı koydu ve insanın tanrıyla işi kalmadı çünkü mesuliyet ve kabiliyetini kendinden bildi. buradaki öncül burjuva yani bugünkü orta sınıftı.

bugünse evrenselleşen dünyada özellikle de internetin sayesinde kültürel olarak sınıf atlıyoruz ve sekülerleşiyoruz. tanrıya ya da geldiğimiz kültür çevresine ihtiyacımız yok çünkü aradığımız her şeyin cevabı internette var.

derin sorgulamalar sonucunda değil gündelik yaşantı olarak tanrıya olan ihtiyacımız bizi kendimize yetebilir kılıyor ve din-tanrı ile işimiz kalmıyor.

bir yandan iyi bir yandan kötü oluyor.

edit: true detective'de bir replik de mealen şunu söyler: "seküler hayatlar yaşayıp tanrıya inanmaya devam ediyoruz ve huzursuzluğumuz buradan geliyor."
devamını gör...
ne dini, ne nesli?
devamını gör...
bence dindar bir nesilden çok farklı yaşam biçimlerini kendince benimseyip, bunun üzerinden hayatını anlamlandırmaya çalışan bir nesil var karşımızda. bir ideolojiyi, topluluğu ve ya kişiyi kendince rol model alıp yaşadıkları ile bu fikrin bir parçasıymış gibi hissetmeye önem veren bir nesil yetişiyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"dindar bir nesil yetişiyor mu sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim