türkiye'nin doğusunda karın ve kışın kendini unutturmadığı bir bölge. batıda penceresini açıp mis gibi havayı koklayanlar yaşadıklarına şükretmeli.
devamını gör...
kars, ağrı, van adlı illeri favorim olan bölgedir. on üç yaşında ailemle doğu anadolu turu yapmıştık. tadı damağımda kaldı.
devamını gör...
doğu anadolu,
eskiden kışları çetin yazları da çok sıcak olan bu bölge ,şimdilerde bozulan iklim koşullarına dayanamayıp hiç beklenmedik zamanlarda beklenmedik hava koşulları, beklenmedik kurakliklar yaşayan bir bölge hâline gelmiştir.
devamını gör...
türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinden biridir. anadolu topraklarındaki konumunda doğuda yer alması nedeniyle birinci coğrafya kongresi tarafından 1941 yılında böyle isimlendirilmiştir.
devamını gör...
güneydoğu anadolu basradan gelen alçak basınç rüzgası etkisiyle yazın buram buram yanar.

cehennem hasretine binaen buram *
devamını gör...
hiç görmedim. çok merak ediyorum ama kısmet olmadı bir türlü.
dağlık, karlı yerler hayal ediyorum. birbirine uzak yerleşim yerleri, uzun ve kıvrılan yolları vardır heralde.
güneş ülkemize oradan doğuyor ama güneşten en az faydalanan bölge de orası sanırsam.
devamını gör...
ülkenin adı üstünde doğusunu temsil eder en büyük ve en az nüfuslu bölgemizdir rakım genel olarak yüksektir sanayi fazla gelişmemiştir genel geçim tarım ve hayvancılığa dayanır kışın soğuk ve karlıdır bu kırsala ulaşımı daha da güçleştirir
devamını gör...
doğu anadolu bölgesi, türkiyenin doğusunda kalan bir coğrafi bölgemiz olup iklimi en soğuk ve yüzölçümü en büyük coğrafi bölgemizdir. doğu anadolu bölgesi'nin en kalabalık ve önemli şehri erzurumdur. doğu anadolu, dört ana bölüme ayrılır: erzurum-kars bölümü, yukarı fırat bölümü, yukarı murat-van bölümü ve hakkari bölümü.
anadolu'nun her kasabası gibi doğu anadolu'nun insanları da son derece tutucu ve islamofaşisttir. mesela erzurum'da hep akp ve onun gibi dindoş partilere oy çıkar.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel doğu anadolu bölgesi'nin illeriyle birlikte haritadaki coğrafi konumu
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"doğu anadolu bölgesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim