temel amacı optimizasyon yapmak olan mühendislik dalıdır. ikinci dünya savaşında kurulmuştur. en temel kullandığı şey yöneylem araştırmasıdır (operations research). frederick w. taylor kurucusu sayılmaktadır.
devamını gör...
okuyanların genelde dişi bireyler olduğu bölümdür.
devamını gör...
okuldan okula çok farklılık gösteren belirli bir müfredatı olmayan mühendisliktir. işsizlik kaygısı duyan bazı üniversiteler eğitim olarak yazılıma kaymıştır. bunun dışında birkaç üniversitesi de uluslararası firmalar için yakışıklı, güzel, dil bilen beyaz yakalı olacak öğrenci yetiştirmektedir. bu gibi sebelerden dolayı ve endüstri mühendislerinin diğer mühendisliklere nazaran para ve iş ağı bakımından nitelikleri daha önemli olduğu için okunulan okul çok daha büyük etki yaratmaktadır. ayrıca bu mühendislikte şişirme cvler çok yaygındır dikkat etmek gerekir.
devamını gör...
genellikle kız olurlar ve güzeldirler. sözlükte varsa böyle biri mesaj atsın bir şey soracağım.
devamını gör...
ne iş yaptığını hala anlayamadığım bölüm
devamını gör...
2005 yilinda öss'de %4'lük dilime girerek kazandigim ve 2009 yilinda bitirdigim bölüm.
mühendisliklerin ördegi derler. ucabilir, yüzebilir, yürüyebilir, kosabilir ama hic birini dogru düzgün yapamaz.
hayatimin pismanligidir bu bölümü okumak. bu bölüm yerine yazilim mühendisligi veya mimarlik okusaydim simdi daha iyi yerdeydim.

abd'de üniversitelerde bu bölüm vardir. avusturya'da bulamadim. almanya'da da var diye duymustum.

en sevdigim dersi (bkz: yöneylem arastirmasi), ya da diger adiyla (bkz: operations research).

arac rotalama konusu da güzel ama türkiye'deki akademisyenleri capi belli oldugundan bizi iyi yetistiremediler. neyse ki avusturya'da bir seyler ögrenebildim.
devamını gör...
yakın zamanda boğaziçi ünoversitesi rektörlüğüne atanan ve gündemo bir hayli meşgul eden melih bulu isimli şahsın mesleği
devamını gör...
mezunu olduğum bölümdür. pek çok alana istihdam olabilinir. denildiği gibi bu biraz müfredat yapısı ile ilgili. ama seçmeli derslerin çokluğu bu durumu daha güzel şekillendiriyor. aynı dönem mezun olduğum arkadaşlarımdan sap/abap alanına, pazarlama alanına, üretim planlama alanına ya da benim gibi direk üretim mühendisliği alanına yönelenler mevcuttur.
yöneylem teknikleri, optimizasyon çalışmaları yapmayı bilince zaten sektörde çok fark etmiyor.
devamını gör...
yks sınavından aldığım sonuca göre tercih etmeyi düşündüğüm bölüm. bilgisi olanlar benimle iletişime geçerse gerçekten çok mutlu olurum.
şimdiden teşekkür ederiim*.
devamını gör...
kız öğrenci sayısının çoğunlukta olduğu tek mühendislik bölümüdür.
devamını gör...
her şeyi optimize eden mühendislerin şubesi. beni de optimize et gülüm denilesi. hıı hıı.
devamını gör...
genel öğrenci popülasyonu "facia" denilebilecek bir yere giden mühendislik disiplinidir. eğitim sisteminin yarattığı sıkıntıları kabul ediyorum; haklısınız. ancak senede 100-150 öğrenci alan bir bölümden yaşına göre adam akıllı iş yapan maksimum 10 kişinin çıkması, mühendislik mensuplarını düşündürmelidir.

bu ülkede neredeyse hiçbir kuşak düzgün bir eğitim alamadı. zira her dönemin kendi içinde sıkıntıları vardı ve hemen her kuşak eğitimin belli noktalarında eksik kaldı. amma ve lakin, son yıllarda mesleğe adım atan endüstri öğrencilerinde ayrı bir körlük baş gösteriyor. herhangi bir mühendiste görmeyi beklediğimiz analitik düşünce, problem çözme yeteneği vs. endüstri öğrencilerinde oldukça geride kalmış durumda. bölümün en iyi öğrencisi diye getirilen çocuk, yalnızca ders çalışmış. çalışmak istediği sektöre, amiyane tabiriyle, babam kadar hakim. genel profilde gelişime açıklığı maalesef göremiyoruz.

alelade bir makine/elektrik/kimya mühendisliği öğrencisi boş zamanlarının belli bir kısmını okul dışı öğrenmeye harcayarak uluslararası tasarım yarışmalarına katılabiliyorken, proje takımlarında bulunarak ekip çalışmasını tecrübe ediyorken, ceo ve yönetici olma potansiyeli taşıyan bir endüstri öğrencisinin böylesi süreçlerden kaçınıp yalnızca ders çalışmasını anlayamıyorum. makine ve elektriğe nazaran kolay ve seyrek bir eğitim alıyorlar; bu iki baba bölüme nazaran daha çok zamana sahipler.

yönetici insanlar, altında çalıştırdığı her elemanın işi hakkında bilgi sahibi olmak zorundadır. söz konusu endüstri mühendisiyse, iyileştirme söz konusu olduğu için sağlam bir teknik altyapı gerekir. maalesef ki yarın makine mühendislerinin, elektrik-elektronik mühendislerinin ve kimya mühendislerinin çalışmalarını optimize edecek bu insanların çoğunluğu saymış olduğum üç mesleğin ne yaptığıyla alakalı en ufak bilgiye bile sahip değil.

bahsettiğim her şeye koca bir hass_?ktir çeken arkadaşlara söyleyeceğim tek şey: endüstricilerin çalışmak için can attığı şirketlerin yönetiminin en az %60'ı makine ve elektrik mühendislerinden oluşuyor. geri kalanı da çok iyi okulların iibf mezunları...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"endüstri mühendisliği" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim