nil nehrinin taşma zamanını hesaplamak isteyen (bkz: mısır medeniyeti) tarafından geliştirilmiş olan takvimdir.

günümüzde kullandığımız (bkz: miladi takvim) de güneş esaslı bir takvimdir.
devamını gör...
dünya'nın güneş'e göre dönme ekseninin açısını temel alan bir takvim türüdür. güneş takvimini ilk kez mısır uygarlığı bulmuştur. mısırlılar bir yılı 365 gün olarak hesaplamışlar ve on iki aya bölmüşlerdir. bir ayı da 30 gün kabul etmişlerdir. güneş esasına dayalı bu takvim iyonlar, yunanlar ve romalılar tarafından geliştirilmiştir.
roma imparatoru jullius cesar (jül sezar) ve papa xıı. gregor (gregor) tarafından düzenlenerek günümüzdeki şeklini almıştır. mısırlıların dışında sümerliler, çinliler, türkler ve araplar da ay ya da güneş yılı esasına dayanan takvimler geliştirmişlerdir.
devamını gör...
güneş esaslı takvimi tarihte ilk kez antik mısır uygarlığı bulmuş, roma imparatorluğu geliştirmiş ve papa 13. gregory tarafından kendi adına ithafen gregoryen takvim olarak düzenlenerek günümüzdeki son halini almıştır. bu takvim, solar takvimdir ve hesaplamada en sağlıklı sonucu verir. güneş esaslı takvimde bir yıl 365 gündür ve 12 aydır. her bir ayı da 30 gün olarak kabul etmişlerdir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"güneş esaslı takvim" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim