araba kullanma tarzları hep tartışma konusu olmuştur bu arkadaşların.

mevzunun özü ise tamamen, teorik bilgi ve pratik eksikliğidir aslında.
bir erkek çocuk henüz 3-4 yaşlarından itibaren otomobil kullanma merakı içine girer.
6-7 yaşlarına gelince de, gerek araç içinde seyir halindeyken gerekse de yaya olarak, trafiği takip etmeye, kendince yorumlamaya başlar.
abisine, babasına, amcasına, dayısına sorduğu sayısız sorudan aldığı cevaplarla birlikte, 10'lu yaşlardan itibaren, trafik konusundaki teorik birçok bilgiye sahip olur erkek çocuk.

gözlem üstüne gözlem...
vites nasıl değiştiriliyor?
ne zaman sinyal veriliyor?
sağ ve sol aynalar hangi durumlarda kullanılıyor?
direksiyon simidi nasıl kavranıyor?
fren mesafesi neden önemli?
hangi riskli durumlarda gaza basmak, frene basmak kadar mühim ve gerekli?
bir aracı sollamak için hangi standartlar yerine getirilmiş olmalı?
vesaire...

bu tarz birçok soruya gözlem yaparak yanıt bulur çocuk.

kız çocuğu ise öyle midir?
zaten ayda yılda bir bindirilir arabaya.
''ben arabaya binmek istiyorum'' şeklinde serzenişleri olmaz erkek çocuk gibi.
arabaya binse bile arka koltuğa oturur ve de camdan dışarıyı seyreder. trafik dışında her şeyi düşünebilir o an.

çocukluğu bu şekilde geçen bir kadının, 18 yaşına geldiğinde, elle tutulur pek bir sürücülük altyapısı olmaz.


velhasıl-ı kelam, kadın sürücülere gülünebilir, onlarla eğlenilebilir de fakat onları suçlamak, inanın doğru değildir.
onların tek suçu, olsa olsa otomobil kullanmaya heveslenmemeleridir.

toplum yapımız son 20 yılda müthiş bir değişim geçirdi.
hemen hemen her anlamda, kadınlar erkeklere, erkekler de kadınlara yaklaştı.
ayakları üzerinde durmayı başaran kadın, kendi arabasını rahatlıkla alabiliyor artık. varsa şayet kız çocuğunu da, o bilinçle büyütüyor. aynı şekilde duyarlı babalar da, ''bak kızım, büyüyüp kendi hayatını kuracaksın. her şey gibi araba kullanmayı da öğrenmelisin'' diyerek, küçük yaşlarda eğitmeye başlıyor çocuğunu.
ama henüz erken... bir 10-20 yıl daha var, o bilincin meyvelerini trafikte görebilmek için.

o zamana kadar, empati kurun yeter.
devamını gör...
sakin dikkatli bazen saçma araba süren sürücüdür.
bir gün denk geldi trafikte dikkat etsene yhaaa ehliyeti bakkaldan mı aldın ayolll diyerek beni milletin içinde rencide etmiş sürücüdür.
devamını gör...
erkek sürücüler tarafından algıda seçicilik yapılmak suretiyle her türlü hakaret, saldırı ve hatta bazen uydurma beyanlara maruz
bırakılan bir sürücü çeşididir.

ruh hastası gibi araç kullanıp yol verme tartışması yüzünden adam bıçaklayan bazı oksijen israflarının aksine, geneli belirgin bazı hatalar yapmakla birlikte bunlar; verilecek ekstra eğitimler ekseninde düzenlenecek yeni bir eğitim anlayışıla beraber düzeltilmesi mümkün şeylerdir.
devamını gör...
ne güzeldir küfür etmez kavga etmez. miss gibidir kadınların sürücülüğünü denetlemek sığır erkeğe mi kaldı.
devamını gör...
içerisinde bir ''erkek sürücü'' olarak benden çok daha iyileriyle tanıştığım şoförlerin de bulunduğu grup.
(bkz: annem)
devamını gör...
trafikte ne yapsa beğenilmeyen, çok dikkatli de olsa, aracı hatasız da kullansa asla bir kadının kendilerinden iyi olabileceği kabul edilmek istenmeyen, sürekli sıkıştırılmak, üzerine korku salınmak istenen sürücüdür.

ah bu benim derin yaram.. yok, uzun yazacağım üzgünüm.. artık okuyan okur.

başlığı açan yazarında belirttiği üzere özellikle son 15-20 yılda ne mutlu ki ülkedeki kadın sürücü sayısı gittikçe artmaya başladı. -hep akepe hükümeti yüzünden bunlar *- bununla övünüp mutlu olacaklarına sürekli bir burun kıvırma tavrı var bazı erkeklerimizde! elindeki telefona kafa gömmüşsün boş yolda basmıyorsun sana korna çalındığında ne var a.. koy....m diyorsun ama bir kadın sürücü biraz yavaş gitse kornanın dibini buluyorsun. ben bazen böyle olaylara denk geliyorum. yapmayın! sizin de sürücü eşiniz, anneniz, sevgiliniz, ablanız, kardeşiniz vardır veya olacaktır. ananızın karnından şoför doğmadınız ya. özellikle telaşlı olduğunu, acemi olabileceğini hissettiğiniz kadınlara rica ediyorum yapmayın bunu.

ben şimdiye kadar kötü bir erkek sürücü ile karşılaşmadım çok şükür. inşallah da karşılaşmam. ama toplumda öyle bir algı var ki kadın sürücü ise bilmiyordur kesin! net! ya bir seferberlik hali oluyor ya da üstte yazdığım çirkin tavırlar. mesela park edeceksin "topla abla topla topla, şimdi sağ yap, gel gel gel" bütün mahalle ayağa. abicim, sakin ol. senden yardım istemedik. bu bağırış, bu heyecan neden?

bir de yine bu bağzı erkek sürücüler sanıyorlar ki herkes baba parası, koca parası yiyor. sanki hiçbir kadın alın teri ile kazandığı arabasını süremez. bir küçümseyici bakışlar, bir kıskanç tavırlar. aklıma şu leyla ile mecnun videosu geldi. *

"bana bak! sen erkek sürücü ise ben de kadın sürücüyüm! ben 15 senedir istanbul trafiğinde direksiyon sallıyorum! beşiktaşlıyım ve hala kanser olmadım!"
devamını gör...
küçükken araba alınmadığı için, araba süremeyen demeyeceğim ama ne kadar çabalasa da usta olamayan sürücüdür.
erkeklerin kanında var galiba araba aşkı.
devamını gör...
yurt dışından tek başına kullanarak getiren teyzem, tır şoförü bir kadın(belçika plakalı) gördüm. kadınlar kötü şoförler değiller ama insiyatif kullanmada erkekler kadar da yetenekli değiller. fark ortada değil mi? doğduğundan itibaren ilgilenilen alanla bebek oynayarak büyüyen iki cinsi bu konuda karşılaştırmak bir kadına haksızlık bence. sonuç: yetenekliler ama erkekler kadar değil.
devamını gör...
kendi adıma konuşmak gerekiyorsa gayet iyi araç kullanıyorum hatta erkek kardeşim iki defa kaza yaparken benim bir vukuatım bile yok son sattığım araç hasarsızdı gelin siz hesap edin nasıl kullanıyorum
devamını gör...
ben çok korkuyorum trafiğe çıktığımda panikleyince saçma sapan sürüyorum arabayı. özellikle de erkek sürücüler sıkıştırmasa bu kadar sinir olmam belki*. kurallara tam uyunca olmuyor o iş.
devamını gör...
"kaza yapmaz, yaptırır" şeklinde iddiaların bulunduğu kitle.
devamını gör...
az önce haberde gördüm kadın sürücü fren yerine gaza basıp iki kişiyi öldürmüş.
devamını gör...
beklenir. iyi araba süren kadına rastlamadım.
devamını gör...
erkek sürücüden farkı olmayandır. aynı hataları erkek sürücülerde yapıyor ama nedense kadın sürücü yaptığında hep göze batıyor.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
sakin ve dikkatlidirler. özellikle istanbul trafiğindeki tüm taksi ve minibüs şoförleri terörüne rağmen.
devamını gör...
her ne kadar erkekler begenmese de bence trafikte tedbirli ve dikkatli sürüşleri ile gayet güzel bir ortam oluşturuyorlar. trafik bu sonuçta yani en küçük hatan senin yada başka birinin canına mal olabiliyor.
devamını gör...
çoğunluk olmasa da bazı kadınlar çok temiz kullanıyor, ama malesef 10 da 1.
devamını gör...
hiç kusura bakmayın 14 yıldır bir fiil araba kullanırım agresif kullanan erkeklerden gına geldi. akan trafıkte hızlı olmama ragmen sırf kadın oldugum için dibime giriyorlar bır de. basıcam frene alıcam aklınızı az kaldı.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kadın sürücü" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim