bir ay içinde iki kez kızgınlığa girip rekor kıran çikonun ağlamalrına dayanamayıp 2 gün önce yaptırdığım operasyondur.. akşama kadar uğraşıp bandajlarını söküp atmış haspam..dikişlerini yalıyor habire anlam veremiyor onu neden diktiklerine ? neden yaptın bana bunu anne bakışlarına aldırmamaya çalışıyorum
edit: 10 gün sonrasından bildiriyorum. allahım daha önce neden yapmamışız ki ? huzurlu uykular mırıl mırıl sevgi dolu pisiler.
edit 2: hem kısırlaştırmayıp hem de çiftleştirmediğiniz haliyle doğal döngü olduğunuz savunduğunuz bebeler bir süre sonra hormonal etkiyle tümörlere ve kansere davetiye çıkarıyor bilesiniz
devamını gör...
kedilerin doğal yaşamını engelleyen bir hareket olsa da aslında bana göre ev kedileri için yapılması gereken bir durumdur. kedisi olan ve bunu yaşayan insanlar bilirler bu dönemde kediler ağlar ve bağırırlar sürekli bir yerlere ihtiyaçlarını giderme hissi hissedip sürtünürler fakat ben bağırmasından veya ağlamasından yakınmıyorum bu ihtiyaçlarından da yakınmıyorum. benim kısırlaştırmak için gerekli gördüğüm durum kediler bu dönemlerinde ilişki içerisine giremezlerse kedilerde kist oluşuyor ve kediler ölme raddesine kadar gelebiliyorlar. yani demem o ki evcil bir kediniz varsa ya kısırlaştırın ya da hayvanı doğal dengesine salmaktan başka şansınız yok. diğer türlü kedinize zarar verecek olursunuz.
devamını gör...
benim 4 yaşındaki dişi tekir kızım 1 ay içinde ancak iyileşti. bu süreçte dikişleri patladı, hastalandı. sürekli serum, antibiyotik tedavisi yapıldı. bu işlemi gerçekleştirecek olan veterineri iyi seçmelisiniz yoksa yavrunuz sıkıntı yaşayabilir.
devamını gör...
ameliyattan evvel yapılan iğnesi uyuşturmayınca ona ikinci iğneyi yapmaya çalışan iki doktoru haşat eden kedim hala ağlamaya devam ediyor. ona bir erkek arkadaş bulup vuslata erdirecem kafaya koydum.
devamını gör...
kesinlikle karşı olduğum faaliyet. doğal dengeyi bozmayın. sahip olmanın üstesinden gelemiyorsanız bir daha düşünün.
devamını gör...
“bir kere yavrusu olsun, onun da canı var” gibi söylemlere kanıp yaptırmadığım eylemdir.
ama benden bir ay büyük kedisi olan bir yakınım, bıraktığı kokular nedeniyle isyanlarda. yanlış mı yapıyorum bilmiyorum.
devamını gör...
kesinlikle ama kesinlikle uygulanması gereken yöntemdir. evinizin içinde azgın bir kedinin olması ne demek yaşamadan bilemesiniz. kediniz o kadar acınası hale geliyor ki tarif edemem, kıvranıyor resmen yavrucak.

ah be yavrum, değer mi kendini 30 saniyelik oldu bitti için bu kadar hırpalamaya? hakkını verseniz neyse diyeceğim.
devamını gör...
vala benimki kendini terastan atmaya başlayınca yaptırdım.
ayrıca kediler kendi düşünceleri ile değil, güdüleri ile çiftleşiyorlar. üstte bir arkadaş 1 kere gebe kalsın demiş ama kedisi dile gelse ben 3 defa gebe kalmak istiyorum dese? kedinin gebelik sayısına karar vermek de hitlerlik değil midir?

neyse kısırlaştırmaya direnirken beni en çok üzen söz şu oldu: veteriner hekim arkadaş, abi insanlar cins kedi istiyorlar, senin tekirin yavrularını kimse almayabilir dedi.

ben de yere batsın bu şekilci, hayvanı süs eşyası gibi gören sahte hayvansever zihniyet dedim.
devamını gör...
eğer bir kedi sahibi olsaydım gerçekleştireceğim eylem olurdu. çiftleştirme gibi bir imkan söz konusu değilse kedinin sağlığı için, sizin ve hatta komşuların * huzuru için bu gerekli. evde bakılan kediler de kısırlaştırma şart. kedi, köpeklerde annelik-babalık duygusu olmaz. yavru belli olgunluğa (3 ay) gelene kadar anne içgüdüsel olarak bakar ona. merhametten değil. zaten sonra anne, baba, yavru çiftleşme bile yaşayabilir. hayvan bu sonuçta. annelik tatsın diye kısırlaştırmamak kediye eziyet adeta.
devamını gör...
edit: kısırlaştırma konusundaki soruların ardından bu hafta kedi ve köpeklerde kısırlaştırma konusunda yazmaya karar verdim. buradan
kedilerde kısırlaştırma konusu kedinin içinde yaşadığı ortama, uygulanacak kısırlaştırma metoduna ( desexing, sterilizasyon, enjeksiyon) , kedinin yaşına ( gelişim dönemine ) ve sağlık durumuna bağlı olarak ele alınmalıdır.
desexing- dişilerde yumurtalıkların ve rahmin alınması, erkeklerde testislerin çıkarılması uygulamasıdır. herhangi bir medikal sorunu çözme amacıyla olmadığı sürece bu yöntemin üremeyi durdurmak amacıyla kullanımı tartışılmaktadır.
sterilizasyon - dişilerde ovariectomy yani sadece yumurtalıkların alınması , erkeklerde tüp ligasyonu ve vazektomi yöntemleriyle vas deferens olarak bilinen iki tübüler yapının her birinden kısa bir segmentin çıkarılmasıdır.  desexing ile kıyaslandığında çok daha hafif bir operasyondur, hızlıdır, riski çok daha azdır.
zeuterin - zeuterin erkeklerde her iki testisin merkezine enjekte edilir.
desexing uygulamasının hayvan sağlığına olumsuz etkileri sterilizasyon yöntemine göre çok daha fazladır.
kısırlaştırma toplumda hayvan davranış problemleri konusunda mucize tedavi gibi görülmekte. davranış problemine, problemin nedenine, hayvanın kısırlaştırılacağı yaşa - gelişim dönemine bağlı olarak kısırlaştırmanın hayvan davranışları üstüne etkisi değişir. 
sahipsiz bu kadar çok kedi ve köpek varken ortada kedinin sağlık durumu yerindeyse, gelişme döneminde korku periyodu içinde değilse, kısırlaştırmanın olumsuz etkileyeceği bir davranış problemlemi yoksa kısırlaştırılması taraftarı olmamak elde değil.
bu duyguyu bir kere yaşasın, anne - baba olmak onların hakkı tarzındaki yaklaşımın bilimsel temeli yoktur. hayvanlarda cinsellik ve üremeye dair içgüdüler ve duygular insanlardan farklıdır.
birlikte yaşadığı evcil hayvanı kısırlaştırmayan herkes sorumsuz değildir. sorumlu evcil hayvan ebeveynleri arasında bu kararı evcil hayvanlarının fizyolojik ve psikolojik ihtiyaçları doğrultusunda alanlar vardır.
hayvanın doğasını değiştiren her uygulama olumlu ve olumsuz etkileri beraberinde getirmektedir.
devamını gör...
dün itibariyle 2 oğlumun da başarıyla atlattığı operasyondur.*

şimdiki asıl sorun mama tercihi ve kullanım süresinde başlıyor galiba. sayın kedi sever sözlük yazar arkadaşlarım, hangi mamadan, ne kadar süreyle kullanmalıyım? kısırlaştırdıktan sonra sizler hangi problemlerle karşılaştınız, nelere dikkat etmek gerekir?

karşılaştığınız tüm sorunlar ve çözüm önerilerinizi paylaşmak isterseniz bir mesaj uzağınızdayım, şimdiden herkese teşekkürler.
devamını gör...
istanbul'da ücretsiz, en azından uygun fiyata kısırlaştırma imkanı sunan bir yer varsa bilgiye ihtiyacım var dostlar.
dişi kedim iki haftaya bir kızışıyor.kisirlastirmaya sıcak bakmasam da dördüncü kizismadan sonra ameliyat olması gerektiğine karar verdik.
dostlar bir mesaj uzağınızdayım.bir el atın.hade be
devamını gör...
kafamı karıştıran durum.
devamını gör...
mart ayını yok edemezsin.
devamını gör...
şehirden şehire, semtten semte fiyatı değişen olay.
dün iki kedimi kısırlaştırdım kedi başına 1250 lira tuttu. araştırırken istanbul anadolu yakasında fiyatlar 800-1500 arasındaydı.
gittiğim veteriner sokak hayvanlarını 500 liraya karşılaştırıyormuş. diğerleri de 750-800 gibi fiyat verdi sokak hayvanlarına...
fiyatlar hakkında bilgi olması açısından paylaştım...
devamını gör...
kastrasyon olarak da bilinir. kedilerin üremesini etkisiz hale getiren cerrahi bir işlemdir.
dişi kediler de yumurtalıkların alınması, erkekler de ise testislerin alınması olayıdır. her ne kadar kedilerimizi çok sevsek de, ileride oluşabilecek sağlık sorunları için baştan önleminizi almanız gerekir.
ameliyata gelmeden kedi, akşamdan aç bırakılır,* ameliyata gelen kedi kas içine yapılan iğne ile uyutulur ve operasyona alınır. kısa suren operasyon sonunda kedinin uyanması beklenir.

operasyondan sonra bakım sürecinde ise kedinin yarasını yalamamasına dikkat edilmelidir. veteriner hekiminizin vermiş vermiş olduğu talimatlara uymanız gerekir.
devamını gör...
aklımın almadığı durumdur. tıbbi olarak ameliyatın sağlıklı olması bu işi ahlaken temize çıkarmaz. hayatta bundan daha bencilce az şey vardır.
devamını gör...
dışarıdan bakılınca ne kadar "acımasızca" bir şeymiş gibi gözükse de minik bebeğinizin hayatı daha mutlu yaşamasını sağlar. öncelikle eğer bir kediyle birlikte yaşamıyorsanız bunun sizin için canice gelmesi normaldir. öyle ki minicik bebeğinizin kızgınlıkla birlikte dışarıdan gelen her kokuyla çiftleşme isteği artacak ve dilediğince çiftleşemediği için yeme içmeden dahi kesilecektir. uyku düzeni oldukça bozulacak, oyun oynamayacak ve sizin onu kısırlaştırmadığınız süre boyunca oldukça stresli bir hayat yaşayacaktır. yeme içmeden kesilebildiği gibi aşırı derecede yemek yemeyle birlikte kilo problemi de yaşayabilir.

düşünüldüğü gibi bu onların "doğasını" bozsa da zaten onların yaşayacak doğaları kalmadı ne yazık ki. biz yaptığımız her binayla kestiğimiz her ağaçla onların doğalarını biraz daha yok ediyoruz. onların doğal yaşam alanı çöp kenarları değil. onların doğal yaşam alanlarını biz yıllar önce yok ettik zaten. ve şu an ki düzene karşıda onları uygun hale getirmek bizim bir görevimiz. kedinizi çiftleştirebilirsiniz evet ama erkek kediler çiftleşse bile duydukları kokularla bile yılın her günü kızgınlık dönemine girebilirler. dişi kedilerin 2 aylık hamilelik dönemi olsa da kızgınlık dönemi doğurduktan sonra tekrar tekrar olmaya devam edecektir. bu yüzden kedileri çiftleştirmek asla ama asla kalıcı bir çözüm yaratmaz.

yapılan ameliyat özellikle erkek kediler için oldukça basit bir operasyondur. kapalı ve dikişsiz ameliyat olur. birkaç güne yara kapanır, kabuk bağlar ve de eski haline geri döner. kedideki sersemlik yapılan anestezinin etkisindendir. dişi kedilerde durum biraz daha farklı olsa da unutmayın ki biricik bebeğiniz birkaç hafta sonra hormonları dengeye gelince oldukça mutlu bir kediye dönüşecektir.

kısırlaştırma kedilerin ömürlerini uzatır. olası bir kanser riskini ortadan kaldırır. sokakta hayvanların daha fazla çoğalıp acı çekmelerini önlerken evimizdeki canlarında yaşam konforlarını arttırır.

bu yüzden kedileri kısırlaştırmak doğru zamanda ve doğru şekilde yapıldığında asla ama asla "canice" bir durum barındırmaz. savunduğunuz doğal yaşam yani sokaklar onlar için oldukça tehlikedir. açlıktan, susuzluktan ölen hayvanların yanında işkence çektirilerek, dövülerek öldürülen hayvanlar da vardır. artan arabalar, binalar ve insanlar sokaktaki canlar için bir tehdit oluşturmaktadır. bu yüzden onların yaşam alanları artık yok. imkanı olan insanların her biri bir tanesini evine alıp onlara oldukça konforlu hayat sağlayabilirse işte o zaman yararlı bir şeyler yapmış olabiliriz. o yüzden arkadaşlar ister canice olarak görün ister görmeyin kısırlaştırma hayat kurtarıyor. ve lütfen dışarıdaki dostlarımız için biraz mama ve su koymayı unutmayalım.*

edit: ev kedilerinin sokaktaki kedilerle çiftleşmesi mantıklı bir olay değildir. çiftleşsin diye bırakırsanız erkekse muhtemelen geri dönmeyecektir. dişi kediyse yavrulara hazırlıklı olmanız gerekecektir. bunların dışında dışarıdaki kedilerden hastalık kapma olasılığı oldukça fazladır. bu sebeple hiç kimse biricik canının hastalık kapmasını istemez. cani olan bu sistemdir "kısırlaştırma" değil. siz eğer dışarıda uygun bir doğal yaşam alanı yaratırsanız onlar için. hiçbirinin aç kalmayacağı, hepsinin sağlıklı, aşılı ve mutlu olduğu. ve cani insanlara caydırıcı cezalar verip onların güvenliğini sağlarsanız o zaman hayvanlar da dilediğince dolaşabilir ve böylelikle evlere hapis olmazlar. şu an kimse bunu yapamayacağına göre geriye boş yere duyar kasmayın demek kalıyor.
devamını gör...
acımasızlık falan diye boş yapmadan önce orenda_diye_birisi adlı pek kutlu yazar yukarıda detaylıca açıklamış. #1224053
ayrıca cins kedisini doğurtup doğurtup yavruları satan ve sen napıyon hacı denilince kısırlaştırmak acımasızlıqq diye zırvalayan çok insan var. neyse boş yapmayın diyorum ki, gerekliliktir. acımasızlık değildir. benden sonra tekrar et…
devamını gör...
bence büyük haksızlık hiçbir şekilde hayvana rızası sorulamadığı için böyle yapılması.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kediyi kısırlaştırmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim