farkındalıkla başlayabilecek eylem. arada bir mola verip ben ne yaptım sorusuyla belki. yaşı var mıdır kendini tanımanın? ne zaman biter?
galiba yeni durumlarla, insanlarla karşılaşmaktan çekinmeyenlerde bu sürekli devam eder. iyidir velhasıl.
devamını gör...
aynaya bakmakla olcak is degildir. cevrendeki insanlarin sana karsi tutumlarindan anlasilir ancak ve ancak
devamını gör...
bazen kim olduğumuzu bulmamız için kendimizi kaybetmemiz gerekir.
devamını gör...
19 yaşında tanır insan kendini. 20 yaşında , utanır kendinden.
devamını gör...
“kendini tanımayı öğrenmek çok zordur.” diyordu aristoteles çünkü “ kendimizden kendimize bakamayız.” .

tanıma, diğerlerine eklendiğinde (eş, anne baba, kardeş, arkadaş) söze eşlik edip onu beslediğinde, hoş zaman geçirmekten fazla bir şey olduğunda, onu karmaşıklaştırdığında, görelileştirdiğinde, doğruladığında ya da düzelttiğinde, derecelendirdiğinde ya da derinleştirdiğinde daha fazla gelişir. fakat eşiniz, diğerlerine ( ebeveyn, kardeş ve arkadaşlar) göre, onların tanımadığı kadar iyi tanır sizi. çünkü onunla yaşıyorsunuzdur, onlarla değil. çünkü sevgi dolu olduğunda cinselliğin olanak verdiği ya da dayattığı bu eşsiz mahremiyeti birlikte tecrübe edersiniz. bu yüzden sizi, sizden iyi tanıması, bazı konularda imkânsız değildir. zaten insan tamamen yalnız yaşasaydı, kendini nasıl tanıyabilirdi? bu arkadaşlara gereksinim duymamızın nedenlerinden de biridir. yüzümüze bakmak istediğimizde aynadan yardım almak gibi, kendimizi diğerlerinde görerek tanırız.


“gerçekten de insanlık durumu, eğer yolu ötekinden geçmiyorsa kendini tanımanın yanıltıcı olduğunu ve kendinden memnuniyet haline gelmesidir. “

grande morale - aristoteles
devamını gör...
"insan kendisi için bir derstir" der pilinius.
devamını gör...
"sen seni bil, sen seni" demiş (bkz: hacı bayram veli).

kişinin çevresini öğrenmesi, algılaması ve kendi yerini bilmesi için gerekli olan eylemdir..
devamını gör...
luigi pirandello'ya göre;

"hayatta olan kişi yaşamakla meşguldür. ve kendini göremez. kendini tanımak ölmek demektir."
devamını gör...
hayat boyu süren bir yolculuk. her sene her yaşta her durumda değişim gösteriyoruz, sabit kalamıyoruz bu yüzden insanın kendini tanıması, kendini dinlemesi uzun ve meşakkatli bir iş.
şöyle söyleyeyim ben gündüzleri özellikle kahvaltıda tatlı sevmediğimi, tatlı herhangi bir yiyecek asla aramadığımı bu sene öğrendim. hiç farkında bile değildim bu halimin. sofrada asla reçel, çikolatalı ekmek hatta şekerli çay bile olmaz.
bunun farkına vardığımda epey şaşırmıştım.
insan kendisini bilmez mi? bilir belki ama burnunun ucunu görmekte hep kördür işte.
devamını gör...
kendini tanımak bireyin kendi özünü bilmesidir, kim olduğunu, kim olmadığını, kim olacağına karar vermesi ya da kim olamayacağını kabul etmesidir. bilinçaltındaki olguyu herkesten önce kendisi bilir, davranışının altındaki yegane sebebi kendisi bilir, kendini tanımak sadece korku ve travmalarını bilmek demek değildir, gelecekteki kendini de şimdiden görebilmektir, yapabileceklerini, potansiyelini, ruhunu, bedenini, kendine dair her şeyi bilmektir.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel


luigi pirandello'ya göre;

"hayatta olan kişi yaşamakla meşguldür. ve kendini göremez. kendini tanımak ölmek demektir."
devamını gör...
zor ama doğru olan, yer yer yanıltan ve içinden çıkılamayan, hiç sonu gelmeyen ama bunu denemeye de son verilmemesi gereken eylemdir. şahsi hayatımın bana kaybettirmeyen tek yatırımıdır aynı zamanda. oyna devam.
devamını gör...
belki de tanınması en zor kişidir. tam tanıdım dersiniz, birde bakarsınız ki daha yolun başındasınız.
devamını gör...
sürekli güncelleme gelen etle örülü aplikasyonlar gibiyken zor olandır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kendini tanımak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim