gelemediğimiz ve gittikçe uzaklaştığımız seviyedir .
devamını gör...
ulaşamadığımız, bu gidişle de hiç yakalayamayacağımız seviye.
devamını gör...
ne kadar eleştirirseniz eleştirin ne kadar kafa yorarsanız yorun geleceğiniz sonuç; çok mantıklı bir hedef olmasıdır.
devamını gör...
ne kadar yaklaştığımızı tartışmamız gereken seviyedir. maddeler halinde bakılabilir aslında bu konuya ve birlikte karar veririz:

1. hukuk: adli kontrol şartıyla serbest bırakılmak sözünü duymaktan gına getirdiğimiz bir dönemdeyiz şu an. kadınları taciz eden, onlara tecavüz eden, hayvana eziyet eden, trafikte alkollü ve ehliyetsiz ( tam tersi olmalıydı) araç sürerken insaların hayatını söndüren, çalan çırpan herkes bu şartla serbest bırakıldı. bunun haricinde eleştiren, hak arayan, ses çıkaran, muhalif olan herkes içeride. olmadı. ulaşmadık.

2. eğitim: ne müfredatlar doğru düzgün hazırlanıyor, ne de öğretmenler doğru düzgün yetişmiş olarak sahaya gönderiliyor.* öğrencilerin ve velilerin isteğine göre sınıf geçiliyor, kitap okuma araştırma desen zaten yok. öğretmenler hak ettikleri ücretleri alamadığı için ek işlerin peşine düşmüş durumda, birçok öğretmen zaten alanında yeterli bilgiye de sahip değil. idareciler belli bir siyasi görüşten seçildiği için okullar siyasetin fink attığı ilişkiler yumağı haline geldi. olmadı. bunda da ulaşamadık.

3. ekonomi: ayakkabı kutuları, cengiz inşaat, çılgın projeler kapsamında incelerken tadını artırmak için üzerine biraz da pudra şekeri serpmemiz gerek ekonomi doların ve avronun elinde bir yoyo gibi savruluyor. herkes kendini fakir hissederken büyük bir çoğunluk da tevekküle sarılmış uyuyor. olmadı. yine ulaşamadık.

4. medya: bir zamanlar tarafsız olduğuna dair şehir efsaneleri dinlediğimiz bu yapı kurban bayramında kaçan bir dana gibi ne yöne döneceğini şaşırmış, can havliyle koşturup durmakta. kim kimi kapısına bağlı, kim kime havlıyor belli değil. dizilerle inşa edilmeye çalışılan yeni insan prototipinden hiç bahsetmiyorum bile. bu da gol değil. ulaşmadık yine.


diğer yazarların ekleyeceği maddeler de vardır elbette. benden bu kadar. acaba beklesek de muasır medeniyetler seviyesi mi aşağıya inse?
devamını gör...
söylendiği zamanlarda korkunç sömürücü hatta nazi- faşist bir cemiyet seviyesidir. bir yanda faşist italya, nazi almanyası ve sömürgeci ingiltere gibi olma idealinin adıdır.
devamını gör...
abi; afganistan, pakistan, iran falan abi.
inaşlah türkiye'ye şeriat gelecek abi.
devamını gör...
benim bizzat içinde bulunduğum seviyedir. peki nasıl muasır olacağım diye soranlar, cevabı ve cevapları tanımlarımı okuyunca anlayacaksınız.

keyifli okumalar.
devamını gör...
mustafa kemal atatürk'ün yaşadığımız toplumu zihninde tasarlarken hedeflediği seviye.

bu seviye bir aşama mıydı?! yoksa bir ufuk mu?!

mustafa kemal'in bağımsızlık, barış ve emperyalist sömürü karşıtı politikaları meşhurdur, fakat o, muasır medeniyetlerin, sömürü imparatorluklarının ele geçirdiği toplumları banka ve ticaret kredileri ile tutsak ettiklerini bilmiyor muydu?!? o, yayılmacı bir politika üzerine çalışmalar yapılmadan, ülkenin sanayisinin ve dolayısı ile medeniyet seviyesinin ne şekilde yükseltilebileceğini düşünmüştü?? bir burjuva tipi cumhuriyet dünyayı sömürmeyi reddederek muasır medeniyetler ile nasıl rekabet edebilir?? sovyetler birliğine sırt çevirerek mi?!

anlaşılması güç olan çok şey var..
devamını gör...
olmayan seviye. 1 utopya.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"muasır medeniyetler seviyesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim