komedi / drama / yerli
9 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

birbirlerini seven adam ile kadın evlenmişlerdir. aradan yıllar geçmiş ve altı tane de çocukları olmuştur. anne ile baba, turşuculuk yapmaktalar ve ev nüfusunun geçimini sağlamaya çalışmaktadırlar. günün birinde karı koca, meslek kavgasına tutuşurlar. biri turşunun iyisi limonla yapılır der, diğeri de hayır, sirkeyle yapılır diye itiraz eder. tartışma şiddetli kavgaya dönüşür ve ayrılmaya karar verirler. bu ayrılık sonrası altı çocuk da ikiye ayrılır, üçü annelerinde, üçü de babalarında kalır. baba, çocuklarına bakmak isterken ev işlerinde de zorluk çeker. anne de bazı konularda babanın yokluğunu hissetmektedir. bununla beraber dul bir hanım, babaya ve alkolik bir adam da anneye kancayı atar. bu da yeni sorunlara sebep olur. en sonunda altı kardeş bir araya gelerek, ne olursa olsun parçalanmış aileyi tekrar birleştireceklerdir.

münir özkul, adile naşit, ayşen gruda, şener şen'in rol aldığı duygusal komedi filminde daha çok şener şen'in ziya replikleri ingiltere kralı, pele, bricit bardo, nadya komanaçi, fenerbahçeli cemil ayrı bir oyunculuk başarısıdır.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel


1978 yapımı türk filmidir. senaryosunu sadık şendil yazmıştır. filmin yönetmeni ise orhan aksoy'dur. başrollerinde iki büyük sinema emekçisi adile naşit ve münir özkul vardır.
oyuncu kadrosunda birbirinden değerli isimler vardır. şener şen, oya aydoğan, ahmet sezerel, ihsan yüce, ayşen gruda, ahmet arıman, yaman çoşkun gibi isimler filmde karşımıza çıkar.

film turşuculuk yapan geçimsiz iki çiftin ayrılmasını ve sonrasında gelişen komik olayları anlatır. münir özkul ve adile naşit geçimsiz çift rolünü harika oynamışlar. her izlediğimde ayrı keyifleniyorum.

bu film herkesin televizyonda denk geldiği ve sonrasında kanalı değiştiremediği bir filmdir. sıcacık ve samimi bir filmdir. daha önce defalarca izlediğim bu filmi ilk defa açıp izledim. netflixten açtım ve televizyon olmadan izledim. eski günleri hatırladım. tebessüm ettim. müzikleriyle keyiflendim. filmin müziklerini melih kibar yapmıştır. kendisi hababam sınıfı filminin müziklerini yapan değerli bestecidir.

oyunculardan adile naşit ve münir özkul mükemmel oynasalar da şener şen'de onlardan ayrı kalmamıştır. ziya karakteriyle acayip bir performans sergileyip senelerdir akıllardan çıkmamıştır. ziyaaaa repliğini hepimiz biliriz. jiletçi sahnesini hepimiz bilir. aslan avlama sahnesini hepimiz biliriz. akıllardan çıkmayan bir oyunculuk performansı sergilemiştir.

bu film 2 şubat 2020 senesinde gündeme gelmişti. twitterda baya olay olmuştu. show tv bazı sahnelerini sansürleyip tartışmalara sebep olmuştu. ziya karakteriyle kazım karakterinin tartıştığı esnada “içişleri bakanı arkadaşımdır, çok sıkışırsam ona telefon ederdim" sahnesi kesilmiştir. sansüre uğramıştır.

filmin alt metni yani hakikati aile denilen kavramın ne kadar önemli olduğudur. aile her şeydir. kardeşlik ve bir evin aile olması çok önemlidir. bunları komik bir dille anlatır.
açın ailenizle izleyin. açın arkadaşlarınızla izleyin. en güzel türk filmlerinden bir tanesidir. tavsiye ederim.


6 kardeşin gezi parkında eylem yapması çok hoş bir sekanstır. izlerken ister istemez günümüzü düşünüyor insan. şu an öyle bir şey olsa o 6 kardeşi copla döver evlerine yollarlardı.

devamını gör...
1978 yapımı ünlü duygusal komedi filmi.
yönetmenliğini orhan aksoy, yapımcılığını ertem eğilmez , senaryosunu sadık şendil yapmıştır.
şener şen, adile naşit ve münir özkul un devleştiği, bir çok efsane repliğe sahip filmlerden biridir.
devamını gör...
şu günlerde zapping yaptığınızda arada sırada bir televizyon kanalında karşınıza çıkabilecek nostaljik filmlerden biridir. izlerken o ünlü sirke - limon kavgasında tarafınızı belirlemek ve ziyaaa! bağırışları da gününüzü neşelendirebilir.
devamını gör...
senaryosu sadık şendil yönetmeni orhan aksoy olan 1978 yapımı türk dram ve komedi filmi.

turşu limonla mı yoksa sirkeyle mi yapılır kavgası yüzünden ayrılmış bir 6 çocuklu karı kocanın yıllar sonra çocukları tarafından birleştirilmeye çalışılmasını anlatır.
adile naşit münir özkul oya aydoğan şener şen gibi ustalar başroldedir.
aslında derinine indiğimizde anne babanın ayrı olmasının, kavgalı olmasının çocuklar için ne büyük travma olduğunu da gösteriyor film, artık kavga etmesinler, barışsınlar diye ellerinden geleni yapıyorlar. 3 çocuk annede, 3 çocuk babada, anne baba yüzünden kardeşlerinden de ayrı kalıyorlar ve bu hiç iyi bir şey değil.

dönemin koşullarına, insanların maddiyata değil maneviyata önem vermesine, sevgiye ve iyiliğe de dikkat çeken bir filmdir.
en iz bırakan sahnesi ise yağmurda grev yaptıkları sahnedir. ^^
bir de münir özkul'un çocuğu ile tanıştı sahne, çocuk o kadar büyümüştür ki zor tanır. mutlaka izlenmesi gereken bir baş yapıt..

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
6 çocuklu ailenin neden ama neden 3ü senin 3ü benim diye ayrıldığını bir tülü anlayamadığım türk filmi. medeni kanun, hukuk yok mu ülkede dedirtir. ama yine de yeşilçamın güzide güzelliklerinden biri. limon ve sirke tartışmasının doğduğu film aynı zmaanda.

bir de oya aydoğan pek bir güzelmiş.
devamını gör...
oyuncu listesinde dadile naşit, şener şen, münir özkul, oya aydoğan, yaman coşkun, ahmet sezerel, ahmet arıman, feridun şavlı, ayşen gruda, zeki alpan, cem akyol, ihsan yüce, mürüvvet sim, ali sururi, ekrem dümer, cevdet arıkan, doğu erkan, gökhan mete, selim naşit özcan, necla fide, yaşar şener, ahmet kostarika, nuri tuğ, necati aslan, tamer sahin, sezai aydın, osman han, suat geyik, muzaffer turan ve ahmet tasdemir gibi oyuncuların yer aldığı 1978 yapımı bir yeşilcam filmi. komedi rüründe yayınlanan filmi orhan aksoy ve ertem eğilmez yönetti.
izlemeyen yoktur eminim ama yine de belki bu tür filmleri kendine layık görmeyen varsa diye içeriğimi saklıyorum.

filmimiz turşu suyu kavgalarıyla meşhur çiftin yine bir gün hararetli bir tartışma sonrası babanın 3 çocuğunu alıp 3 çocuğunu da annesinde bıraktığı başlıyor. çocuklarını alıp giden baba 3 çocuğuna hem ana hem baba olurken anne de aynı şekilde büyütüyorlar çocuklarını ama bir şekilde birbirlerini bulan çocukların anne babasını barıştırmak için girdikleri mücadeleyi anlatıyor bir çok repliği efsaneleşen filmimiz de şener şen önemli bir yer kaplıyor. mesela atma ziya sözü artık dilimize yapışmış bir deyim olmuştur. film tabii ki mutlu son ile bitiyor ne sandınız yeşilcam burası.

önemli bir filmdir ve mutlaka izlemek lazım. iyi seyirler.
devamını gör...
1978 yapımlı türk yeşilçam filmi olup orhan aksoy tarafından yönetilmiştir.

başrolde ise münir özkul/ adile naşit/ oya aydoğan/ şener şen gibi usta isimler yer alır.

bir turşu suyu kavgası yüzünden ayrılmış çiftin yaşadıklarını, kavgalarını, ayrılıklarını, çocuklarının onları barıştırmak için açlık grevi yapmasını, tekrar bir araya getirme çabalarını anlatır.

filmin alt metninde ise bence verilmek istenen mesaj iletişimin her şey olduğu gerçeğidir.

bir türlü birbirini dinlemeyen çift ayrılır, çünkü iletişim yoktur, herkes kendi doğrusunu savunur ve ayrılık başlar, neşeli günler geride kalır.
sevgi ise her şeyi çözen bir sihirdir, ne kadar kavga etseler de birbirlerini seven çift sonunda barışır. iletişimin eksikliği çocukları da olumsuz etkiler, film bu mesajı da veriyor.
aslında konuşulurak halledilebilecek şeyler konuşulmadığı için kavga ve ayrılıklar beraberinde geliyor.
turşu suyu bahane aslında, karı koca biraz da birbirlerini değiştirmek, özlenmek için ayrılıyorlar.

film hakkında konuşmam gerekirse oyunculuklar çok iyi, samimiyet ve mutluluk had safhada.
oyunculuklar bize geçiyor.
çünkü sırf para için çekilmemiş filmler bunlar.


açlık grevi sahnesi çok etkileyici.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
bir orhan aksoy filmidir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
filmin senaryosunu sadık şendil yazmıştır. filmde münir özkul, adile naşit, şener şen, ayşen gruda, oya aydoğan, ahmet sezerel, ihsan yüce, mürüvvet sim, ali sururi, ahmet arıman ve gülşen gürsoy oynamıştır.

film tıpkı gülen gözler, aile şerefi ve bizim aile gibi dev bir kadro ile ortaya çıkarılmış bir aile filmidir.

bu filmdeki hikayemiz birlikte bir turşu dükkanı işleten altı çocuklu evli bir çiftin hikayesi. bu çift turşu suyunun iyisinin sirkeden mi yoksa limondan mı yapılacağına dair büyük bir tartışma sonucunda ayrılmaya karar verir. baba üç çocuğu alıp evden ayrılırken anne de diğer üç çocukla evi barkı toplayıp başka bir yere taşınır.

yıllar sonra birbirini bulan kardeşler anne ve babalarını bir araya getirmek için büyük çaba sarf ederler.

filmde palavracı ziya'nın sahneleri nefistir ve bize bolca replik bırakmıştır. ayrıca iki kardeşi aynı anda idare eden gazino düşkünü kadın karakter de filmin en iyilerindendir.

yeşilçam filmleri arasında en sevdiklerimden biridir. sahne sahne ezberimdedir.
devamını gör...
turşu kavgasında kaybedenler çocuklar olmuştur. bugün yine televizyonda gösterildi ve başını görür görmez filmi izlemiş oldum resmen. eskinin filmleri ve oyunculukları başkaymış dikkatli bakınca anlıyor insan. biri lafını söylerken diğeri o lafa tepkisini gösteriyor ot gibi oynamıyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"neşeli günler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim