artık gereklilik hâline gelmiştir. en azından huzurlu bir yer olmuş olur. insanların yaşamak için bir amacı olur. orada yaşamak isteyenler okumak zorunda kalacaktır. insanların birbirlerine saygı ve sevgisi olur. o şehirde sanayi gelişir, teknoloji gelişir yani kısaca ülke adına da çok iyi olur. sadece okuyanlar demek araştıran insanlar demek bilimin hâkim olması demektir. yani en azından gereksiz konular için zaman harcamayacağız. sadece ileriye bakıp gelecek olan için bir şeyler yapılmış olur. orada yaşamak isteyenler de belli seviyede ki insanlar olmuş olur.
devamını gör...
devletin böyle bir oluşumu kurması imkansıza yakındır fakat benzer bir örneği için (bkz: silikon vadisi)
devamını gör...
140 puanla besyo okuyorumdur. ahshesheehehhehehe
devamını gör...
sizin o popolarınızdan büyük egolarınızla mı uğraşmalıyız. ülkede herkes kasıntı, herkes karşıdakine tepeden bakıyor.

-sen ne mezunusun
+işletme
-işletme ne lan allah'ın eziği
devamını gör...
sanırım kurulu bir tanesi varmış, (bkz: eskişehir)
devamını gör...
son derece boş bir iş olacaktır çünki okullardan mezun olan talebelerin % 90 ı ahmak tıpkı toplumun kendisi gibi .
devamını gör...
çok daha medeni, temiz, her türlü görüşe saygı duyulan bir şehir olurdu. keşke olsa öyle bir şehir. saçma saçma durumlar olmazdı.
devamını gör...
hmmm. değişik bir ütopya
devamını gör...
efendim tesisat hortumunuz patladığında mezun biri gelsin tabi. 200 tl ye halledeceğiniz işi 1000 tl ye halledin. arabanız bozulduğunda 10 gün bekletsinler sizi. bakkala gidince paranızın 1/3 ü ile alın unu, şekeri. çok güzel olur. siz yaşayın. hayallerde yaşayın.
devamını gör...
pislikten içine girilmeyecek sehirdir. çöpleri kim alacak, pisliginizi kim temizleyecek. doğru dürüst bir toplum oluşturmaya çalışsak ya.
elitistlik de bir yere kadar.

diploma insanın cehlini alsa da eşeklik baki kalır.
devamını gör...
o şehirde kim lahmacun yapacak? kim kelle paçacı açacak? kim dönercilik yapacak?
ulan acınızdan ölürsünüz o şehirde be.*
devamını gör...
sadece kpss calisanlarin yaşayacağı bir şehir kurmak..
devamını gör...
böyle bir hakkı olan kişi ya da toplumun "üniversite okuyanlar" seviyesinde bir kategorize etme yanlışından dolayı içinde asla olmak istemeyeceğim fikir. oysa birbirinden farklı yüzlerce daha iyi elek oluşturulabilir.
devamını gör...
düşünüldüğü gibi bir şehir olmayacaktır. aranması gereken nitelikler; kendini düzgün bir şekilde ifade edebilme, insanlarla doğru bir şekilde iletişim kurabilme, empati yeteneği, saygı.
devamını gör...
her üniversite mezunun aynı olmadigini düşünüyorum bu sebeple şuan ki karmaşadan farklı bir şey olmaz .ama gerçek anlamda bilgiyi seven ,arzulayan insanları bir araya getirmek harika olurdu.
devamını gör...
üniversite okumak bir işe yarasaydı kıyak fikir olurdu.
devamını gör...
üniversite okumak aydın ve açık görüşlü bir birey olunacağı anlamına gelmez. kategorize etmesek keşke. zira elimizi sallasak üniversite mezunu fakat kendini geliştiremedikten sonra boş ne yazıkki. ne ilk okul mezunu gördü bu gözler. 40 üniversite mezununu bilgisi, fikirleri ve hayata bakışıyla cebinden çıkartır.
devamını gör...
ütopya
devamını gör...
dogru bir secim olmaz,

7 sene muhendislik okudum ama insanin insan olmasi lazim yoksa cok var lisans okumus iki kelimeyi birlestiremiyor veya tuhaf triplere giren insanlar dolu

egitim ogretim gerekli tabiki ama ailem bana bazi degerleri veremediyse veya ben cevremden olumsuz etkilendiysem benim gibilerin sehri varsin batsin gerek yok
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sadece üniversite mezunlarının yaşayacağı bir şehir kurmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim