animasyon / komedi / macera
10 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

şirinler gizemli bir harita ortaya çıkarır ve bu harita gizli bir köyün yerini işaret eder. bunun üzerine bu köyün güvenliği artık şirinler’in ellerindedir. şirine,sakar şirin ve güçlü şirin ormanda yolculuk ederek bu köyü keşfetmeye karar verirler. ancak gargamel’in de bu haritadan haberi olur ve o da bu gizemli köyün peşine düşer. artık bu köyü gargamel’den önce bulmak şirinler’in en büyük görevi haline gelir. bu yolda şirinler tarihinin en büyük gizemini de çözeceklerdir.
devamını gör...
sosyalist sistemin anlatıldığı, tüm şirinlerin farklı işlerle uğraştığını ama sonunda karı eşit orada elde ettiği, gargamelin amerika, azmanın da israil olarak tasvir edildiği çocuk filmi/dizisidir.
devamını gör...
küçükken çimenlerin arasında şirinleri aradığım bulamayınca da ben iyi bir çocuk değil miyim diye hüngür hüngür ağladığım daha sonrasında şirinlere küsüp şirinler izlemeyi bıraktığım bir çizgi film...
devamını gör...
eğer iyi bir çocuk olursanız bir gün görebileceğiniz minik mavi yaratıklar. jenerik müziği duyulduğu taktirde insana çocukluğunu hatırlatan çizgi film. ilk olarak çizgi roman şeklinde ortaya çıksa da daha sonrasında çizgi dizi halinde yayınlanmıştır.
devamını gör...
küçükken en sevdiğim çizgi filmdi... ben çocukken hangi gazeteydi hatırlamıyorum ya milliyet ya da yenizyüzyıl olmalı... böyle küçük kitapçık gibi çizgiromanlarını verirdi bayılırdım okumaya... yılbaşında yılbaşı özel bölümleri olurdu asla kaçırmazdım... ne hoş... şimdi neredeyse yılbaşı kutlamayı utanıp sıkılıp gizleyerek yapacak hallere geldik...

son olarak, şirinler çocukluğumda en sevdiğim çizgi filmlerdendi. komünist falan da olmadım yani öyle odanın duvarında orak çekiç asılı falan değil sldkjgkhlj
devamını gör...
socialist men under red father baş harfleri smurf yapar.
orjinal adı the smurfs zaten. komünist propaganda yapıyor laflarını destekler bir rastlantıdır.
biraz birinin 40 yaparına benziyor ama.....
devamını gör...
fransızca: les schtroumpfs adıyla belçikalı çizer pierre culliford'un oluşturduğu çizgi roman ve animasyon dizisinin ortak ismi. 1958'de pierre culliford tarafından çizgi roman olarak ortaya çıktı. 1981'de televizyonda gösterilen şirinler büyük ilgi gördü. yıllarca türkiye'de de yayınlandı.

smurf kelimesinin açılımının socialist men under red flag yani kızıl bayrak altındanki sosyalistler gibi bir anlama geldiğine dair dedikodular zamanla ayyuka çıktı hatta şirin babanın karl marx'ı temsil ettiği şirinler köyünün tam anlamıyla para geçmeyen bir komün olduğu iddia edildi. şirinlerin hayatında dini bir öğe olmaması ama doğa güçlerinden de faydalanmaya çalışmaktan geri kalmamaları bu iddiayı destekler nitelikteydi. baş düşmanları gargamelin cübbe giydiği için dini temsil ettiği ve dini istismar eden her kurum gibi paraya yani alktına çok düşkündü ve aklı fikri şirinleri altına çevirmekti. kedisi azman ise dinin peşine takılan emperyalist ülkeleri temsil ettiği düşünülse de bu iddia biraz abartı olabilir.
devamını gör...
"şirinler" çizgi filminin ingilizcesi. bir iddiaya göre, bu çizgi film sosyalist felsefeyi yaymak için yapılmıştır. köyde paranın olmayışı ama herkesin işini iyi yapması, yapılan her şeyin karşılıksız kamu yararına olarak yapılması buna kanıt olarak gösterilmektedir. iddiaya göre smurf'ün açılımı da : socialist men under red flag.
devamını gör...
çizgi filmlerde hep iyilerin kazanması, gerçek hayatta ise tam tersinin olması çocukluktan itibaren içimize romantik bir kuş konduruyor.

el kadar mavi yaratıklar, devasa gargamel ve kedisi azman'ı her bölümde rezil rüsva ederek yenerlerdi. iyi olduklarını nereden bilirdik peki bu mavişlerin? ancak iyi olursak görebildiğimizden anlardık.

bunu izleyen çocuklar olarak hep iyiler kazanacak sandık. hani nerede?

mavi küçük yaratıkların olduğu çizgi film diye tanımlıyorum.
devamını gör...
kedi delisi oldugum halde azman'ı sevmezdim cocukken:))
gargamel sirinler'i yakalayip yiyecek diye heyecanlanirdim :))

buyuduk sirinlerin gercekte ne anlattigini ogrenince bu kez sanatcinin zekasina hayran oldum


iyi cocuklardik ama sirinleri degil baska bir seyi gorduk ...neyse
devamını gör...
şirin baba var, şirin dede var, şirin çocuklar da var fakat şirin dayı, şirin amca, şirin teyze ve şirin hala yok.

türk aile yapısına ters, hemen çözüm üretilmeli.
devamını gör...
senaristlerinin çocuklarla ve hatta büyüklerle sağlam dalga geçtiği çizgi film. "iyi bir çocuk olursanız şirinleri bile görebilirsiniz" derken aslında oradaki iyi bir çocuk olmakdan kasıt kafanın güzel olmasıdır. hayal gördüren mantar mevzusunu zaten biliyorsunuz.

yilların tartışması olan "şirinleri sadece iyi çocuklar görebiliyorduysa gargamel nasıl görebiliyor?" sorusunun cevabı, kastedilen iyi bir çocuğun aslında kafanın güzel olmasıdır. hepsinin erkek olduğu, hepsinin de bir görevinin olduğu topluluk mu olur lan zaten. böyle bir tanıma uyan tek bir grup var o da işid. (bkz: swh)
devamını gör...
guclu sirin cok uzakta kaldi artik.
mutlu sirin de.
neseli de.

yeni donemde en cok uykucu sirin ve huysuz sirin var....
uykucu sirinden korkuyorum ben.
huysuz sirin en vefali dostum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"şirinler" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim