bu devrimsel nitelikte kararı alan ilk hükümetin yobaz taraftarı olacağım.
devamını gör...
bence sadece bununla kalmamalı. işlevsiz ve yeterli eğitim veremeyen üniversiteler kapatılmalı. ülke, alanı hakkında kısıtlı bilgisi olan donanımsız gençlerle dolu.
devamını gör...
kesinlikle doğru bir önermedir.
mezun olan mühendis sayısı azalmalıdır.
ancak o zaman asgari ücret alacak yol yemek yok cumartesi pazar dahil çalışacak mühendis arıyoruz ilanları görmeyiz. bu şartlara işsiz kalmamak için boyun eğecek illaki birileri bulunur kafasındaki işverenler bu şartlarda çalışacak kimseyi bulamadıklarında şartlar düzelir ancak.
devamını gör...
türkiyedeki tüm bölümlerın sayıları kısıtlanmalı, meslek liselerine verilen önem arttırılmalı bence.
devamını gör...
kesinlikle doğru bir karar olur. bu durum sanki şu cümleyle özetlenebilir; "nerede çokluk orada b...luk". sadece mühendislik alanında değil bütün alanlarda bütün fakültelerde belirli bir sınır olmalı. zaten diploma alan kişi sayısı ile iş alanı arasında uçurumlar var. bu insanlar 4-5 yılını boşuna mı heba ediyor. yanlış yaptığımız şeylerden birisi niteliğe değil nicelliğe önem vermemiz. diploma alan kişi sayısı artınca yapılan işlerde kalite artmıyor bunu da anlamak lazım.
devamını gör...
imzayı nereye atıyoruz?
devamını gör...
kıskançlık krizi geçiren varoşların isteği.
devamını gör...
türkiye'de birçok eğitim kurumu ve bölümu kapatılmalı aslında. sadece insanlar dört yıl daha kafalarını tamamiyle kaldıramadan zaman harcasınlar diye yapılıyor bu. üniversiteler iş değil diploma veriyor; lise 4 yıl, saçmalık; meslek liseleri gibi çok değerli olması gereken kurumlar ilgisizlikten kırılıyor; çıraklık, yaş iken meslek öğretmenin modası geçmiş güya. biz en çok da buralardan kaybediyoruz, bir şey yapmak için başka alakasız şeylerle oyalanarak isteğimizi, düşüncelerimizi, sorularımızı kaybediyoruz. ziyan oluyoruz.
devamını gör...
sadece mühendislik mi? bir çok üniversite ve bölüm açıldı istihdam sağlanamadıktan sonra hiçbir bölümün değeri yok denilebilir
devamını gör...
genel olarak akademik hayata çeki düzen verilmeli. tüm kontenjanlar yarı yarıya bile azalsa çok fark etmez. hatta bazı bölümler geçici olarak yeni öğrenci alımına bile kapatılabilir.
devamını gör...
sayda 50 bin yapamayan mühendis olmamalı.
devamını gör...
sınırlama değil ama zaten bunun 10 yıllık 20 yıllık planlarda bulunması gerekli değil mi?

sadece mühendis değil öğretmenlik de mesela öyle olmalı. her bitiren yurtdışına kapağı atmıyor.

mesela bugün de yazılım muhabbetinin cılkını çıkardılar. herkes yazılımcı oluyor. bizim microsoft gibi bir firmamız var mı? yok. her mezun olan sanıyor musunuz ki yazılım işinde çok iyi? hayır değil. öğretmenliğin, mühendisliğin başına ne geldiyse 10 yıl sonra yazılımcıların da başına o gelecek. bana hindistan, çin örneği vermeyin adamların nüfusu birer milyar. birisi ingiliz sömürgesi olmuş diğeri amerikanın fabrikası. o adam yazılımcı çalıştırabilir.

aileler harıl harıl yazılımcı yetiştirme gayretinde bu aralar. "barış özcan bile çocuğunu yazılım konusunda destekliyor" diyorlar. iyi de adam amerika'da hali hazırda. çocuğun babası css yazılımdan tasarım programlarına kadar babalar gibi network'u ve tecrübesi olan biri. senin var mı böyle bir network'ün?

kaldı ki piyasada geleceğin açığı ne ise onu bulman, tavsiye etmen lazım. yazılımcı açığı bugünün sorunu, yarının değil. bill gates milyon km2 toprak satın alınca komplo teorisi kuruyoruz. yarının sorunu kuraklık, verimli topraksızlık, kaliteli tohum olacak. yaşın yeten bilir green peace eylemler yaparken hepimiz dalga geçmedik mi? bugün konya'da toprakların çöküyor, batıda yangın, doğuda sel oluyor. yarının mesleği tahminlerime göre yazılım değil, genetik mühendisliği, ziraat mühendisliği gibi şeyler olacak. bu bakımdan interstaller filmi çok gerçekçi.

bizim neslimiz de elektronik çok iyi yeğenim diye büyütüldü. gelinen nokta ne peki? tasarım yapan mühendis var ama pek de gerek yok. çünkü çin'den geliyor her şey. al türkiye'de seri yap da sat. satamazsın maliyet kurtarmaz. tabi elektronikçiler komple çöp demiyorum ama gelinen nokta bugün elektronik mühendisleri pazarlamacı oldu hep. arge diye yapılan şeylerin çoğu alıp modülleri birleştirmek.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türkiye'de mühendislik fakültelerinin sayısının sınırlandırılması gerekliliği" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim