arapların osmanlı'yı önlerine yığılan sterline satması ile geçerliliğini yitirmiş hede.
devamını gör...
türk milletini sinsice imha etmenin en kolay yolu.
devamını gör...
bana göre olmayan durumdur.
birde çocukluğumdan beri ci ile biten sıfatları tercih etmem.
devamını gör...
pekmez içmeleri gereken kişiler (bkz: kansızlık)
devamını gör...
kendimi yakin gördüğüm görüş.
devamını gör...
reel politikte hiçbir karşılığı olmayan boş beleş bir ideolojidir. orta doğu coğrafyasında sürekli savaş halindeki arap devletlerinin geri kalmışlığına bakmak bile ne kadar gereksiz bir ideoloji olduğunu anlamaya yeterdir. ümmetçilerin türkiye'de ki en büyük düşmanlığı türklük bilincine karşı mevzilenmiştir. kavmiyetçilik eleştirisi altında milliyetçiliği eleştirir gibi gözükse de asıl düşmanlık türk kimliğinedir. türkiye cumhuriyeti kuruluştaki en büyük ihanet mücadelesini bu ümmetçi oluşumlara karşı vermiştir. ilginç olan nokta şudur ki ümmetçilik bugüne dek şeyh said, saidi kürdi gibi kürtçüler için gerçek niyetlerini saklayan kullanışlı bir aparat olarak görev yapmıştır. bugün de ülkedeki tarikat ve cemaat yapılanmaları demografik olarak incelendiğinde genelde doğu ve güneydoğu bölgesi kadrolaşması ağırlık kazanmaktadır.
devamını gör...
türk kültürü, örf ve adaletlerine çok terstir biz arap değiliz.
devamını gör...
kuran "müminler ancak kardeştir."der ama araplar türkleri mevali olarak görür, kardeş olarak değil. bu yüzden yanlış bir yoldur. tek taraflı kardeşlik biraz saflık sanki.
devamını gör...
osmanlı'nın yıkılmasının, bölünmesinin önüne geçmek için kullanılmışsa da fayda sağlanamamış ideoloji. tarihten ders almayanların ya da başka baska hesapları olanların benimsedikleri yanlış yol.

ümmetçilik, türkiye cumhuriyeti devletinin karakteri ile asla bağdaşmaz...
ulus devlet anlayışımız ve milli değerlere bağlı vatandaşlarımız varlığımızın, bölünmezliğimizin tek yolu ve garantisidir. bu değerlerden uzak ve bu değerlere karşı ve kendini bizden hissetmeyen, sırf din kardeşimiz oldukları gerekçesiyle milyon milyon ülkeye doldurulan insanlar geleceğimiz adına en büyük tehdittir.

sizin din kardeşiniz olabilir.
kime söylesem, benim öyle bir din kardeşim yok cevabını alıyorum.
akp'li vatandaşlar bile, geldiler, baktık, yüklerini çektik ama artık evli evine köylü köyüne, geri dönmeleri gerekiyor. diyorlar.

milletin sözününün üstüne söz olmaz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ümmetçilik" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim