kısa mesafe yolcu taşıyan deniz taşıtı.
devamını gör...
buharlı gemilerin revaçta olduğu dönemlerde fransızcada ki "buhar" manasına gelen "vapeur" sözcüğünden dilimize geçmiştir,
devamını gör...
çok güzel bir ulaşım aracıdır. kornası insanı hoplatır.

yaz dönemlerinde istanbul-adalar arası sefer yapan vapurlar oldukça kalabalık olur. yüzlerce metrelik kuyruklar bile oluşabilir.
devamını gör...
deniz taşımacılığında kullanılan araç. her seferinde bir nostalji yaşatır. #321984
devamını gör...
bugün insan içine çıkarken kullanmayı düşündüğüm ulaşım aracı. deneyimlerimi size aktaracağım arkadaşlar. kendinize dikkat edin.
devamını gör...
eski belediye zamanında sayısı 50'nin üzerindeyken tırtıklaya tırtıklaya 30'un altına düşmüş ulaşım aracıdır. tarihi vapurları bile katlettiler. paşabahçe de ekrem başkan olmasa denizin dibini boylayacaktı.
devamını gör...
istanbul'daki vapurlarda, özellikle kadıköy - beşiktaş hattında zorunlu müzik dayatması var. çoğu kişi de bunu sevmiyor. beşiktaş'ta çalışırken malum her gün vapur kullanıyordum. akşamları da sürekli müzik oluyordu. ben sessizlik istiyordum (ve eminim çoğu kişi de) ama bu sessizlik bu müzik yüzünden bozuluyordu. bu müzik metroda, sokakta güzel ama vapur gibi gidebilecek alanların kısıtlı olduğu yerde olmaması gerekiyor. herkes müzik dinlemek istemiyor olabilir.

aklıma geldiydi yazayım dedim.

özet: çok güzel bir ulaşım aracı
devamını gör...
son singapuru tercihimdir.

t/ deniz aracı.
devamını gör...
bugün beşiktaş'tan kadıköy'e gitmek için metrobüs yerine tercih edeceğim ulaşım aracı.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
adalar haricinde fazla binemediğim için şehir içinde binince farklı gelen ulaşım aracı.
devamını gör...
genellikle kısa mesafelerde kullanılan deniz aracı.

türkçe'ye buharlı gemi anlamına gelen bateau à vapeur sözcüğünden geçmiştir.
yolcu kapasitesinin 600/2000 arasında değiştiği bilinmektedir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
(bkz: entry nick uyumu)
devamını gör...
kadıköy'den eminönü'ne değil de beşiktaş'a geçiliyorsa daha bir zevkli olan deniz taşıtı.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

1952 yapımıydı.
ki bugün, yaşıtı birini de defnettik...
devamını gör...
fenerbahçe , dolmabahçe ve paşabahçe vapurları köprü - adalar - yalova ekspres seferleri için 1950 yılında sipariş edildi. paşabahçe vapuru italyan diğer bahçeler ise iskoç yapımıdır. filonun en yüksek kapasiteli ve en hızlı vapurları olarak tarihe geçtiler. ama büyük bir handikapları vardı. sahip oldukları sulzer makineler güçlüydü ancak manevra sorunları vardı. dolmabahçe 1990 yılında makine bloğu çatladı ve jilet oldu. fenerbahçe emekliliğini rahmi koç müzesi'nde geçiriyor. paşabahçe emekliye ayrıldıktan sonra beykoz belediyesine satıldı ve çürümeye terk edildi. 2 sene evvel ada sakinleri olarak gazeteci yazar sevgili adil bali önderliğinde paşabahçe'nin kurtulması için çabaladık. beykoz belediyesi gereken yenilemelerin yapılıp seferlere dönmesi şartıyla ücretsiz olarak şehir hatlarına hibe etti paşamızı. paşabahçe orijinaline sadık kalarak restore edildi ve sıklıkla kabataş - adalar bazende kadıköy -beşiktaş seferlerini sürdürüyor. yakın zamanda filonun en küçük vapuru kızıltoprak seferlere geri döndü. ek olarak dünyanın son buharı vapuru turan emeksiz 'de filoya dönecek.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
fenerbahçe, kardeşi dolmabahçe vapuru ile köprü- heybeliada- büyükada- yalova postası için yolcularını bekliyor. o zamanlar çok popüler ve yoğun olan bir hattı. bu hatta ağırlıklı olarak "bahçe" tipi filonun en hızlı ve kapasiteli vapurlar verilirdi. ulaşım imkanları arttıkça bu hattın son durağı olan yalova iptal edilmiştir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
adalar'ın tek ulaşım aracı.
devamını gör...
kiminin gezi, kiminin ulaşım aracı olarak kullandığı deniz taşıtı. kimin gezmek, kimin ulaşım amaçlı kullandığı insanların davranışlarından kolayca anlaşılabilir. açık alanda, fotoğraf çekip martılara simit atarak keyfini çıkarmaya çalışan insanlar genellikle vapura gezmek için ve ayda yılda bir binen insanlar iken, bir köşede oturup çayını kahvesini yudumlayarak denizi seyrede seyrede seyahat edenler ise çoğunlukla vapuru ulaşım aracı olarak ve düzenli kullanan kişilerdir. metrobüs ve marmaray gibi araçların yaygınlaşması ve daha hızlı ulaşım sağlamasından dolayı ulaşım amacıyla binen kişi sayısı azalmış olsa da, hala karşıya geçmek için vapur tercih eden bir kitle var. ayrıca ibb'nin deniz ulaşımının payını arttırmak amacıyla, yeni vapur hatları açmak ve vapurlar ile diğer ulaşım araçlarındaki aktarmanın yarı fiyatına olması gibi çalışmaları da mevcut.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"vapur" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim