peynir altı suyunun işlenmesinden elde edilen protein çeşidi. kana en hızlı geçen proteindir. türkiyede protein tozu olarak bilinir ki bu yüzden kötü şöherete kavuşmuştur.
devamını gör...
günlük tüketilen yiyeceklerde, kas gelişimi için yeterli protein bulunmadığından dolayı sporcuların ek besinidir.

kendim de scitec nutrition whey protein kullanıyorum. 5000 g aldım 6 ay götürür bu beni.
devamını gör...
besinlerin yerini kesinlikle tutmaz.düzenli bir beslenmeyle 100+kg bodyci değilsen protein ihtiyacını rahatlıkla karşılarsın.ha zaten müsabıksan lafım yok,saygım çok.bu gereksiz pahalı destek yerine,kreatin-glutamin-bcaa daha efektif olur doğal bünyeler için.
devamını gör...
spora yeni başlayanların yaptığı en büyük hata beslenme ve uykuyu düzene sokmadan direk protein tozu ile yürümeye kalkmaları.

öncelikle bu bir gıda değil takviyedir bunda anlaşalım. adı üstünde takviye.

dolayısı ile bilip bilmeden kullanmayın vücut protein' in fazlasını yağa çevirir.

hatta açık söylüyorum spor salonuna yeni başladığınızda ilk 3 ayınızı beslenmenizi ve uykunuzu düzene sokmaya ayırın herhangi bir takviye de kullanmayın. açık açık söylüyorum bunu zaten muhtemelen (eğer işini bilen bir hoca ise diyelim tr de zorda.) ilk 2 ay temel 8 hareketi abanmadan yaptırıp sizi program vereceği zamana hazırlayacaktır.
devamını gör...
sporcu gıdaları içerisinde bana göre en masum olanı ve görece doğal sayılabilecek olanı whey proteindir. yeterli proteini besinlerden almaya çalışmak çok büyük kalori alımına neden olur. bu da yağlanmayı getirir.

whey protein izolatını spordan hemen sonra kullanmak yağsız kat kütlesi elde etmek için çok faydalıdır. ayrıca sonraki antrenmana daha çabuk toparlanmaya da katkısı oluyor.

ben 15 yıldan uzun süredir spor yaparım ve whey kullanırım. on, muscletech, weider, multipower markalarından başka kullanmadım. bu ürünlerin kalitesi çok önemlidir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"whey protein" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim