gülten akın'ın dediği gibi, insan bazen;

"yitirmeli büyük yolların birinde ne varsa
böcekler gibi başlamalı yeniden."
devamını gör...
f5 tuşu verseler de hayata yeniden başlasam...
devamını gör...
bol bol yeniden başlayan biri olarak devam ettirebilmenin daha önemli olduğunu düşünüyorum.
devamını gör...
"yeniden başlamaklarla geçiyor ömrümüz"
devamını gör...
deja vu yalan söylemez.
devamını gör...
belli bir yaşanmışlıktan sonra insanı çok yoran bir şeydir. üşenirsin , canın istemez , cesaretin olmaz , hevesin olmaz.
devamını gör...
bu sefer kendi değerimi anlayıp, her şeyi kendim için yeniden başlatmaya hazırlanıyorum. buna değerim çünkü. artık etrafı memnun etmek yerine kendimi memnun etmem gerektiğini anladım.
devamını gör...
ülkecek ihtiyaç duyduğumuz şey
devamını gör...
gerçekleştirebilmek için umudun var olması gereken eylem.
devamını gör...
daha başlayamadım ki, "yeniden başlayabileyim" be.
devamını gör...
genelde en dibe vurmus kimselerin basardıgı durumdur. yeniden baslayabilmek icin önceki yasantıların veya tavırların bir kenara itilmesi gerekiyor. bu duruma da en cok kaybeden insanlar yatkın oluyorlar. bu kayıpların vesile oldugu yeni baslangıclar, kimi zaman isteyerek kimi zaman da hayatın dayatması olarak ortaya cıksa da eski hataların bir daha yapılmayacagı bilinir. sonucu ne getirir bilinmez ancak yeniden baslamanın her dem ayrı bir güzellik tasıdıgına inanırım. olmazlarla dolu bilinclerimizin kırık zincirleridir yeni baslangıclar, güzellikleri ziyade olsun.
devamını gör...
yeniden başlamak kulağa her zaman umut dolu gelir değil mi? sanki daima güzel şeylere başlanırmış gibi. fakat bilmiyoruz ki yeniden başlamak demek bir şeylerin bitmiş olduğunu söyler. bu bir şeylerin sona erdiğinin habercisi. bunu kabullendiysek işte şimdi yeniden başlayabiliriz.
devamını gör...
beyaz bir sayfa açacağım deyip, açamamak.
devamını gör...
en güzeli (bkz: breaking bad) dizisinde pinkman tarafından gerçekleştirilmiştir yo!
devamını gör...
bitince bir şeyler mecburen yapılan eylem. nefes alıp verdiğiniz sürece tüm hücreleriniz buna programlanmıştır. bazen mavi ekran verip, işlemciyi soğutmaya alabilirsiniz. zira şartlar bunu gerektirir.
devamını gör...
bazen saglam irade gerektirir.
2014'te c++ ile yazdigim master tezinden sonra programcilik ögrenmeyi birakmistim. 34 yasindan sonra java ile tekrar baslayacagim. hem de tam zamanli bir isim ve ve cocuklarim olmasina ragmen.
tam zamanli isim de keske programcilikla ilgili olsaydi.
devamını gör...
işim için yaptığım eylem. 4 yıl sonra yeniden tek başıma.. kendime sabır ve hayırlı kazançlar diliyorum.
devamını gör...
çok zor hele ki mağlubiyetten sonra yeniden başlamak daha zor. ben çok yorgunum hem de iliklerime kadar yorgunum. bazen devam etmek istemiyorum neden devam etmemiz gerektiğini de bilmiyorum sanırım hayat ne olursa olsun yaşanmalı.
devamını gör...
konuya kartalın yeniden doğuş hikayesi ile başlamak çok doğru olur diye düşünüyorum.

kartallar ömürlerinden belli bir süre tükettikten sonra yaşlanır, gagası uzayıp göğsüne doğru gelir. pençeleri sertleşir ve artık avlarını kavrayamaz bir hâle gelir. tüyleri kartlaşıp kalınlaşır ve kanatlarını eskisi gibi kullanamaz.

artık bu noktadan sonra bir karar vermesi gerekir, ya bu halini kabullenip ölecek ya da acı verici de olsa onu engelleyen her şeyi söküp atarak yoluna devam etmelidir.

bu yeniden doğuş süreci 150 gün kadar sürecektir.
bu yönde karar verirse kartal bir dağın tepesine uçar ve orada bir kaya duvarda, artık uçmasına gerek olmayan bir yerde yuvasında kalır.

bu uygun yeri bulduktan sonra kartal gagasını sert bir şekilde kayaya vurmaya başlar. en sonunda kartalın gagası yerinden sökülür ve düşer. kartal bir süre yeni gagasının çıkmasını bekler. gagası çıktıktan sonra bu yeni gaga ile pençelerini yerinden söker çıkarır. yeni pençeleri çıkınca kartal bu kez eski kartlaşmış tüylerini yolmaya başlar.
5 ay sonra kartal, kendisine 20 yıl veya daha uzun süreli bir yaşam bağışlayan meşhur yeniden doğuş uçuşunu yapmaya hazır duruma gelir.

şu durumu aynen kendime de uyarlayabilirim, beni zayıf düşüren ne varsa etimden kanımdan da olsa söküp attım. artık yeniden uçmaya hazırım eskisinden daha güçlü eskisinden daha keskinim.

belki yine kolay ve güzel bir yaşantım olmayacak ama artık emin olduğum bir şey var zahmetsiz ve acısız sefa sürmek diye bir şey yok en azından kendi adıma. yeniden ayağa kalkıp mücadele etmek zorundayım ta ki canı veren geri alana kadar.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yeniden başlamak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim