zaman tüneli

biraz aşağı çekeceğim bunu
bu böyle olmuyor çok fazla böyle
devamını gör...

70 ama 75 gibi hissediyorum.
devamını gör...

kısmen kabul edip kısmen kesinlikle kabul etmediğim tutum , halk açısından gereklilik arz etmeyen, stratejik öneme sahip olmayan üretimler yapan ve sürekli zarar eden üretim kurumlarının özelleştirilmesini faydalı buluyorum , çanak çömlek fabrikası un tuz fabrikası türü gibi ancak sağlık güvenlik eğitim gibi hassas konularda özelleştirmeyi doğru bulmuyorum, çünkü kar amacı güden bir sağlık bir eğitim bir güvenlik gücü düşünemiyorum
devamını gör...

yeni yazar galiba, hoş gelmiş.
devamını gör...

para. sende olmayınca kimsede olmuyor.
devamını gör...

akp'nin en sevdiği politikadır. görünürde halka kaliteli hizmet ve ülkeye döviz girdisi sağlanması amacıyla yapıldığı söylense de, iktidara geldiklerinden beri kur ile mücadele eden akp'nin kısa vadede kurtuluş ve yandaş zengin etme yönündeki bir eyleminden başka bir halt değil. elektrik dağıtım özelleştirilicekmiş şimdi de.

x bir kurum özelleştirildikten sonra devlet sadece o kurumdan alacağı vergiye bakar. özelleştirme doğrudan zengin/fakir erişim imkanlarını da belirliyor. fakir zenginden zengin fakirden nefret ediyor bir süre sonra. bir de ağlıyorlar bu millet niye birlik olamıyor diye. orta kesimi biçe biçe ortada toplum da bırakmadılar.

türkiye'de yaşayıp özelleştirmeyi savunanların aklından şüphe ediyorum. adamlar bizi amerika gibi sanıyor a...k. maklube tayfa bitirdin ülkeyi
devamını gör...

istanbul büyükşehir belediyesi'nin restore ederek kütüphaneye dönüştürdüğü ve içinde şehir hatları'na ait bir vapur kafe olan iskele. ayrıca toplu ulaşım araçlarına uzak kaldığı için bostancı - moda - kadıköy - kabataş vapur hattıyla da ulaşım sağlanmaktadır.
devamını gör...

bir dönem evlatlık aldığı üvey kızıyla aşk yaşadığı söylenen 1936 doğumlu musevi asıllı holywood film yönetmeni ve aktör. kara komedi tarzı filmleriyle tanınır.
devamını gör...

var eden.

"bir şeye yeterli delile dayanarak inanma, doğru inanma; bu inanma ile ile elde edilen inanca doğru inanç denir. bilmenin gerekli ve yeterli şartı; bilindiği iddia edilen yargının doğruluğundan emin olma hakkına sahip olmaktır ki bu hakka o yargıya yeterli delile dayanarak inanıldığında ulaşılır. yani; bir yargının doğruluğuna yeterli delile dayanarak inanmak, o yargının doğruluğundan emin olma hakkına sahip olmaktır. dolayısıyla; bilme, doğru inanma; bilgi, doğru inançtır.

bilgi vardır. "bilgi yoktur." önermesi hiçbir zaman bilgi olmaz. bilginin yokluğunun bilgi olması imkansız ise bilgi hep vardır.
doğru inanç vardır. "doğru inanç yoktur." önermesinin doğru inanç olması imkansızdır. doğru inancın yokluğunun doğru inanç olması imkansız ise doğru inanç hep vardır. doğru inanç, doğru inanana, dolayısıyla; bilgi, bilene muhtaçtır. bilen, doğru inanan vardır. bilen her şeyi bilir: bilmediği herhangi bir şey olan tam anlamıyla bilen olamaz. her şeyi bilen, bütün olayları da bilir. olaylar, zaman ve mekan bağlamında gerçekleşir. ancak zamanı ve mekanı kuşatan tüm olayları bilebilir. mekanı kuşatan, mekanı her tarafından kuşattığı için mekanın ötesinde tektir.

doğru inanç -yani bilgi- , doğru inananın -yani bilenin- doğru inanması ile -yani bilmesi ile- var olur. dolasıyla bilen, bilme fiili ile bilgiyi sürekli var edendir. ancak var eden bilgiyi sürekli var edebilir: bilen, var edendir. var edenin var etmediği şey yoktur. her şeyi o var eder.

1.) bilgi vardır. "bilgi yoktur." önermesi hiçbir zaman bilgi olmaz.
2.) bilen vardır. bilginin varlığı öznesine işaret eder.
3.) bilen tektir. bilen, zaman ve mekan içindeki her olayı bilir. zaman ve mekan içindeki her olay, ancak zamanı ve mekanı kuşatan tarafından bilinebilir. mekanı kuşatan tektir.
4.) bilen, var edendir. bilen, bilme fiili ile bilgiyi sürekli var eder. ancak var eden bilgiyi sürekli var edebilir.
5.) bilen, var eden, zamanı ve mekanı kuşatan; sonsuz büyüklüktedir. çünkü mekanın ötesinde sadece o vardır.
6.) bilen, var eden, sonsuz büyüklükte ve tek olan tanrıdır."
devamını gör...

gönlümce tanım silememiş olmanın getirdiği kanser olma hissini kazandım; eveyt.
devamını gör...

pahalılık yüzünden insanların artık keyfi seyahatlerden daha çok bir iş veya mecburiyetten dolayı kullandığı araç.
devamını gör...

dert sahibi etti beni.
devamını gör...

mücadele suresi12.ayet;peygambere gizli ma'ruzatta bulunmak istediğiniz zaman fısıltınızdan önce bir sadaka takdim ediniz, bu sizin için hem bir hayır hem daha ziyade bir temizliktir, fakat gücünüz yetmezse şübhe yok ki allah gafurdur rahîmdir
devamını gör...

evet. iki çeşit insan vardır: hurşit ve bullşit.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

cumhuriyetin 100. yılına özel serisini güzel indirimlerle okurlara sunmuş bulunan ülkenin yüz akı yayınevidir. atatürk ve cumhuriyet temalı, anı, tarih, bilim vb kitaplardan oluşan bu seriyi mutlaka inceleyin ve edinin. tavsiye ederim. her şeyin başı okumak.

www.iskultur.com.tr/etiket/...

www.google.com/amp/s/www.cu...
devamını gör...

akıllı insanlar ve aklı varmış gibi birşey yapmaya çalışanlar.
devamını gör...

"hayırlı cumalar"

ne? ben bu kadar biliyorum islam. uzaktan yüksek lisans whatsapp gruplarında dindar anadolu gençleri ile bu kadar öğrenebildim. zaten ne gerek var. bak üstteki yazar ne güzel paylaşmış ama allah affetsin allah çok racon kesiyor. orta yaşlı ığdır'dan katılan amcam gibi özlü sözler ve eklektik yapılı cümlelerden oluşan kötü edebiyat. bugün facebook açsa üç like belki alır. kendisi acilen ikinci yenicileri okuyup kitabını yeniden yazmalı. remastered gibi.

oysa hayırlı cumalar öyle mi? tertemiz, dupduru. hayırlı cumalar. bugün çarşamba olabilir, önemsiz.
devamını gör...

"inanıp da imanlarına herhangi bir haksızlık bulaştırmayanlar var ya, işte güven onlarındır ve onlar doğru yolu bulanlardır."
en'am suresi, 82. ayet
devamını gör...

durup dururken aklıma düştü yaprak test. ben yolda gördüğüm uyduruk kebab turc tabelasını keserken kendimi birden ''onun adı kebab turc değil kebap bir pişirme metodudur, yaprak dönerin bir şahsiyeti vardır lan şahsiyeti!'' diye söylenmek üzere çıktığım yolda ''bir ara yaprak testler, çıkmış sorular vardı lan ne acayip zamanlardı.'' diye düşünürken buldum. harbiden de vardı böyle bir şey. çok tatsız bir vakaydı. günde altı saat uyduruk devlet lisesinde ders aldığım yetmezmiş gibi bir de okul sonrası yarım saat yemek yemeye vakit bulamadan bu dershanelere koşardım. orada verirlerdi bu yaprak testleri.

dershanenin kendi yayını olan kitaplar çabucak bittiği için düşük bütçeli, antin kuntin hatalı soruların bulunduğu, mütemadiyen onaltı sorunun bulunduğu, can sıkan, yaprak dönere nazaran karın doyurmayan hatta hiçbir şekilde olumlu bir his doğurmayan bir kağıt parçasıydı. her nasılsa o dönem bu testlerin çok mühim olduğuna ve hayatımızı kökünden etkileyeceğine inandırıldık. iyi çözemezsek çöpçü veya kaportacı oluyorduk, iyi çözersek doktor olup, avukat olup voleyi vuruyorduk. sonra kaportacılar ikinci dükkanı açtı, çöpçü maaşları 22 bin barajını geçti. avukatlar stajda çürümeye, doktorlar da spor olsun diye dövülmeye başlandı.

neredeler bilmiyorum ama uzaktan bir yerden bağırıyor bana çözmediğim yaprak testler. belki eski evdeki kitaplıkta beni bekliyorlardır.
devamını gör...

ben artık bir şeyler yapmak istiyorum
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim