zaman tüneli

zekadansa insan ayırd edebilme yeteneğini tercih ederim.
devamını gör...

sen sevgiye inan, yeni anılarını düşün
söylemez hisler yalan..
devamını gör...

demokratların kaybetmesi için ekstra çaba sarfetmesi gereken seçim:

-magacılar içinden çıkan america 1stçü iç savaşı var.

-trump neredeyse hiç bir sözünü tutamadı.

-epstein olayını konuşmak tek başına saatler alır. bilmeyenler için kısaca belirteyim. trump halk tabiri ile sakso çekmiş, kime çektiği konusunda ise şüphelilerden biri bill clinton diğeri at. evet, hayvan olan at. leyla ile mecnun gibi, at.

daha neleeer neleer. bommmbokkk ortalık. bu iş önünü alamazlarsa belgeli dökümanlı bir şekilde amerikan devletinin uyuşturucu ve insan kaçacakçılığı gibi her türlü yedikleri boklar basına taşacak gibi gözüküyor.

(bkz: shit hit the fan)
devamını gör...

bugün benim için çok stresli olacak. ilk defa mağaza kurulumu yapacağım ve minicik alanda büssürü kadın ile birlikte. çığlıklar yardım çığlıkları.
devamını gör...

rüyalarımın saçmalık düzeyini ben de bilmiyorum...

rüyamda en son vahşi bir hayvan bağırıyordu ve biz insan topluluğunu tehdit ediyordu. yani neden türkçe konuşuyorsun ki, zaten düz bağırsan da korkacağım. niye korkuyu buga sokuyorsun? neyse efendim bir uyandım gerçekten de gluteusum donuyor.
devamını gör...

hiç bir zaman ben olmayacağım bu.
ne mutlu bana.
devamını gör...

"neyse" demeyen şahıs ister ki, kendisi dinlese de dinlemese de; ilgilense de ilgilenmese de; hatta laf söylenmekten vazgeçilmiş olsa da...
o lafı duysun.
*
birden kendini dinleyen, ilgili ve konuya alakalı zannediverir. bir zanna sebep olur demek ki bu söz.
devamını gör...

sözlük yine silemiyorum ben..
ne diyim valla... biz "normal" insanlar yozlaşmasız hayatlarımıza devam...
şiddete de sebep olmuyoruz.
devamını gör...

utanmazlık yerine utanmak mesela..
oysa ki sonuçları çok farklı olması gereken iki hede bunlar...
ama sorun başlıkta mı acaba içerikte mi ????
devamını gör...

kadrolu üçüncü
devamını gör...

işte bu zihniyeti doğru yönlendirebilsek aslında...
devamını gör...

"utanıyorum" diyenlerde aranması gereken.
bu işte yozlaşmanın son raddesi.
böylesi ne hayvanda bulunur ne homo habilis'te.
devamını gör...

beraberliğin tersi.
beraber olmak ön koşulu var.
devamını gör...

kim ne derse dersin ne teklif ederse etsin burası benim çöplüğüm
devamını gör...

her yozlaşmış erkeğin arkasında bin misli yozlaşmış bir kadıncık vardır.
devamını gör...


karar kesinleşti: almanya'da başörtülü kadının hakimlik başvurusuna ret

almanya’da mahkeme başörtülü bir kadının hakimlik-savcılık başvurusunu reddeden bakanlığı haklı buldu. kadın, duruşmalarda başörtüsünü çıkarmayacağını belirtmişti.

davacı kadın, hessen eyaletinde hakimlik-savcılık yapmak için başvurmuş, mülakatta soru üzerine “başörtü takmak için benim için dinî bir yükümlülük ve duruşmalarda çıkaramam” demişti.

başvuru hessen eyaleti adalet bakanlığı’nca devletin ‘tarafsızlık ilkesini zedeleyeceği’ gerekçesiyle reddedilmişti.

mahkeme ret kararını haklı buldu: ‘din özgürlüğüne asgari müdahale’

itiraz üzerine darmstadt idare mahkemesi adalet bakanlığının tezlerine hak verdi. mahkeme dava taraflarının katıldığı duruşmada hakim ve savcı olarak görev yapan kişilerin dini çağrışımlar yaratan bir giysiye sahip olmasının dünya görüşü ve dinî tarafsızlık temel ilkesine aykırı olduğunu belirtti.

dw türkçe’nin haberine göre mahkeme, davacı kadının din özgürlüğünün büyük değer taşıdığını vurgulamakla birlikte, başörtüsünün sadece duruşmalarda çıkarılması istendiği için bu talebin din özgürlüğüne asgarî bir müdahaleyle sınırlı olduğuna hükmetti.

mahkeme, karara karşı temyiz yolunu açık bıraktı.

ilk değil

almanya’nın aşağı saksonya eyaletinde bir mahkeme de ekimde fahri yargıçlık yapmak isteyen bir kadının açtığı davada benzer bir karar vermişti.

benzer bir karar geçen yıl temmuzda da kuzey ren-vestfalya eyaletinde gündeme gelmiş, davacı kadın konuyu anayasa mahkemesi’ne taşıdı. aym o davada henüz karar vermedi.


kaynak

laiklik: #3810161
devamını gör...

sırf türk isminde bir amerikan vatandaşı oyunun yönetmeni şirketin sahibi diye türk oyunuuuu diye benimsenmişti ama adamın ismi haricinde türklük ile herhangi bir alakası yoktu yine de türkçe destekli türkçe seslendirmesiyle türkçe versiyonlu oyunların öncüsü oldu nano suitlerle.
devamını gör...

gidin yatın allah aşkına ya.
devamını gör...

şu son birkaç gündür sözlükte fark ettiğim bir durum var. senelerdir aktif olmayan birçok hesap bir anda sözlükte tekrardan yazmaya başladı, garip.
devamını gör...

okullardaki çocuk kitaplarına da sirayet etmiş.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

türkiye'de ciddi bir sokak köpeği sorunu var ve bu yüzden insanlar ölüyor. gündeme getiren ise türkiye hizbullahının sosyal medya hesapları oldu. sünni ve şii müslümanlar ağır şekilde köpek düşmanıdır ve müslümanların çoğunlukta olduğu ülkelerde köpekler işkence ile öldürülür. müslümanların göç ettiği batılı ülkelerde de bu yaratıklar kamusal alanda köpeğiyle dolaşan insanlara ve köpeklerine saldırırlar. köpeklere içinde falçata ya da jilet parçaları olan et ürünleri verirler sahiplerinini gözünün önünde. sonra da bu canlıların acı çekerek ölmesinden ve sahiplerinin de acı çekmesinden hayvanvari zevk alırlar. (bkz: schadenfreude)

abd'de ise bu oldukça ters tepiyor. köpekleri en çok seven ülke olan abd'de köpeklere aleni düşmanlık yapamıyorlar. ruh hastası cenk uygur'un yine ruh hastası olan akrabası hasan piker, canlı yayınında abd'den nefret ettiğini bağıra çağıra anlatırken köpeğinin tasmasına elektro-şok uygulayıp köpeğine küfür etmiş sonra da bunu pişkince savunmuştu. tamer karadağlı'nın nihal yalçın, eda ece ve merve dizdar'ı aşağılamasına özenip gal gadot'yu gömmeye çalışması bile bu kadar tepki çekmemişti. müslüman türklerde ve kürtlerde inanılmaz bir seküler kentli ve başarılı kadın düşmanlığı var ayrıca. köpekler gibi bu kadınları da tecavüz ederek öldürmek istiyorlar. tecavüzcü seri katillerle aynı profillere sahipler. (tecavüzcü seri katiller neredeyse tamamen kadınları ve kız çocuklarını hedef alır)

türkiye'deki hayvan daha doğrusu canlılığa, yaşamseverliğe düşmanlığın fiili katliama dönüşmesi köpeklerle başladı. kedileri ve diğer canlıları da öldürecekler, ki öldürüyorlar zaten. bu soykırımın finalinde seküler kentli kesim var. tıpkı suriye'de olduğu gibi. denemesini orada yapıyorlar zaten.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim