zaman tüneli

2 yıl sonra başıma gelecek şey.

az önce babam “30'a kadar evlendin evlendin, evlenmezsen evini ayır.” dedi. ben de bunu bekliyordum.*
devamını gör...

asıl halkı kin ve düşmanlığa yönelten mika rauna sapık suçlaması yapan yeni akittir.anti-lgbt provakasyonu yapan perinçekgillerdir.medyatik queerlerin tamamı şu andan itibaren hedeftedir.
devamını gör...

neye dayanarak söylediklerini anlamış değilim.
devamını gör...

darkweb ve deepweb eskisi gibi ifşa ve özel görüntülerin yayılabildiği bir yer değil. böyle ağlarda gezenlerin yarıdan fazlası siber polislerdir. ola ki biri böyle bir şeye yeltensin anında polisler kapısında bitip kodese atıyorlar. hemen her ay siber suç operasyonları yapılmakta ve onlarca suçlu cezaevlerine atılmakta. eğer böyle bir şeye maruz kaldıysanız kolluk kuvvetlerine giderek bunu yapanların hayatını karartabilirsiniz.
devamını gör...

duslerimle sinirsiz
diretmisligimle genc
saskinligimla cocuk devrederken sirdasima
usulca aciliverdi yanagimda tomurcuk
...
bekle beni anne
bir sabah cikagelirim
bir sabah anne bir sabah
acini supurmek icin actiginda kapini
adi baska sesi baska
nice yasitim
koynunda cicekler
cicekler icinde bir ulke getirirler
devamını gör...

amerika iran’ın (veya rejimin) tamamen çökmesini asla istemez. bir defa işine gelmez. kapsamlı bir savaşta kazanan çıkmaz. yani çok sebep var ama anlatmaya üşendim. kısacası böyle bir “çatışma” ihtimali düşük. konvansiyonel bir savaş ise teknik olarak imkansız. kaos yaratıp zayıflatma peşindeler. muhtemelen bazı şeyler anlaşılarak çözülür.
devamını gör...

20:00'da başlayacak ve tüpraş stadyumunda oynanacak süper lig maçı.

maçın başından itibaren yönetime ve sergene protestolar olacaktır. olası bir puan kaybında ise ortalık karışır.
devamını gör...

zara kaban allah razi olsun sevgilimden
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

%150 zam yapılsa insanımız ne yapar eder sigara içer. kendimizi kandırmayalım.
sigara 5 buçuk tl'den 6 liraya çıktığında, 10 liraya çıkarsa içmicem diyordum.
devamını gör...

iranın bize savaş açma ihtimalinden daha zayıf bir ihtimal.
devamını gör...

ay komple sigara yasaklansa umrumda olmaz.
her yerde sigara içen insanların leş kokusu ve hunharca bir yerlere atılmış gördüğüm sigara izmaritleri sinirimi bozuyor.
devamını gör...

bir sürü şey yollamış tuhaf kadın ama en çok bunu sevdim, çünkü içinde o var..

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

ha bu da iyi geldi yaa, yalan yok.*

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu kafaya başka hangi yolla ulaşılabilir ki zaten...
devamını gör...

yakın geçmişte iki - üç günde bir arkadaşlarla yemeğe çıkardık. artık fiyatlar öyle abartıldı ki ayda bir anca yapabiliyoruz bu etkinliği. hadi fiyat artmasıyla lezzet artışında da bir orantı olsa neyse. aynı lezzet ve sürekli artan fiyatlar insanın sinirini bozuyor. bu yüzden de dışarda harcayacağımız parayı birleştirip eve alışveriş yapıp canımız ne isterse onu hazırlayıp yiyoruz. hem daha sağlıklı ve hijyen konusundan emin oluyoruz. son olarak da canının çektiği bir şeyi istediğin zaman yiyebilmenin lüks olduğu bir hayat yaşamak zorunda kalmamalı kimse. teşekkürler.
devamını gör...

mika raun can isimli şahıs, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ile tck-191 uyuşturucu suçundan tutuklandı.

* mika raun, daha önce sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, karın ağrısı ve kanama şikâyetiyle gittiği kontrolde; 3 aylık hamile olduğunu öğrendiğini açıklamıştı. bu açıklama kısa sürede sosyal medyada gündem olmuştu.

edit: #3871163
devamını gör...

bağımsızlığı için savaşan çeşitli görüşlerde silahlı örgütler var. bunlardan birisi belucistan kurtuluş ordusu.

herof 2 operasyonuna başladıklarını ve sürdürdüklerini kadın militanları açıklamışlar:

video1
video2

orta doğu ve batı asya coğrafyasında kadın-erkek birlikte savaşan üç ulus var: yahudiler, kürtler ve beluçlar. üç ulusun en büyük düşmanları ise iran, türkiye, pakistan ve afganistan.

pakistan ve afganistan'daki kadınlar günün birinde özgür insanlar olacaksa öncülüğünü beluçlar yapacak.
devamını gör...

meşhur ingiliz çift david ve victoria beckham çiftinin onları reddeden oğulları.

evlendiği kadının ailesinin soyadını almış ve reddettiği 'beckham hanedanı'nı kötülük olarak nitelemekteymiş.
devamını gör...

başlığı açan yazar arkadaşımız güzel bir tespit yapmış, kutluyorum kendisini. dikkatli, detaycı insanları pek bir severim. ancak kendimden biliyorum, bu tarz detaylara bir kez takılınca ucu bucağı olmayan bir yola giriyorsunuz. o açıdan da kendisine şimdiden kolaylıklar diliyorum. nöronlarının yandığını ve hatta o yanık kokusunun burnuna geldiğini söyleyeceği günler yakındır.

bu ayrımın daha doğrusu belirtme ihtiyacının altında cinsiyetçilik yatıyor olması bence de muhtemel. ama derinlerde bir yerde. gerçi şimdi düşündüm de, benim kız kardeşim yok ama kız kardeşim olsaydı özellikle kız kardeşim diye belirtmezdim ve belki onun da derinlerinde kız kardeşi koruma psikolojisi yatıyordur. koruma denilince de cinsiyetçi bir tavır olarak algılanabilir, zira hassasiyet derecesi yüksek olan biri de, kadınların korunmaya mı ihtiyacı var diye çıkış yapabilir. al sana başka bir kısır döngü.

başlığa yakın bir örnek de ben vereyim. haber kanallarında çocukluğumdan beri duyarım ve hiç anlamlandıramamışımdır. haber şekli şu : "bilmem nerede çıkan çatışma da, 2 si kadın 5 terörist etkisiz hale getirildi". yani 2 si kadın diye belirtilerek ne anlatılmak isteniyor. "hımmmm hem terörist hem de kadın bu kadarına pes doğrusu" filan mı dememiz gerekiyor. şu ana kadar herhangi bir feministten böyle bir çıkış görmedim. cinsiyetçilik ise al sana kapı gibi örnek. acaba terörist olunca sahip çıkmamamız gerekiyor diye mi düşünüyorlar.
devamını gör...

bugün kütüphaneden birinin bana verdiği ‘zehiri kim verdi’ kitabı okuyalım bakalım.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim