zaman tüneli

yaptığım yemeği gösteremem ama üstüne yaptığım sosu gösterebilirim *
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

her konuda fikir sahibi olmak zorunda değiliz. bilgi sonsuz, insan ise sınırlıdır. her şeyi bilmek imkansızdır, ancak öğrenmeye açık olmak en büyük güçtür. esas önemli olan, ilgi alanlarımızı keşfetmek, öğrenmeye açık olmak ve bu süreçte kendimize zaman tanımaktır.
devamını gör...

yöneticisi olduğu ülkenin önümüzdeki yıllarda kayda değer atılımlar yapması şaşırtıcı olmayacaktır.

tatil sonrası okullarına dönen öğrencilere dizüstü bilgisayarları, derslerinde kullanacakları kırtasiye malzemeleri, elbiseleri ve ayakkabıları dağıtılmış: video

bu kolilerin hazırlanma süreci de şurada gösteriliyor: video

kendisi cecot ile anılıyor ama yaptıkları bununla sınırlı kalmayacak. "şöyle birkaç suçluyu şekil olsun diye kodese tıkayım, halk beni yüceltsin, ben de ense yapıp yandaşlarımı semirteyim" gibi popülist bir anlayışa sahip değil. gerçek bir dönüşümün öncüsü.

bu arada kendisinin politikalarının benzerini uygulamak isteyen merkez sağcı laura fernandez, kosta rika başkanı oldu. bukele'den beş yaş küçük ve 86'lı. video gelecek vaat eden bir politikacı, alanı da politika zaten. gideon sa'ar önümüzdeki aylarda şili'den sonra kosta rika'yı da ziyaret edebilir.

latin amerika'da dönüşüm bukele ve milei ile başladı. insanlar yüz yıl sonra bu isimleri minnetle anacaklar.
devamını gör...

mekân: a101
zaman: 3 şubat 2026, 17.24
kişi: ben
olay: başlıkta yazdığımın tıpatıp aynısı
ana fikir: hayat beklentimizin çok üzerinde şeyler sunabilir bize

tam da bugün yaşadım bu beklentisiz, amaçsız fakat güzel sonuçlanan iç ısıtıcı olayı. girdim a101'e rastgele. alışveriş değildi maksadım. bakışgidiş için gelmiştim. cebimde 5 tl, yalnızca lânet olası ve kahrolası bir 5 tl vardı dostum! ve bu benim içimi cebimde hiç para olmamasından daha çok acıtıyordu. ilkkan al şu parayı gözünü seveyim. ne diyorum lan ben! neyse, baktım şöyle yeni cips ya da çok ucuz bir ürün var mı diye. lay's trüf mantarlı cips çıkarmış, bir ara alırım. reyonları gez gez gez bitmiyor. gez göz arpacık gibi nişan almış ürünler 5 liralı, 5 parasız kalan bu garibe. arpacık soğanı aradım, bulamadım yokmuş. gözüm bir yandan da marketin içinde anlamsız bir neşeyle koşturup duran 8-10 yaş arası 5 kişilik grupta. niyedir dostlar bu neşeniz? bir cips olmuş 45 lira hafız, gençliğinizi öldürdüler daha yaşamadan. bu ne hız?

fm oynarken kriterleri çok abartıp o şartları sağlayan 1-2 futbolcu anca bulabilen şaşkaloz scout gibi aradığıma hasret kalmıştım. bu devirde 5 liraya sakız bile yok. ama bir şey vardı işte. tam gidecekken marketten, yarıp geçecekken tam bir mamadou niang misali iki kasa arasını, düğünle değerlendirdim iki bayram arasını.

"demba gofret - 5 tl"

bunu gördüm ve gözlerim sonuna dek açıldı. para diye cebimde taşıdığım yükten kurtulacaktım artık. tek sevincim de buydu. en ufak bir şey ummadım demba gofret'ten. ummadığım taş, baş yardı. yardıma başvurdum ben de. ne diyorum yine?

allah'ım bu nasıl lezzet? muadillerinden hiç mi hiç farkı yok. fenerbahçe'ye gelen dirk kuyt'tan sonra belki de son zamanların en iyi fiyat-performans ürünü. işte o zaman anladım rastgele yapılan işlerin bazen onca plandan daha etkili olduğunu. bir gofret öğretti beklentisizliğin güzelliğini. teşekkürler demba gofret...
devamını gör...

depresyon.
devamını gör...

erbakan hoca'ya ait bir söz.

ne dizimiz kaldı dövecek ne saçımız kaldı yolacak be hocam.
devamını gör...

adam milletvekilliğinden mesihliğe geçti. aradaki kariyer danışmanı kim çok merak ediyorum.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

omurga.
devamını gör...

sağlıklı nefes…
devamını gör...

bazı insanlar "dünya barışı istiyorum" diyen miss antigua kadar samimiyetsiz. bu arada, evet, antigua diye bir ülke var. coğrafya atlasını çıkarıp bakabilirsiniz. illa ki çantanızda vardır ya.
devamını gör...

osuruktan nem kapma.
devamını gör...

en sevdiğim renkler mavi, gri, siyah, beyaz ve mordur ama her rengin sevdiğim tonları vardır. giyside öncelikle mavi ve gri tercih ederim ve kendime yakıştırırım da bu renkleri ama kırmızı renkli bir kıyafet de alabilirim mesela, renk tonunu ve tasarımını beğenmişsem.
devamını gör...

bugün boş boş reaction videolarına bakarken şöyle bi tanesine denk geldim:

sonra içimden düşündüm. "burka bizde yaygın değil kara çarşaf ile reaction çeksem(odak gözlerde)* ve başlığını da "black people" react to xx olarak koysam..." gibi şeyler.....
linç edilirim kesin bir de şikayet ederler. durduk yere bakanlık bana dava açar sonra da mapuslara düşerim diye hemen düşünmekten vazgeçtim.
bazen çok sıkılıyorum ya.
devamını gör...

sarı lacivert
devamını gör...

müziktir.
devamını gör...

bordo, siyah, koyu yeşil.
devamını gör...

“kimsenin hiçbir şey bilmediği yerde bir insan her şeyi bilebilir.” adam da buradan yola çıkarak, ulan ne de olsa birileri yer diyerek ortaya bu iddiayı atmış. illa ki de yiyen olmuştur.
devamını gör...

adam ben mesihim diyor. koskoca mesih yalan mı söyleyecek. ben ikna oldum.
devamını gör...

benim favori mesihimdir.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim