zaman tüneli

bi' gün benim de olacak*
paramı biriktiricem ve alıcam herkes beklesin. yeşillenicem sözlük!
devamını gör...

(müge anlı) (didem arslan yılmaz) *
ve esra erol'un işsiz kalacakları gerçeğidir.

formata bütün malzeme köylülerden çıkıyor sonuçta...
devamını gör...

bir pearl jam şarkısı. başlığının açılmamış olması ilginç geldi.

şarkı, grubun vokalisti eddie vedder tarafından, kendisinin seattle'da tanışıp arkadaş olduğu, evsiz bir vietnam gazisinden ilham alınarak yazıldı. bu kişi eddie'nin adaşıdır aynı zamanda. grubun provalarını yaptığı stüdyonun yakınlarında tanışır iki eddie ve iyi arkadaş olurlar. bir gün eddie turneden döner ve evsiz arkadaşının öldüğünü öğrenir. çok etkilendiği bu kayıp nedeniyle de bu şarkı çıkar ortaya. sebebi kötü olsa da sonucu iyi olmuş diyebiliriz.

başlığını açma bahanesiyle bir kez daha dinledim bu güzel şarkıyı:
devamını gör...

kerebiç. bunu yapanı ve yiyeni yedikule zindanlarına atmaları lazım ama atılmıyorlar
devamını gör...

o da bir şey mi? bir ara mor nickim vardı düşman çatlatan *:

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
tanım; sevmediğim şey. türbe gibi.
devamını gör...

portakallı kereviz , kapuska, bamya.
devamını gör...

türk dizi tarihinin en iyi dizisidir. ilk 97 bölüm aşırı kalitelidir pusunun iskender ve ersoy ulubey bölümleri kalitelidir her güzel şeyin bir sonu olduğu gerçeği diziye cahit adında bir karakter giriyor her şey bka sarıyor. yıl 2026 hala milyonlar tıklanıyor bölümler 4 ayda 70 beğeni almıştı öylesine attığım bir yorum bildirim geldi bir baktım 70 beğeni bir sürü cevap dedim ne oluyor. tekrar şu kalitede dizi çekilsin hissesini alacağım.
devamını gör...

bizim insanımız genelde sebze sevmez.
ben sebzeyi genel olarak severim.
tabi bazılarını daha az bazılarını daha fazla severim ama misal bol limonlu bir pırasa güzel olur, yanında yoğurt varsa patlıcan yemeklerini severim, yeşil mercimek, nohut kuru fasulye, taze fasülye (jülyen doğranacak) severim, karnabahar kızartması güzel olur ama haşlaması brokoli ve yoğurt eşliğinde güzeldir. bamya yine limonla güzeldir.

benim çok sevmediğim bir kabak var sanırım, bir de çok seveni olsa da biber dolmasını çok tercih etmem.
işkembe çorbası ve türevlerini yemem.
enginar, kereviz bunları pek bilmiyorum.
devamını gör...

türk halkına malolmuş çok az sayıda iş var. bu işlerden bugüne kalan pek fazla da proje yok. bunun sebebi bence toplumun değişmesi ama insanın değişmemesi. toplum değişirken insan nasıl değişmez, toplum dediğimiz onu oluşturan insanlar değiller midir diyebilirsiniz.

ben gelişmeden değil değişimden bahsediyorum. super baba veya bizimkiler gibi dizilerin alt metinleri günümüz toplumunda kök sallamıyor ama kurtlar vadisinin vaaz ettiği her zaman bizimleydi ve her zaman bizimle olacak.

insan ne kadar medeni olmaya çalışırsa çalışsın isterse aya isterse marsa gidecek teknolojik düzeye ulaşsın özünde yine insan.

160 dan fazla kız çocuğunu öldürüp özür bile dilemeyen sözde dünyanın yegane gücü icin karahanlı ne diyordu. amerika dünyanın en büyük gücüdür. ya yanında olursunuz ya yok olursunuz. başka bir bölümde de yine barış romantiklerin hayalidir beyler diyordu.

insan dediğin şiddet yüklü gelen bir tasarım ve güç sahibi olmak için yapmayacağı bir şey yok. süleyman çakır bu yolda ölmedi mi.

mesela kimse aslan amca karakterinin arkasından gıyabında cenaze namazı kılmadı veya helva kavurmadı. bu sadece oktay kaynarca'nın başarısı değil. hemen her erkeğin içinde bir çakır var ama belki fırsatını bulamamış. daha alt seviye sosyopat olanları karısını nişanlısını çocukların yanında öldürüyor. gücü ancak ona yetiyor diye kadınları bıçaklıyor.

kurtlar vadisi bizi bu yola soktu demiyorum. ben de izledim ama kimseye bir zararım olmamıştır. suça itilen diyerek yumuşattığımız psikopat katilleri yaratan elbette tek başına bu dizi (ler) değil ama güçlü olmak için daha 7-8 yaşında pilav nohut satarken zabıta bıçaklayan adamı rol model yaparsan üç piksel zekası olanın ne yapmasını bekliyorsun.

bugün mahalle temalı dizi çalışmaz para kazandırmaz diye bir kuşağın kaybolmasına destek olan oyuncuları da kınıyorum.

hani polislere limon sat by şiddeti yapma diyorlar ya oyunculara da demeliler belki de.
devamını gör...

güzellik doğuştan gelir öyleyse 'şans' tır.

başka bir diyeceğim yoktur.
devamını gör...

youtube.com/shorts/31hG4LQs...
devamını gör...

adamlar harbi yalnız.
youtube.com/shorts/qR7Z9kc9...
şu daha komik.
youtube.com/shorts/K2UiqkNl...
devamını gör...

mesela biri, "karpuz yer misin?" sorusu sorduğunda verilebilecek bir yanıttır.

birincisi, başkalarının karpuzu yarması istenmiş olabilir.

ikincisi de işte "ertesi gün yerim" manasında olabilir.
devamını gör...

demek akalın'ın alnı ak, sırtı da pek güzel. mankenlikten geldi ya, sırtı illaki güzeldir. *

tanım: acı bir gerçektir. bu arada çok büyük bir erkoç fanıyım ben de.
devamını gör...

hadi burcu güneş’in leş bir üslubu var, dedik onu yedik diyelim.

fatih erkoç tüm zamanların en iyi erkek seslerinden birisi, besteci, kompozitör, aranjör. caz solistliği de var kendisinde icabında saksofon da çalıyor ut da.

bu ülke türkiye’dir efendim. gurur duyun ülkenizle. demet akalın’a, ebru gündeş’e, bengü’ye, irem derici’ye, ece seçkin’e dünyanın paraları ödeniyor bu memlekette. bu insanlar müzik adına ne yapabiliyor ? ne üretebiliyor ?

fatih erkoç’u yedirtmem ulan.
devamını gör...

sanki bizimki çok normalmiş gibi...
devamını gör...

ancak ve ancak kurtlar vadisi gurmelerinin bildiği karakterdir.

yer altı kaynakları baronu olarak 25 bölüm yer almıştır. diğer adıyla mavi turgut. (bkz: mavi akım)
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

ekmeğinin peşinde emekçi ağbilerimizdir.
devamını gör...

kim acaba bu hınzır köfte :)
devamını gör...

bir araştır bakalım esaaat bunlar aslan mı çakal mı?
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim