zaman tüneli

anlamı zaten çok basit: kadın, yaşam, özgürlük.
"woman, life, freedom" ya da "kadın, yaşam, özgürlük" ya da "jin, jiyan, azadî"

feminist sloganlar tek bir dile ya da tek bir millete ait olmak zorunda değil, dünyanın her yerinde kadın hareketleri kendi tarihleri, mücadeleleri ve deneyimleri üzerinden sloganlar üretir yani bu ingilizce de olur, fransızca da olur, türkçe de olur, kürtçe de olur. bu son derece doğal bir şeydir. çünkü kadınların yaşadığı sorunlar tek bir ülkenin sınırları içinde kalmayacak kadar çeşitli ve küreseldir.
bu yüzden 8 mart sloganlarının tutup da milliyetçi hassasiyetlere uyması beklenemez. feminist hareket zaten ulusal sınırların ötesinde bir dayanışma fikrine dayanır. kadın haklarını konuşurken sadece kendi ülkemizdeki kadınların değil, ortadoğu’daki kadınların da, avrupa’daki kadınların da, amerika’daki kadınların da deneyimlerini konuşmak zorundayız.
tam da bu nedenle “milliyetçi feminizm” denen şey aslında kendi içinde bir oksimoron çünkü feminizm, kadınların maruz kaldığı baskı biçimlerini anlamaya ve bunlara karşı kolektif bir mücadele kurmaya çalışırken milliyetçilik ise çoğu zaman bu mücadeleyi sınırlar içine hapseder.
kadınların özgürlüğünü savunmak gerçekten evrensel bir mesele olduğu için burada kullanılan dilin milliyeti üzerinden değil, bu mücadelenin içeriği üzerinden konuşulması gerekir.
devamını gör...

sanayide çok oluyor bu.

ilk gittiğinde mesela rot balans yaptıracaksın sadece, usta sana " abi sen balatalara bir baktırsan iyi olur " der ve sen çıkınca balatacıyı arar " sana müşteri gönderdim " der.

ondan sonra sırayla, yağ değişimine, lastik değişimine, pasta cila derken seni güzelce kankacılık sistemine sokarlar.*

bir süre sonra olaya uyanırsın ve o sisteme sen de girersin. böyle böyle yolunu bulursun.

git sanayiye, çayını iç, muhabbetini yap, sonra da 3-5 gelsin. *
devamını gör...

ben o donem 44 bedendim.
o is yerinde bir sene calıstım.
ince uzun topuklular. mini elbiseler. mini etek bluzlar. falan giyiyordum hep.

bir cocuk yanıma geldi:
-gulmekicinyaratılmıs abla. biraz etine dolgunsun. ben normalde zayıf kadın severim. ama senin her giydigin yakısıyor. cok endamın var.

tatlıs yaa.
devamını gör...

ırak'a ilk bombalar düşer düşmez, 3 milyar dolar gelecek diyen "haşlak - dümbük - zübük"; bir düşün lan milletin yakasından, yüzsüz - müptezeller..
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

eski olduğu halde çok akıcı sürükleyici bir oyun. grafik takıntınız yoksa saatlerce oynanır. 160 mb yer kapladığı halde misyon sayısı korkunç seviyede fazla.
devamını gör...

çok haklısın kanka.
devamını gör...

tanım: karakterini oturtamamış ve hayat sahnesinde kendine yer bulamadığı için her türlü kalıba giren insan hareketi.
devamını gör...

kaç para lan bi fanfinifon. hemen fanfinifon edinmem lazım.

google-temu-arama-fanfinifon

yok kalsın. ihtiyacım yokmuş fanfinifona.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

çemkirmek
devamını gör...

sözlüğün şansına bak; ne güzel talepleri olan doyumsuz yazarları var.

şansının çarkına ....
devamını gör...

benim altı ay suren bir fanfinifonum olmustu.
cok hatırlamak istemiyorum.
neden?
cunku asırı capkın bir adamdı. simdiye kadar beraber oldugu kadın sayısı 200 u bulmustur cok rahat.
benim de bir ozelligim yoktu onun icin.
cakıp gectigi bi kadın. sadece benle sevismeyi sevdigi icin uzun tuttugu.
yani kotu bir anım yok kendisiyle.
ama bir iliski de sadece sevismek icin olmak cok eksik bir sey degil mi? cok hayvani. ruhu yok.
neyse.
o bana bu 6 ayda tek iltifat etti:
-cok tarz sahibisin. ne giysen yakıstırıyorsun. cok zevkli bir kadınsın.
devamını gör...

yemek yapmak ve 3d modellemek.
devamını gör...

(bkz: böğ)
devamını gör...

ambeleye kalkan motor gibi beynin kendi kendini bitirene kadar overthinklemesi durumu. çaresi doğada insanlardan uzakta fiziksel aktiviteler icra etmek.
devamını gör...

ben esprisini yaptiktan 1 sure sonra vefat etti. galiba agzimi yikamam gerek. rahmetliye selamlar eger bi yerlerden goruyosa bizi. evet.
devamını gör...

sonuna kadar gerçek bir olaydır. chemtrails ve haarp sistemi ile yağışlar, rüzgarlar hatta hava sıcaklıkları bile önemli seviyelerde manipüle edilebiliyor. ülkelerin bu iklim terörüne topluca karşı koyması gerek.
devamını gör...

biz o kadar da kapitalist bir sözlük müyüz? ne demek gif çalıştırmak. yok bir de ayda 28 bin lira asgari ücret de verelim. bu ne kölelik merakı? bir de eleştiriyorsunuz. yazıklar olsun.

#direngifsen
devamını gör...

herşey gibi.
devamını gör...

1924 yılında verem hastalarının temiz hava alarak iyileşmesi amacıyla heybeliada’da kurulmuş, yıllarca türkiye’nin en bilinen verem hastanelerinden biri olarak hizmet vermiş sağlık kurumu. zamanında binlerce hastaya umut olmuş, ada havası ile tedavi anlayışının sembollerinden biri haline gelmiştir.

2005 yılında kapatıldıktan sonra ise biraz kaderine terk edilmiş, bugün daha çok tarih meraklılarının ve fotoğrafçıların ilgisini çeken bir yer olarak anılmaktadır.
devamını gör...

kadın, yaşam, özgürlük kelimelerini kürtçe dilinde söyleyince, niye terörist olunuyor?
yukarıda demişler de bu kelimeleri söyleyenler terörist diye.
her dilde söylenebilir o kelimeler, üstelik kadınlar gününde. her dilde!
siz böyle her kürtçe konuşana terörist diyecekseniz, ohooo. işimiz var…
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim