zaman tüneli

ayranınızı da dökerim,
bir takım kötü şeylerde ederim.
yaşasın cehaled, çehalet kazanacaahh
o kadar............
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

ne güzel bir an.
devamını gör...

kendimi 4 yaşındaki boğaçhan gibi hissediyorum bunu yaparken, ellerim çitoslu, tabletin ekranı komple cips kırıntısı ve yağ olmuş, parmağımı yalayıp kaydırmaya devam ediyormuşum gibi hissediyorum....

ama yapacak hiçbişi yok, ben akşam yemeği yerken bir şeyler izleme bağımlısıyım...
devamını gör...

tabi ki rejim yanlıları seviyordur. ancak bunların azınlık olduğu açık. öte yandan komünizmi benimsememekle beraber che guevara'yı küba tarihinin bir parçası olarak görüp, kısmen ve insani bir sempati besleyen kübalılar da olabilir. peki bu fikre nasıl kapıldım.

bueno vista social club'ın meşhur şarkısı chan chan'ı dinlerken şarkı için hazırlanmış küba sokaklarından enstantaneleri içeren videodaki che guevara resimlerinden. binaların duvarlarına çizilen bu che resimlerinin bazıları hem çok çirkin hem de che guavara'ya hiç benzemiyordu. bir tanesi gorile ve hatta zenciye benziyordu. groteks ve şeytani yüz ifadesine sahip che tasvirleri vardı.
devamını gör...

(bkz: alen markaryan)
devamını gör...

bir büyük camia dır. "milleti sadıka" da dahil.
devamını gör...

(bkz: fuları yular edilen entel meriç)
devamını gör...

aşağı yukarı hepsi avrupa yakasında taksim, beşiktaş, kurtuluş ve çevresindeki semtlerde meskundur, anadolu yakasında pek yoklar o yüzden normal.
niye gs değil beşiktaş, gs orjininde lise takımıydı semtin takımı değildi belki o yüzden.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
wir gehen zusammen
wir gehen zusammen
wir gehen zusammen und das wird wahhhhrrrrr
wir gehen zusammen
wir gehen zusammen
wir gehen zusammen
yaaaaaaaa yyyayaaaaaaa
naynnnn naynnnn
yaaaaaa yaaaaaa
wir gehen zusammen und das wird waaaahhrrrrrr
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

soy sürdürmenin temel dürtüsünü tartışabilecek gönül açıklığında insanların kavrayabileceği gerçeklerdendir.

altında "karanlık bir tez" bulunmayan bu değerlendirme "yetersilik" hissindekilerce elbet reddedilecektir. ama bilim tek söz üzerinde yürümeye devam edecektir: kalıtımın aracı genlerimiz dir.

meriçler; 12 bin yıllık bilinen geçmişlerinde, meriç olmayanlara kıyasla daha çok dölleyecek yumurtaya erişebilmişlerdir. temel gerçeği rahmetli ananem geçmişte odamın kapısından içeri başını uzatıp dile getirmişti:
üni'de edindiğim ilk kız arkadaşı eve getirmiştim. odamda "marksist diyalektik" üzerine fiyakalı sözler sarf ediyordum. rahmetli bilge ananem bütün demansına rağmen odanın kapısından içeri uzandı ve dedi ki: "kızım inanma bunun dediklerine seni silkecek! kaç kurtar kendini."
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

ne yazık ki aşağıya bıraktığım, amerika'da yaşayan cengizhancı ülkücülere aittir. dürüst olayım ve haklarını yemeyeyim şimdi.

devamını gör...

kötü biri olsam ya mutlu olurdum ya da zengin. ikisi de olmadığına göre iyiyim.
devamını gör...

dikkatimi çeken bir realite. halka mal olmuş pek çok ermeni kökenli yurttaşlarımızın beşiktaş'a sempati duyduğunu görüyorum. aklıma ilk gelen isim de hayko cepkin mesela. bu örnekler çoğaltılabilir tabii. örneğin geçmişteki bazı tribün liderlerimiz de ermeni kökenli abilerimizdi.
edit: bu başlık, ermeni kökenli yurttaşlarımızı ve beşiktaş'a olan tutkularını hedef almamaktadır. sadece yazar kişisinin gözlemlerine dayanmaktadır.
devamını gör...

ara ara bünyeme zuhur eden soru. acaba birilerinin hatırında kötü biri miyimdir? ya da istemeyerek de olsa kötü biri olmama sebebiyet verecek şeyler yaptım mı?
aslında özümde kötü olabilir miyim ben?

iyi biri olma derdimin arasına kötülükler sıkıştırmışımdır belki de. çok iyi olacağım derken o kadar batırmışımdır ki başkasında görsem üzüleceğim şeyleri kendimde seçer olmuşumdur.

insan kendini ne derece tanıyabilir ki? gerekli ortam ve imkanlar sağlanmadı diye kötülük yapmıyor olabilir miyim acaba..
mesela şimdi şu an elime yeterince güç verilse kime nasıl bir zarar vermeyi isterim kim bilir.

öldürür müyüm birini, döner mi gözüm o kadar ya da kararır mı kalbim? nereden bulacağım bunların cevaplarını ben. gerçekte kimim, nasıl bir insanım bilmeden yaşıyorum.

ne mâlum iyi olduğum.. ya kötü biriysem?
devamını gör...

bir acem musikisiydi ewweeeeeliiiiiii welweliiiiiiii diye gidiyordu ewwweliiii welweliiii forever
devamını gör...

#4077210 şu şekilde düşünen kim var kim yoksa toplanıp bana gelsin, meriçlik nasıl olmaz, üst üste koyup göstereyim.
devamını gör...

üç ayrı coğrafya ve sosyal katmandan gelen "üç büyük yazar" ve tek ortak nokta: gazetecilik.

üç yazarın da mesleği "gazetecilik" tir.

bunun yazınlarıyla ilişkisi tartışmaya değer sanki...
devamını gör...

#4077211 sırf kehanetin boşuna çıkmasın diye yazıyorum. bir kaç keredir zaten sana dalaşayım diye zorluyorsun ama çok sıkıcısın be. yani şöyle iki gülmelik falan bir malzeme yok ki. neyine flood yapayım senin? kendine cicim bak sol taştaş.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim