zaman tüneli

eylül ağustos'tan iyi olacak, ekim eylül'den çok daha iyi olacak, kasım zaten ekim'den süper olacak tadında bir başlık olmuş. bir de sözlük dediğin afyon kolaylı dinlenme tesisleri gibidir. ekşi, inci, uludağ, normal, itü fark etmez. insanlar gelir uğrar, bir süre durur ve göçer buralardan. yükselişi de vardır o yüzden, düşüşü de. bu ara düşüşte, ileride yine yükselir.
devamını gör...

20 senede gotham city'e döndük. ne kadınların ne cocuklarin ne de yetişkin erkeklerin güvenliği var, gençlerin evlenebilecegi evlense bile orta sınıf standartlarında hayat sürebilecek ekonomik şartlar yok, iş kurup sürdürecek rekabet adaleti ve vergi sistemi de yok.
herkes mecburi olarak bireysel yaşıyor. bireysel olunca cinsellik daha serbest oluyor ve bizim gibi muhafazakar doğu toplumlarında cinsel geçmişe dair kimsenin kimseye lafta olduğu gibi geçmişi önemli değillere dayalı güven de olmuyor.

sağlıklı toplumlar sağlıklı ailelerden oluşur. aile yapısını yok etti bunlar.
devamını gör...

zenginleştikten sonra yaşlanan ülkelerin aksine, zenginleşmeden yaşlanıyoruz.
eskiden her 4 çalışana 1 emekli düşerken şu anda her 2 çalışana 1 emekli düşüyor. hata 2 bile değil.
devamını gör...

biraz fransız kaldık fakat yardım mardım işi varsa bir çaldırın. goygoy değilse. allah'a yarın kapısında yüzümüz olsun, bir el uzatmış olalım.
devamını gör...

gocunacak gücenecek bir şey yok. şarkıyı beyin kaydederken belki bir kelimeyi yanlış kaydetmiştir, üzülmenin manası yok.
müslüm gürses canlı okurken adını sen koy'u, "öyle yer etmiştin kalp otağımda" diyecekken, "öyle özledim ki kalp otağımda" demiştir.

şarkıyı candan kalbe veren karıştırıyor da, biz karıştırmışız çok mu?

bu arada baba karıştırmışsa yanlış söylemişse doğru odur. sorgulamayız. asla.
devamını gör...

reisin kürt ve alevi oylarına ek olarak amerika fonlu komünist döneklerden toplayacağı oyları düşününce; izmir bir düşmüş, pir düşmüştür. bundan sonra akp her seçimi izmirde yüzde 60 ile kazanır.
yeni parti yüzde 15 chp yüzde 10 oy toplayacak.
cemil tugay siyasi kariyeri için kazanacak ata oynadı bence.
devamını gör...

anne carson (1950 doğumlu), 2026 nobel edebiyat ödülü'nü kazanan kanadalı şair, deneme yazarı ve klasik filologdur. isveç akademisi, ona ödülü "klasik gelenekle oyunbaz bir diyalog içinde çağdaş edebiyat için yeni biçimler yaratan cesur ve yaratıcı eserleri" nedeniyle vermiştir .
eserlerinin türkçe çevirileri arasında "kırmızının otobiyografisi" ve "kocanın güzelliği" bulunmaktadır .
devamını gör...

devamını gör...

ateistlerin keşke hepsi gusül abdesti alsa. o manevi huzura erdiği zaman bir daha asla kopamayacağı bağ kurulmuş olur ve allah o kişinin kalbine sevgisini nakş eder. evet.
devamını gör...

yoldaş beni de kandırdı.

şunları bi sepetle, iskandinav kadınlara boğucam siteyi dedi.. resmenn kullanıldım.

inanın ben de mağdurum arkadaşlar. sısııs
devamını gör...

yoldaşın eylülü vaat edip ekime sarkıttığı projedir.

kuzeni lucifer sözlük kızlarını kaçırırken yoldaş'ta sözlüğe erkekci caylaklari topluyor.

büyük resmi gören herkes sözlükte yakında kılıçların çekileceğini anlar.

açıkçası ben buna hazır değilim.
devamını gör...

devamını gör...

deniz kenarında güzel bir ev, sakin bir hayat ve bolcana vişneli browni.
devamını gör...

bakanları, parti başkan yardımcıları, milletvekilleri fon vurgunu yaparak milyarlarca lira kazanan partinin asgari ücretli trollerinin yeni görevleri belirlenmiş.
devamını gör...

ibnelik yapmaları
devamını gör...

parmağında evlilik alyansı olup bir kadına asılan kimseye; "rezilyans" denir.
devamını gör...

tiktok izlemesi
ay hoşt
devamını gör...

psikolojik dayanıklılık.
devamını gör...

dünya'nın "şaftını kaydırdığı"nı söyleyenlerle alay edilmişti.

ama bilimsel çalışmalar, dünyayı biraz eğerek astro-jeo-fizik parametrelerde değişim yarattığını kanıtlamış görünüyor:

çin’deki üç boğaz barajı'nın (three gorges dam) rezervuarında depolanan yaklaşık 40 milyar metreküplük devasa su kütlesi, dünya üzerindeki kütle dağılımını kökten değiştirerek gezegenin fiziksel dengesini etkilemiştir. nasa goddard uzay uçuş merkezi'nden jeofizikçi dr. benjamin fong chao ve ekibinin yürüttüğü hesaplamalara göre, bu suyun yüksek bir kotta toplanması dünya'nın eylemsizlik momentini değiştirmiştir.
fizikteki açısal momentumun korunumu kanunu gereği kütlenin bu şekilde yer değiştirmesi, tıpkı kollarını açan bir buz patencisinin yavaşlamasına benzer şekilde gezegenin dönüş hızını düşürmüştür. bu kütle kayması sonucunda dünya'nın kutup konumu yaklaşık 2 santimetre yer değiştirmiş ve bir günün uzunluğu yaklaşık 0,06 mikrosaniye uzamıştır. günlük yaşamda hissedilmesi imkânsız olan bu değişim, insan eliyle inşa edilen devasa yapıların dünya'nın temel jeofizik parametrelerini ne ölçüde etkileyebileceğini gözler önüne sermektedir.

devamını gör...

arabasının başını ne kadar da fesatsınız.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim