ziya selçuğun açıklamasına göre korona salgını bitse de uzaktan eğitim kalıcı hale gelecekmiş. uzun vadede öğretmenlik mesleğinin bu durumdan nasıl etkileneceği ise ayrı bir tartışma konusu.


milli eğitim bakanı ziya selçuk, "salgın bitse de uzaktan eğitim artık kalıcı olacak. eba altyapımızı güçlendirdik" dedi.

bugün 23 mart. pandemiyle birlikte başlayan uzaktan eğitim tam 1 yılını doldurdu. eğitim ve öğretim tam 1 yıldır ağırlıklı olarak eba tv ve milli eğitim bakanlığı'nın (meb) eğitim bilişim ağı (eba) üzerinden yürütülüyor. sabah'tan ceyda karaaslan'a konuşan milli eğitim bakanı ziya selçuk, "salgın bitse de uzaktan eğitim artık kalıcı olacak. eba altyapımızı güçlendirdik. hibrit modelini uygulamaya ilişkin ciddi bir deneyimimiz oldu. bundan sonraki süreçte hangi derslerin yüz yüze hangi derslerin uzaktan yapılabileceğine ilişkin çalışmalardan sonra yeni yol haritası belirleyeceğiz. birçok okulumuzun buna ilişkin altyapısı uygun" dedi.

selçuk, şunları söyledi:

dijitalleşme hızlandı

uzaktan eğitim dönemi, oluşturduğu güçlüklerin yanında büyük fırsatlar da getirdi. bakanlığımız tarafından yıllardır gerçekleştirilmeye çalışılan eğitim-öğretim ortamlarının teknolojiyle bütünleştirilmesi çalışmaları için bir kaldıraç görevi gördü.

bakanlığımızın hâlihazırda var olan altyapısı, uzaktan eğitimin başlaması ile daha da güçlendirilerek öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz tarafından daha sık kullanıldı. eba platformu dünyanın en çok ziyaret edilen eğitim sitesi haline geldi.

yüzde 77 katılım sağlandı

uzaktan eğitimde küçük yaş grubundaki öğrencilerimizde, gelişim düzeyinin getirdiği faktörlere bağlı olarak bazı zorluklar yaşandı. ortaokul öğrencileri ise uzaktan eğitime daha kolay adapte oldu. süreci daha kolay yönettik.

eğitim yılı 1'inci dönemi itibarıyla; canlı ders düzenleyen öğretmen sayısı toplamı 884 bin 804 oldu. öğrencilerin bu derslere katılım yüzdesi, ilkokul seviyesinde yüzde 66, ortaokul seviyesinde yüzde 73, lise seviyesinde yüzde 77 olarak gerçekleşti.

önemli ilerleme kaydettik

erken çocukluk eğitiminde, sürece ailenin katılımı önemli. salgın sürecinde bu noktada önemli ilerleme kaydettik. aileler, çocuk gelişimi ve eğitiminde aktif rol aldılar ve bu konudaki bilinç düzeyi ve çocukların aileleriyle geçirdikleri nitelikli zaman önemli ölçüde arttı.

ayrıca bu süreç bize bazı dersleri uzaktan eğitimle verebileceğimizi gösterdi. bu durumun devam ettirilebileceğini düşünüyoruz. eğer salgın olmasaydı yıllar alacak bir deneme sürecini aşmış olduk.

dünyaya örnek

türkiye, 184 ülkede 1.5 milyarın üzerinde öğrencinin yüz yüze eğitimden mahrum kalmasına da yol açan koronavirüs salgını nedeniyle milyonlarca öğrenciye ulusal çapta uzaktan eğitim başlatan dünyanın öncü ülkelerinden biri oldu.

eğitim uygulamalarımız uluslararası düzeyde ilgi gördü. bunlardan birisi kovid-19 salgınının ilk günlerinde özel eğitim öğrencilerinin uzaktan eğitimlerine destek olmak üzere erişime açtığımız "özelim eğitimdeyim" mobil uygulamasına olan ilgiydi.

bu uygulamaya oecd'den övgü geldi. oecd tarafından yayımlanan ve quentin vidal tarafından hazırlanan "turkey: özelim eğitimdeyim (ı am special, ı am iin education)" başlıklı raporda, geliştirmiş olduğumuz uygulama tanıtıldı ve diğer ülkelere örnek gösterildi.


link
devamını gör...
(bkz: çok uzaktan eğitim)
devamını gör...
yapılan açıklamalarla internet erişimi olmayan, eba platformunu kullanabileceği cihazı (akıllı telefon, tablet, bilgisayar) olmayan öğrenciler eğitimden kalıcı olarak mahrum kalmıştır.
devamını gör...
tabi karnelere barış manço gibi 10 puan, 10 puan, 10 puan, şeklinde not verilirse millet uzaktan eğitimde çocuklar bir halt öğreniyor sanar.
devamını gör...
madem uzaktan eğitim kalıcı hale gelecek bu çocuklar neden sınav olmak için okula gidiyor?
t: rezilsin ziya.
devamını gör...
hangi açıklamaları sağlıklı ki? her şey değişir.
devamını gör...
milli eğitim bakanı interneti veya internete girecek bilgisayarı,tableti olmayan çocuklardan haberdardır umarım.
devamını gör...
internete erişim sağlayamayan, evde iki ya da daha fazla çocuğu olup yeterli miktarda bilgisayar, tablet veya telefon olmayan, köy okullarına bile zar zor giden öğrencilerin sağlıklı bir eğitimden mahrum kalmasını bir kenara bırakıyorum. bu nedenler bile bu açıklamanın ne kadar yanlış; bu kararın ne kadar adaletsiz olduğunu gözler önüne seriyor zaten. bir de bir yıldır evde olan, dışarı adım atamayan, öğretmenlerinin yüzünün neye benzediğini dahi bilmeyen öğrenciler var.

asosyal bir nesil yetişiyor. her ne kadar ülkedeki eğitim kalitesinin yeterli olmadığını konuşsak da bir çocuğun kendini en iyi yetiştireceği yer okuldur. yeteneklerini, ilerlemek istediği alanı, sevdiği dersleri en iyi okulda öğrenir. sabah kalkıp yatağında ders dinleyen öğrenciden ne bekleyebilirsiniz ki? okuldaki konsantrasyon evde olmuyor. ben üniversite öğrencisiyim ve ben bile memnun değilim bu konudan. okulda aldığım verimi ben evde alamıyorken küçücük çocuklar ne yapabilir? lisedeki o arkadaş ortamını bilmeden sene geçiren bir kardeşim var, benim kurduğum dostlukları kuramayan bir kardeşim var. ders biter bitmez bilgisayar başında oynayan asosyal bir nesil yetiştirmeyi nasıl göze alıyorsunuz? çok yanlış bir karar, çok.
devamını gör...
üzüldüm maalesef; yüzyüze eğitim gibi olması mümkün değil ayrıca uzaktan eğitime ulaşamayan yüzbinlerce öğrenci var...
devamını gör...
bir öğretmen adayı olarak gerçekten çok üzüldüm maalesef.internetten,tabletten,akıllı telefondan mahrum binlerce çocuk var.
devamını gör...
öğrencilerde sorumluluk bilinci geliştirmeden sadece teorik bilgileri ezberletip sınava sokan bir sistemde saçmadır. öğrenci canlı eğitime katılmayacaktır. katılmak zorunlu olursa telefondan katılıp bir kenara atacak ve oyun oynayacaktır. çünkü bize öğretilen tek şey ezberlemek. ezberlersin ve sınavdan yüksek alırsın. böylece iyi yerlere gelirsin.
ayrıca altyapıyı güçlendirmekten anladıkları şey ne merak ediyorum. ebanın aktif kullanılabilmesi için çooooooook daha fazla geliştirilmesi gerekli.
devamını gör...
herkesin aynı fırsat eşitliğinde olmadığı bir durumda alınan bu karar yanlıştır.
devamını gör...
eğitime yeni bir soluk getirmesi beklenen ziya selçuk, eğitimin soluğunu kesmeye devam ediyor.
ortalama bir çocuk evde okumayı, yazmayı, basit 4 işlemi öğrenir hem de kendi başına bile öğrenir.
ama arkadaş edinmeyi, oyun oynamayı, sorunlarıyla baş etmeyi, topluluk içinde davranmayı, otoriteyi nasıl öğrenecek bay selçuk soruyorum size.
okul, öğrencinin hayatına ışık saçan fenerdir, öğretmen de hayat rehberidir. bunları elinden alırsanız çocuklarımız kör kuyularda merdivensiz kalmaz mı?
uzaktan eğitim zorunluluktu amenna ama bunda ısrar etmek kayıp nesil değil, kayıp yurttaşlar bütünü oluşturacak farkında değil misiniz?
devamını gör...
"bu kadar cehalet ancak (online) eğitimle mümkün olabilir" vecizesini hayata geçirecek uygulama olacaktır.
devamını gör...
çocukların sosyalleşmesi, davranışları öğrenmesi için en uygun yer sınıf ortamıdır. uzaktan eğitimin devam etmesi durumunda çocuk gelin olaylarının önüne geçemeyeceğiz.
devamını gör...
bugün çok afedersiniz cırcır olmuşum ya okulda olsaydım ne olacaktı. en iyisi mi uzaktan eğitim kalıcı olsun.
devamını gör...
tabii ya, yıllar önceki kafanın aynen devamının ispatıdır:
şu mektepler olmasaydı maarifi ne güzel idare edecek ziya, atma ziyaaaaa.
devamını gör...
kendileri de ne yaptıklarını bilmiyorlar ki!!
devamını gör...
ne demek kalıcı. kafayı yemiş mi bu bakan. tableti olmayanı geçtim olanı bile bir pok anlamıyor. kayıp yok hükmünde bir nesil geliyor sayenizde.
devamını gör...
pes yani pes! zaten bir çok öğrenci imkansızlıklardan dolayı bu online derslere katılamıyor. çocuklar evde kala kala iyice asosyal oldu. ki hadi diyelim herkes derse katıldı büyük bir şevkle, uzaktan eğitimin verimi yüz yüze eğitim gibi değil. amaç nedir gerçekten ben anlayamıyorum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"23 mart 2021 uzaktan eğitimin kalıcı hale gelmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim