carl gustav jung'a göre ahlaklı biri ile ahlaksız biri arasındaki fark şundan ibarettir;

"sırf hapiste olduğu için hırsızlık yapmayan biri, ahlaklı bir kişi değildir."

dürüstlük ve ahlak; fırsat bulamadığı için yanlış bir davranıştan uzak durmak değil, fırsatı olmasına rağmen yanlış davranışı sergilememeyi tercih etmektir.

*
devamını gör...
ahlak göreceli bir kavramdır dolayısı ile hiç öyle çok ahlakliyim falan diye ahkam kesemem.
devamını gör...
acayip ikilemde kaldım ben. ahlaksız adam ahlaksız olduğunu söylese ahlaklı bir davranış sergilemiş oluyor bu durumda. hobaa gel de ahlaksız olma.
devamını gör...
ne farkı var şimdi bunun kant ahlakından gençler aşın artık bunu dünya aştı kimsenin gündeminde böyle ilkel ahlak şablonları yok ikinci dünya savaşı gördü bu dünya hala millet ya kategorik imteratif peşinde koşuyo ya da ahlak yok yasa yok übermensch olucaz geyiğini devam ettiriyo.. ahlak fazlalık değil mecburiyet bu bi zorunluluk bunu farketmek hayvandan ayrıldığın ilk yer zaten.. ancak bundan sonra evrensel bi ahlaktan söz edilebilir mi söz edilemez mi tartışılabilir..
devamını gör...
ahlakın kime göre neye göre var olup olmadığını irdelemek gerekir önce. bir toplumun kültürel birikimi ahlak olarak adlandırılıyor. yok o kültür değil gelenekmiş falan lan gelenekler de kültürün içerisindedir. bakın google amcanın tanımında da bunu görürsünüz. ((alıntı; bir toplumun duyuş ve düşünüş birliğini oluşturan, gelenek durumundaki her türlü yaşayış, düşünce ve sanat varlıklarının tümü. alıntı)) yani bir kültürü reddedince ahlaksız kabul edince ahlaklı oluyoruz. ahlak kendi başına bir kavram değil böyle bakınca onaylama veya onaylamama gibi bir seçime giriyor. soru şu olabilir ama birey hiçbir kültüre bağlı kalmadan yaşayabilir mi?
devamını gör...
ahlaksız ve vicdansız biri olmak isterdim ama aldığım ahlak eğitimi ve vicdanım buna müsaade etmedi.
devamını gör...
ahlaklılık ve aptallaştırma. - gelenek, ilk insanların sözde yararlı ve zararlı olana ilişkin deneyimlerini yansıtır, - ama gelenek duygusu (ahlaklılık) bu tür deneyimlerle değil, geleneğin geçmişi, kutsallığı ve tartışılmazlığı ile ilişkilendirilir. ve bu yüzden bu duygu, insanın yeni deneyimler edinmesine ve gelenekleri düzeltmesine engel olur. bu şu demektir, ahlak, yeni ve daha iyi geleneklerin ortaya çıkmasına karşı koyar: aptallaştırır.

nietzsche.
devamını gör...
neye göre kime göre diye sorarlar. boşuna örf, adet, gelenek-görenek demeyin. sene nerdeyse 2022 olmuş, üzgünüm ama eskiden televizyonun belirlediği/dayattığı normları artık intetnet belirliyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ahlaklı biri olmak vs ahlaksız biri olmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim