olmak ya da olmamak işte bütün mesele bu.
yaşarken kurtulmak icin dua edilen yaş ilerledikçe değeri anlaşılan evdir(yine de bi yaştan sonra tercih edilmemesi gerekir).
devamını gör...
abartıldığı kadar kötü olmayan bir yer. kişiden kişiye değişir tabii. yemek pişer, çamaşırlar yıkanır vb. çok abartmamak lazım.
devamını gör...
bir yaştan sonra kendini evinde değilmiş gibi hissettiren yerdir.
devamını gör...
dışardan beleş gibi görünen ama aslında mental olarak bedeli ödenen ev çeşidi.
devamını gör...
(bkz: ömür törpüsü)
devamını gör...
birgün orada olmadığında kıymeti daha çok anlaşılır ve bir zamanlar hissedilen gereksiz bıkkınlık ve katlanmazlık çok anlamsız gelir. sosyal medyada kimisi espiri amaçlı, kimisi gayet ciddi olarak aile evi terörü algısı oluştu son zamanlarda. milletin de ne derdi varmış meğer anası babasıyla. yok her şeyi onlar bilirmiş, yok insanı hayattan soğuturmuş. sen kıçında bokla gezerken, bugün olduğun o ukala dümbeleği olasın diye onlar gece gündüz çalışırken senin it bir ergen oluşunu eminim sorun etmiyordu. yaşarken kıymetini bilin bence. birgün aniden öldüklerinde, o gitmekten ekseriyetle kaçındığınız ev bir anda en büyük derdiniz oluyor.
devamını gör...
kimisi için unutulamayan zamanlar, kimisi için unutulması gereken zamanlar.
devamını gör...
her güzel şey gibi değeri sonradan anlaşılandır.
devamını gör...
kimse kusura bakmasın ama beni yaptıkları için ben bebekken k*çımdaki b*ku temizlediler ve bana bakmak için çalıştılar diye kimseye akıl sağlığımı teslim edemem. yapmasalardı, bana mı sordular? yapıp bir de üstüne sana baktık, seni büyüttük diyemezler. bir zahmet bakacaksın oradan sonra zaten.
tanım: her fırsatta size bakmak zorunda oldukları zamana kadar size baktıklarını gözünüze sokup bu yüzden tüm hayatınızı kontrol edebileceğini, tüm akıl sağlığınızı ele geçirebileceğini düşünen insanların yaşadığı ev.
devamını gör...
aile kavramını sorgulatandır
devamını gör...
yurtdışından ülkeye temelli dönüş sonrası yaşanılan depresyon ve derin üzüntünün milli simülasyonu.
devamını gör...
çocukken güzel, yetişkin olup bazı sebeplerden dönmek zorunda kaldığınızda kötü anıların olduğu evdir.
devamını gör...
ne onunla ne onsuz asla dediğimdir.
devamını gör...
son günlerde pandemiden dolayı üniversite tayfasının zorunlu olarak döndükleri yer. açmak gerekirse; dünya'nın en güzel yeri olduğunu düşünmek yerine, sosyal medyada sürekli olarak anne ve babalarından şikayet eden, onları üniversiteye göndermek için ellerinden geleni yapan anne babalarının seslerine, hareketlerine ve hatta kokularına dahi tahammül edemeyen, beraber yaşamanın onları sosyal statüde aşağıya çektiği gibi aşağılık düşünceleri olan, herşeyden şikayet eden, yeni nesil ergenusların döndüğü yer.
devamını gör...
yaşanmışlıkların sonucunda kimine cennet, kimine ise cehennem olan yerdir.

şanslı kesimden olmamdan mütevellit içerisinde güven duygusuyla sarmalandığım; anne,baba,kardeş ve benden oluşan yuva.

sonra büyüyor ve kendi aile evinizi kuruyorsunuz. anne,baba ve varsa çocuk olan ev. mümkün mertebe sevgi olsun, güven ve bağlılık olsun. evi ev yapan unsurlar bunlar.*
devamını gör...
çocukluğumuzdaki hali bir umut sarıkaya karikatürüdür. umut kimseye dava açmadığı için gönül rahatlığıyla paylaşabilirim.
devamını gör...
kendi kendine yaşamaya başladıktan sonra döndüğünde rahatsızlık çektiğin yer. yediğin yemekten deterjana kadar 0 masraf yaşadığın ancak boyun eğip susmayı başaramadığında bunların masrafını seni içten içe yiyerek, akıl sağlığından alarak ödeten yer aynı zamanda. ancak şunu savunuyorum ailenden ayrı yaşamaya başladıktan sonra onların değerini anladığında aslında daha fazla alttan alabilmeye başlıyorsun ki bu sana burada mutlu geçen zamanları müjdeliyor. ailesinden ayrı yaşayan bir üniversite öğrencisiydim ve pandemi sağ olsun geri döndüm ve onlarla geçirdiğim her vaktin değerini anlamamı sağladı. arkadaşlar unutmayın kim olursa olsun hayatınızdaki kimse sizi anne babanızdan fazla önemsemeyecek ve sevmeyecek(istisnaları saymıyorum). o yüzden özellikle lisede olup üniversiteye geçsem de şuradan kurtulsam diye düşünen genç arkadaşlara sesleniyorum özellikle ailenizin kıymetini bilin ve hayatınızdaki kimseye anne babanıza gösterdiğinizden fazla müsamaha göstermeyin.
devamını gör...
(bkz: kortejo)
devamını gör...
evet güzeldir , evet kötüdür bunun aile kavramı ile ilgisi yoktur. bu tamamen aile fertleri ile ilgilidir. herkesin ana babası farklı olduğu için herkesin farklı bir şikayeti vardır . ama buradaki o ince çizgi o evde hangi yaşta bulunduğunuzdur. 5 yaşında olsanız şikayet etmezdiniz ama 15 18 yaşındasınız ve aileniz hâlâ yaşıtlarınınız yaptığı ve hiçbir olumsuz yönü olmayan şeylere izin vermiyorsa orası size hapishane gibi gelir. yani orayı o şekle sokan içindeki insanlardır. eğer ülkemizde fazla şikayet alıyorsa bunun nedenini düşünmek lazım.
devamını gör...
eğer ebeveynleriniz her zaman sizi destekliyorsa, sevgisini sizden esirgemiyorsa şanslı olduğunuz yerdir. şahsen ailem ile müthiş bir bağım var ve onlarla olmaktan inanılmaz mutluyum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"aile evi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim