eski türkler'de obaş, bubaş, arabaş diye zaman dilimleri vardır. arabaş da geceyarısına yakın zaman diliminde içildiği için ve içine kaygan hamur atılıp kaşıklanmak suretiyle içilen tavuk suyu çorbası bu ismi almıştır. sanıldığı gibi araptan gelme değildir.
devamını gör...
adını, hikayesini bilmem ama çok iyi yapar, bayıla bayıla yerim. çocukken alışmayanlar için sonradan hamurla yemek zor gelebilir. hamur asla çiğnenmez, yutulur. hamur un ve suyla pişer, çorba her derde devadır. acısı fazlaca, bol limonlu, dumanı üstünde tüten arabaşı çorbası soğuk kış gecelerinin en kuvvetli ısıtıcısıdır.
devamını gör...
konya'da sıkça yapılır
devamını gör...
kış günlerinin vazgeçilmezidir.her yörede bilinmesede iç anadolu bölgesinde bilinir ve çokça tüketilir.hele ki yanında hamur varsa ve arabaşı çorbası serbest gezmiş hindilerin et suyundan yapılmışsa tadına doyum olmaz.peki neden kış mevsimleri tercih edilir onu şu şekilde açıklayalım;yaz mevsiminde hindi eti lastik gibi olur pek tadı olmaz,ama kışın bu güzel hayvanlar poyraza karşı kabarmayı çok severler buda etlerinin yağ tutmasını sağlar sonuçta çorbasıda çok güzel olur.
devamını gör...
yozgat ilimizin medeniyete kazandırdığı az sayıdaki şeyden birisidir. çorbası güzeldir. hamuru yiyebilene güzeldir.
devamını gör...
ilk içtiğimde çok beğendiğim ve zaman zaman aradığım çorba
devamını gör...
aslı "keklik" eti ile yapılır. davuk ile değil, biri "silifke" mi dedi?

devamını gör...
abartılmış bir balondur. daha saçma çok az şey yedim.
devamını gör...
birazdan içeceğim çorba. hamurda var. bayılıyorum bu lezzete. not: yozgatlı değilim.
devamını gör...
içindeki karmaşadan dolayı öncelikle arap aşı olarak algıladığım ardından bir iç anadolu yemeği olduğunu öğrendiğim ve yılmaz erdoğan'ın şiirinde geçen "karısının bayat ekmeklerden yaptığı tatlıyı çok beğenmeyerek ama yine de bu tasarrufunu takdir ederek" diye tarif ettiği türden işte elimizde ne varsa türü bir yemek.
devamını gör...
abartılmış gereksiz karbonhidrat yüklemesidir.
(bkz: overrated)
devamını gör...
yozgat'ın göbeğinden çıkıp afyon emirdağı'na nasıl gittiğini anlamadığım yemek.
buradan emirdağlı arkadaşlarıma selam olsun. çok seviyorum onları. gerçi şunu yemeseler daha çok severim ama.
devamını gör...
tavuk diyen olmuş, hindi diyen olmuş, iyi ki deve kuşu etinden yapılır dememişler. hacı, yemeğin orjini yörüklere aittir. aslen "keklik" etinden yapılır, hani şu var ya ; kekliği düz ovada avlayalım....kanadını kanadına bağlayalım. yöremi?

devamını gör...
hiç yemedim, hamurun neden çiğnenmeden yutulduğunu anlamasam da kışın güzel gidecek bir yiyeceğe benziyor. ayrıca çiğneyince ne oluyor? kafamda sorular yaratıyor bu yemek benim.
devamını gör...
bu yemek gastronomi alanında eğitim alanlar bir yorum yapar mı bilmem ama yozgat yemeğidir. kışın çok güzel yenir, en alıcı kısmı çorbasının verdiği doyuruculuktur.
devamını gör...
saçma bir yeme şekli olan yiyecek
devamını gör...
hamurunu sevdigim yemek.
devamını gör...
çorbası güzel. çiğnersek tadını alamayacağımız söylenen, neden varolduğu tarafımdan anlaşılamamış hamuruyla bilinen aş.
devamını gör...
bol pul biberli, limon sulu çorbanın içine atacaksan hamurunu sonra çiğnemeden yutacaksın. ancak çorbası kaynar olacak. ılık ya da soğuk olunca hamuruyla hoş olmuyor. nasıl kaynar içilir demeyin hamurun soğukluğu ılıklaştırıyor çorbayı...
devamını gör...
dediklerine göre kuşluk ve akşam yemeği zamanı haricinde acıkanlar için çabuk yemek olarak yapılırmış o yüzden ara aşı denmiş.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"arabaşı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim