müslüman oldugu halde ahlaksız olandan daha tutarlıdır.
devamını gör...
ahlak, yaratılışımız gereği içimizde olan bir şeydir. fıtratta vardır. bilimsel araştırmalar bu yönde sonuçlar elde etmiştir. bu sebeple bir ateistin de bir dindar kadar ahlaklı olması gayet mümkün ve doğaldır.
devamını gör...
işin sırrı cümlede gizli işte. ateist olduğu için ahlakı seçmiş. ahlak denilen şey kapanma sex eyleyenlere saldırma regl saklama falan değil ya hani.kul hakkı yememek, taciz tecavüz olaylarından kaçınmak, her işi cinsellikle bağdaştırmamak ahlak kavramına girer
devamını gör...
din ile ahlakın bağdaştırılmasından dolayı ortaya çıkan kafa karışıklığı. her şeyin karşılıklı olmasına gerek olmadığını, bir alışveriş ya da fayda olmadan da doğru olanın yapılması gerektiğini öğretirler. ahlak ile din farklı şeylerdir. kişinin dinî kendisini ilgilendirir bize davranış şekli de bizi .
devamını gör...
iç yasanın dinle alakası yoktur arkadaşlar. üstelik buradaki ahlakın bağlamı ne? bazen etik yaklaşık eşittir ahlak gibi kullanılıyor.
acil kant, hegel ve spinoza okumaları gerekir.
devamını gör...
iyi insandır. iyilik, çıkar gözetilmeden yapılan eylemdir. ahlaklıdır da aynı zamanda.
devamını gör...
ahlak nedir ki?
mesela bana gore normal olan baskasi icin ahlaksizlik olabilir veya tam tersi.

simdi neye dayanarak bi ateiste, inanana ahlakli veya ahlaksiz diyoruz.
devamını gör...
ahlakın kaynağının din değil, insanlık olduğunu bilen insandır.
devamını gör...
asıl ahlaklı olmak için;
"insan" olmak için, "iyi" olmak için ekstra bir motivasyona ihtiyaç duyanlardan korkmalı bence.
devamını gör...
"ateist olmasına rağmen ahlaklı" diyenin rağmeninde bir şaşkınlık vardır ve bu şaşkınlık bir dini olmasaydı ahlaksızın önde gideni olacağını bilen bir insanın şaşkınlığıdır.
devamını gör...
insanların ahlaklı olması için bir dine ihtiyacı yok. her dini olan ahlaklı olsaydı en çok faiz alan ülke biz olmazdık. zira faiz dinde haramdır.
devamını gör...
"dindar olmasına istinaden ahlaksız olan insan" cümlesi kadar abes bir cümle.
devamını gör...
birbiriyle alakası olmayan iki konuyu içeren başlıktır.

ne alaka awk
devamını gör...
aklı bulanık mı? cok iddialı olmamış mı?

mesela a.tuning olmasaydı bugünki bilgisayar sistemleri olmayacaktı, ya da tesla alternarif akımı bulmasaydı bir ampulden oteye gidemeyecekti ınsanlık, hawkıng örneğin cok aklı bulanıktı gerçekten ne o öyle uzay zaman falan; fleming var bir diğer bulanık akıllı; penisilin diye bir şeyi keşfeden bakteriyolog. muller var amerıkalı genetikçi o da bulanık akıllılardan. listeyi uzatabileceğim fizikçiler, matematikçiler, doktorlar, yazarlar, mucitler yani dünyanın gidişatını değiştirmiş pek çok değerli bilim insanı ve sanatçı. akılsızlıklarından, ahlaksızlıklarından fikirlerinin olmamasından bunca başarı elde etmiş. demek bir de itikatlı olsalar neler yaparlarmış neler. dini hayatınızın merkezine koymanız sizin tercıhınız olabılır bu ne sızı daha degerlı kılar, ne de dıgerlerını degersız. bu çağda hala böyle düşünen insanların olması bile şaşırtıcı. bulanık akıllı buldugunuz pek çok imsanın, insanlıga hızmetınden faydalanıyorsunuz ancak hayata bu kadar dar bir çerçeveden bakabılıyorsunuz. hayret
devamını gör...
ateistlik yaraticiyla, ahlak çevredeki insanlarla olan sosyal bir etkileşim olduğundan bizi ahlaki ilgilendirir inancı degil.
devamını gör...
dindar olmak ahlaklı olmayı gerektirir, ahlaklı olmak dindar olmayı gerektirmez.
devamını gör...
rağmen mi?
devamını gör...
oradaki rağmen çok gereksiz bir kelime olmuş. ahlak insanın dini ile değil karakteri ve vicdanı ile ilgilidir. ayrıca bir kişiyi dini değerleriyle yargılamak ya da dinine göre onunla bağ kurmaya çalışmak bana çok anlamsız. önce bir bakmalı iyi insan mı? çevresine ne kadar duyarlı, ne kadar faydalı diye.
devamını gör...
ahlakdan kasit nedir bu onemli.
100 ya da 500 sene onceki ahlak yargisiyla bugunki tabiki cok farkli.
eskiden baskin guc olan dinlerin cizdigi degerlere gore belirlenirken bugun ulkelerin,demokrasilerin kendi yasalari ve dogru-yanlislari vardir bu da genel ahlaki belirler.
dunyanin cogunda bugun ahlaki cercevenin belirlenmesinde dinlerin etkisi 0 a yaklasmistir.
bazi din etkisinde yasayan toplum ve geri kalmis ulkeler haric.

yani ahlakli olmak icin dine degil dogru toplumlara ihtiyac vardir.
devamını gör...
ahlağın dinle alakası yok ki. kötü kötüdür. iyi iyidir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ateist olmasına rağmen ahlaklı olan insan" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim