(bkz: mandarin)
devamını gör...
bugüne kadar öğrendiğim dillerin en zoru. öğrendim derken advance düzey değil tabii ki, çünkü devam edemedim. ancak köken olarak çok zevkli bir dil. kaldığım yerden devam etmek istiyorum. her simge bir kelimeyi ifade ediyor, her simgenin de ayrı bir felsefi tarihi var. çok zevkli.
devamını gör...
harfleri tanınmayan uzak doğu dillerinin halk arasındaki genel adıdır.
devamını gör...
bir dönem kantonca öğrenmeye çalışıp kusma noktasında bıraktığım dil. genç yaşımda beni sinir stres sahibi yapmıştır. az biraz biliyorum hâlâ ama yok arkadaş bir dil bu kadar karmaşık olabilir mi ? kıymetli bir dostum 1 sene kadar öğretmeye çalışmış sonra sinir harbi geçirip bırakmıştı. eğer benim sinirlerim alınmış diyorsanız , sizin için uygun bir dildir.
devamını gör...
her bir kelime için farklı karakterler ezberlemeniz gerekir.
devamını gör...
madarin ogrenmek icin 2-3 yil kadar tayvan`da kaldim. ogrenmesindeki asil zorluk ton yapisini cozebilmekten geciyor. karakterler gozunuzu korkutmasin, belli bir seviyeden sonra tanimadiginiz bir karakter gordugunuzde bile en azindan anlamini cikarabilme ihtimaliniz var.
eger bu dili cin veya tayvan disinda ogreniyorsaniz tabiki buna alismasi cok daha zor olacaktir. buarada bu 2 ulke arasindan bir yer sececekseniz bilmeniz gerek bir baska sey, tayvan hala geleneksel karakterleri kullanirken, cin basitlestirilmis karakterleri kullanir. bunlardan birini ogrendiginizde digerini anlamakta cok zorluk cekmezsiniz rahat olun.
devamını gör...
bazı zamanlar bir zorluk derecesi, bir karşılaştırma sıfatı olarak da kullanılan dildir.

örnek olarak ''matematik öğrenmek çinceden daha zor''.
devamını gör...
dünyanın öğrenmesi en zor dillerinden birisidir. neden mi?

çünkü alfabesi yoktur. kelime kelime ezber gerektirir. o kelimelerin pinyinlerini (latin harfleri ile yazılan şekli) hanzılarını ayrı ayrı öğrenmeniz gerekir. hanzıları kafanıza göre yazamazsınız. aynı el yazısı yazmak gibi bir yazım sırası vardır. grameri kolaydır. bir çince gazete okumak için ortalama 3000 hanzı bilmeniz gerekir. antik bir dildir. birçok asya dili çinceden türemiştir. en yaygın lehçesi mandarindir. batı çin ile doğu çin'deki dil yapısı büyük değişiklikler gösterir.
devamını gör...
çince, çin tibet dil ailesi'nin esas bileşeni olan tek heceli bir dil olup yazı sistemi olarak soldan sağa doğru çin alfabesi(kanji) ile yazılır. çince, basitleştirilmiş çince ve geleneksel çince olmak üzere iki temel kategoriye ayrılır yani geleneksel çince, adı üstünde basitleştirilmiş çince'den çok daha zordur. çince karakterler, şekil olarak çok karman-çorman olduğu için çince yazılmış bir metinde ne yazıldığının anlaşılması için çince'nin romanizasyonu olan pinyin yapılır.
devamını gör...
klavyesi bile karışıktır.
devamını gör...
hayatı düzenli b12 eksikliğiyle geçen birinin hayatında yapmak istediği bir challenge’dır arapça ve welsh ile birlikte. ama diller sıralamamda herhalde ya almanca ya çince ikinci olacaktır. hawaiice yi de öğrenmek isterdim.

neden bu diller diye soracaksanız welsh : rahatsızım. çince ve arapça için de okuldayken arap edebiyatı dersini aldığımda aslında konuşma tarzlarına gıcık olduğum arapların ne kadar güzel bir dili olduğunu görmüştüm (konuşma olarak). çince ve almanca için de benzer aydınlanmaları yaşadığım için deneyeceğim.
devamını gör...
içince çince dahi bilebilirsin. oyle 1 dil. ıcince geliyor.
devamını gör...
benim türkçe yazılarımı gpt 4o ile artık çinceye de çeviriyorum ve tüm dünyayla paylaşıyorum.
devamını gör...
içince hepimizin bildigi dil.
devamını gör...
vangşing şiyahamgşi şingousiinyng.

ne dedim size şimdi ?
devamını gör...
alfabesini yazmakla resin cizmek arasinda 1 fark yok. evet.
devamını gör...
alfabesi olmayan bir dildir.

edit: başlıkta çok yanlış bilgiler var. çince bir dil ailesidir aslında kendince, dil değildir. bizim çince diye bahsettiğimiz dil mandarin’dir. kantonca, tayvanca vs hepsi çince olan dillerdir. türkçe gibi düşününün; kırgızca da türkçe, kazakça da. belli bir yazma yönü yoktur. soldan sağa, sağdan sola ve yukarıdan aşağı da yazılır. kanji kelime kümesidir, alfabe değildir; her karakterin kendince anlamı veya anlamları vardır. tonlamaya dayalı bir dildir. mandarin’de 4 ton + bir tane doğal ton vardır. kontonca’da bu 9’dur mesela.

geleneksel ve basitleştirilmiş çince sadece yazım şeklidir. birini bilen diğerini rahat okur mu? zorlarsa okur muhtemelen ama özellikle basitleştirilmiş öğrenen gelenekseli okuyamayabilir. ayrıca dünyanın en çok konuşulan dilidir.

bana kalırsa bu dönemde 3 bin kelime bilmek gazete okumak için yeterli değil, en azından 5 bin bilmek gerekiyor. ayrıca kelimeleri bilmek karakterlerden anlam çıkarmaya yardımcı olabilir ama o iş sandığınız kadar kolay değil. dışardan öğrenen c1 seviyesinde biri bunu yapamayabilir. kelimeleri ezbere bilmenin şart olduğu saçma sapan bir dildir. bir kelimeyi bilmiyorsan okuman imkansızdır. hatta anadili bu dil olanlar bile bakarak ne olduğunu bilmiyorlar/anlamıyorlar.
devamını gör...
üstteki entarideki yazarın dediği gibi başlıkta çok yanlış bilgiler var.
alfabesi yoktur, gazete okumak için üç beş bin karakter bilmek asla yetmez.
bizim çince diye bahsettiğimiz devletin resmi dili olan mandarindir.
hemen hemen her şehrin kendi dialecti var, mesela bir shanghai'lı shanghaica konuştuğunda o dili bilmeyen asla anlayamaz. mandarin'den sonra en yaygın olan guandong bölgesinde konuşulan cantonese(cantonca). mandarin, yani devletin resmi dili aslında kuzeylilerin, hatta bugunkü başkent olan pekinlilerin lehçesi aslında. bu sebepten kuzey çinlilerin çincesi(mandarin, onların deyimiyle putonghua普通话) güneylilerden daha iyi. hangisi daha iyi hangisi daha kötü kıyası telaffuzdaki farka göre belirleniyor. kuzeylilerin tonlaması doğal olarak daha iyi, yoksa kullanılan karakterler değişmiyor.
başlıkta tayvanca diye ibare gördüm, tayvanca diye bir dil yok. tayvan'da konuşulan dilde çincedir, mandarin yani. tayvanlılar geleneksel karakterler kullanıyor, mainland china ise basitleştirilmiş karakter kullanıyor.
çincede gramer yok demek yanlış olur ama yok denecek kadar az. çincenin zorluğu karakter ve tonlamalardan kaynaklı, mantığını çözmek çok kolay.
şahsi görüşüm 2 sene çinde kursa gitmeden çince öğrenilmez. derdimi anlatacak kadar biliyorum yeaa çincesinden bahsetmiyorum, gerçek anlamda çinceyi öğrenmek için 2 yıl gerekir. mümkünse pekindeki üniversitelerde gitmek lazım çince kursuna. çünkü telaffunuz yaşadığınız yerin insanından etkileniyor, okulda öğrendiğinle sokakta kullandığın dil farklı olursa bundan etkileniyorsunuz maalesef.

çine gidip çince öğrenmeye karar verenlerin ilk 6 ay dayanabilenleri gerisini getiriyor genelde. ilk 3 ayda vazgeçenler başlıyor, 6 ayda %80-90u vazgeçiyor. 6 aydan fazla çinde survive olabilirseniz devamı gelir.
devamını gör...
kıymetini anladığım dildir, geçen mecbur kaldık tercüman çağırdık adam 7 saatte makara tukara 8000 aldı.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"çince" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim