soğuk demleme olarak çevirebilirsiniz. soğuk su ile yaklaşık 16 saat süren demlenme sonucunda oluşan kahve. daha sağlıklı olduğunu savunan görüşler mevcut. lakin ben cold brew içtiğim zaman ayarı kaçırıyorum. osmanlı kahvecisi bu sene bira şişesi şeklinde satışa sundu oldukça iyidir.
devamını gör...
kafelerde satilan siseleri alinip evde koleksiyon yapmaliktir. icimi lezzetli sut veya aroma yakisan kahvedir. sert de yumusak da icilir cekirdek seciminize gore, yariyolda birakmaz.
devamını gör...
bir kere yapmayı denediğim ama beceremediğim, 'soğuk demleme' anlamına gelen kahve demleme yöntemidir.
devamını gör...
yazın içmeyi en sevdiğim kahve çeşidi.
devamını gör...
yaz aylarında içilmesi keyif verici kahve.
ayrıca kafein oranı oldukça yüksektir. antrenmandan 30 dk önce tüketildiğinde antrenman performansınızı da etkiler.
devamını gör...
havalar biraz ısınsa da kendim demlesem içsem iyi olurdu.
soğuk demleme usülü ile yapılan, efsane kahve türü.
devamını gör...
yaklaşık olarak 20 saat boyunca demlediğim, an itibari ile spiderman'li termosumdan yudumladığım içecek.
sütlüsü çok tatlı oluyor aslında.
devamını gör...
nitrosunu da denedim sütlüsünü sütsüzünü her türlüsünü denedim ama benim açımdan ayırt edilebilir tat ya da önemsenilecek bir fark sunmuyor. kahvedeki meyvemsi notalar denildikçe de anlayamıyorum ya ayrı konu ama nihayetinde benim gibiyseniz bence farkı hissetmezsiniz diye düşünüyorum.
devamını gör...
arkadaşımın tavsiyesiyle şu sıcak günlerde içimi serinletmek için yapacağım soğuk kahve

edit: sonunda denedim tadına bayıldım, kendim yaptım diye demiyorum ama harika oldu bence tarif verilir...
devamını gör...
kalın öğütülmüş kahve çekirdeklerinin, soğuk suyun içerisinde uzun bir süre bekletilerek demlenmesiyle elde edilen kahveye cold brew kahve denir. yaklaşık 20 saatlik bir demlenme süresi vardır. kullanılan çekirdeklerin ince veya orta boyutta öğütülmesi, cold brewin kostik tatlara daha basit bir dille acı bir tada sahip olmasına sebep olur. bu yüzden özel olarak çekilmiş, kalın öğütülmüş kahveler kullanılır. bu sayede çok daha tatlı ve hoş tadım notaları ortaya çıkar.
devamını gör...
aklıma fit yemek kanalının suyun içine öğütülmüş kahve atıp bekletiyon olayını 10 dkda anlatmasını getiren başlıktır. helal olsun sana be muz reis!
benim yöntemimse(baristalar şok) kahveyi makinada demleyip soğuduktan sonra sürahide buzdolabına koymak. buz dolu bardakta içmek?
devamını gör...
vallahi ben de normal sıcak suda demliyorum döküyorum kavanoza (evet kavanoz bildiğin penguen bezelye kavanozu) biraz soğumasını bekliyorum. buzdolabına konacak kıvama gelince koyuyorum dolaba. 1-2 saat sonra da dolaptan çıkarıp bardağa buz doldurup servis... diğerini de denedim yok 18 saat beklet, yok şu kadar çek kahveyi filan ama tadı aynı. ya da ben öküzüm bilmiyorum fakat ikisinde de aynı keyfi alıyorsam neden 18 saat bekleyeyim?
devamını gör...
kalmış soğumuş filtre kahvenin içine buz atıp soğuk kahve elde eden gustosuzlar bunun soğumuş bayat kahve olduğunu iddia etse de bu bir demleme çeşididir.
her cold brew bir soğuk kahvedir fakat her soğuk kahve bir cold brew değildir.
ben buz ve soğuk suyla 48 saat buzdolabında bekletiyorum. süzmek için de kağıt filtre ve normal bildiğimiz huni kullanıyorum.
iri çekim etiyopya veya burundi iyi oluyor ama deneyerek kendi damak zevkinize uygununu bulabilirsiniz.*
devamını gör...
en sevdigim kahve demleme yöntemi. bunun icin amazondan özel bir sürahi aldim, basit bir tasarim ama demlemeyi inanilmaz kolaylastirdi. normal sürahinin agiz kisminda süzme özelligi olan bir hazne var, hazne icine ögütülmüs kahve dolduruluyor, demleme süresi sonunda sadece hazneyi cikarmak yetiyor, demlenmis kahve dolu sürahi buzdolabinda kalmaya devam ediyor. sanirim bir litrelik.

yazin isten geldigimde hemen bardaga doldurup soguk soguk icmeye bayiliyorum. mideyi kesinlikle diger demleme kahveler kadar rahatsiz etmiyor.
devamını gör...
işin mide kısmını bilmem (çünkü midesizim)* ama normal americanoya göre bir tık daha kolay içimli ama yolumun üstünde starbucks vs yoksa da aramayacağım bir kahve türü. ben evde granül kahveyi nesquik gibi sütün içine katıyorum ( 1 tatlı ya da yemek kaşığı) karıştırıp içiyorum oh mis ev tipi kolay venti iced latte. o gün çok modumdaysam haydi kahve makinasına kahvemi koyup sonradan demlenmiş kahveyi buzdolabına koyuyorum. benim atraksiyonlarım bu kadar.
devamını gör...
bu yaz sıcağında harika giden kahve çeşitçiği. kalorisi de yok hem.*
devamını gör...
ozellikli bir ekipman almadan french press ile gerceklestirdigim kahve demle yontemi.

aksamdan hazirlayip buzdolabina koydugumda ertesi sabaha ortaya cikan sonuc beni tatmin ediyor.
devamını gör...
en iyi cold dripper ile hazırlanır. yok öyle buzdolabındaki suya kahve çekirdeklerini tıkıp bekleyeyim de kahve olsun.

hey gidi.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
bol buzlu ise viski içiyormuş yanılsaması yaratan yaz içeceği. starbucks harici yapamıyorlar, ekşi oluyor nedense.
devamını gör...
nescafe latte dışında çekilmiyor.

americano iş yerinin makinesinde ve espresso lab’de denediğim kadarıyla inanılmaz acı.

starbucks’ın cold brew’inin içimi hafif. espresso lab’den aldığım iced americano yok yani kaldıramıyorum.

latte çok güzel bir konfor ama 250 küsür kaloriyle hiç masum değil. sağlıklı kalori sağlıksız kalori var bunun ayrımını yapalım. yani elbette kızartmadan aldığınızla sütten aldığınız kalori bir değil. fakat benim gibi yemekle olan ilişkiniz karışıksa kısabildiğim noktada kaloriyi kısmaya çalışıyorum. bir toplama çıkarma psikolojisi olarak değil ama cold brewdan zaten memnunsam 200 kaloriyi almama gerek yok.

starbucks’ın ucuz olduğunu iddia ediyor değilim ya da iced americano’nun güzel olabileceğini reddetmiyorum. ay onu mu denesem bunu mu denesemcilik yapmıyorum yapamıyorum. sade türk kahvesini severim sıcak filtre kahveyi de ayıla bayıla olmasa da içerim.

özetle americanoyu çok sevmiyorsanız tercih edebilirsiniz. starbucksta genel olarak kalitesi aynı ama kötü demlenmişi de denk gelmiyor değil. başka yerlerdeki cold brewdan belki daha kalitelidir diye beşenemiyorum pek. siz olur da denemeye karar verirseniz bir değil iki kez denemenizi tavsiye ederim.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"cold brew" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim