insanın kendini veya çevresini yenilemesine duyduğu ihtiyaçtan kaynaklanan değişim, temelde yenileşme olarak düşünülür. fakat tek başına gerçekleşebileceği gibi genel olarak da gerçekleşebilir bir durumdur aynı zamanda. yaşanan ülke, coğrafi özellikler, toplum yapısı, aile yapısı ve kültürü oluşturan tüm öğeler değişiklik yapmanın sebepleri olarak sayılabilir. bir adım ileri atmak gibi algılandığı kaçınılmaz olan bu durumun tersi de olabilir. yani her zaman yenileşme iyi gelmeyebilir. değişimin temelli olabilmesi için geride kalanın işe yaramaz veya kullanılamaz hale gelmesi söz konusudur. yani bir sabah uyanıp her şey değişmiş demeyi beklemek söz konusu değildir. bu bir süreçtir. bu sürecin içinde yanılmalar, hatalar ve büyük yanlışlar ve kötü sonuçlar olacaktır. tabii ki her ne olursa olsun ortaya çıkan sonuca uygun karar çıkacaktır.

(bkz: david bowie)nin de dediği gibi;


birilerinin kafasını karıştırmak için veya onlara güzel görünmek için değişiklik yapmıyorum. kendimi arıyorum. değişiklik yapmamın tek sebebi bu.
devamını gör...
değişmek yaşadığının kanıtıdır. ve kanıtlamak için de değişirsin.
devamını gör...
hayatının devamını sağlamak için mutlaka yapılması gereken şeydir değişim. eşyanın yerini değiştirmek, cihazları birbirine bağlayarak yaratıcı bir eylem ortaya koymak, her zamankinden farklı bir yolla varacağın yere gitmek vs. işte bütün bu ve buna benzer değişimler insanın hayatta kalmasını sağlıyor. çünkü umut etmek değişimler yapmayı gerektiriyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"değişiklik yapmanın sebepleri" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim