reklamlarından bıktığım helal sertifikalı ev, araba alma yolu olduğunu iddia eden oluşumlar. ne zaman patlayacaklar merakla bekliyorum. üzgünüm ama bu saatten sonra bu ülkede kimseye güvenmem.
benzerleri için isim önerim (bkz: bsgevim)
devamını gör...
detaylarını bilmiyorum ama yakında fena patlayacak ve arkalarında büyük bir mağdur zinciri bırakacaklarmış gibi geliyor. faizsiz, peşinatsız, kredisiz ev ve araba sağlıyorlar. aga bu değirmenin suyu nereden?
devamını gör...
hepsi ile bizzat görüştüm eminevim'de bir arkadaşım çalışıyor.insanlar oradan araba alıyorlar rahatça bende ev almayı düşünüyordum ama araya korona girdi harika bir satın alma yöntemi.ama aynı şeyi birevim için söyleyemem çünkü durum şu siz adamlara tarih veriyorsunuz onlar ödeme yapıyorlar bu konu'da en dürüst emin evim diye düşünüyorum birevim'den çok canı yanan karoparası yanan olmuş.
devamını gör...
parası olana kendine bir ev bul, birde kuraya girecek grup bul deyip parasını elinden alan, reklamı ile alakası olmayandır.
aklı olan parayı onlara verene kadar kirada oturur.
devamını gör...
dün halk tv'de bunlardan birinden mağdur olduğunu söyleyen vatandaşlar vardı.

zannedersem saadet zinciri gibi bir sistemleri var.

''hak mağduriyeti yaşasanız da dava açmanız açsanız da kazanmanız neredeyse imkansız çünkü avukat orduları var. ben 2013 yılından beridir uğraşıyorum hala bir sonuç yok.'' demişti vatandaş.
devamını gör...
yakında çıkacak kanunla bu tip oluşumların bddk'dan lisans alması ve belli bir sermaye göstermesi gerekecek. umarım yeni bir çiftlik bank vakasıyla karşılaşmayız.
devamını gör...
geçen sene bunlardan birine iş görüşmesine gitmiştim.temsilcinin evi satmak için nasıl yalan söylediğine şahit oldum.
devamını gör...
isimleri görünce dolandırılacağımı hissediyorum. pek güvenilir gelmiyor bana.
devamını gör...
hepsi aynı. hepsi saadet zinciri. varsa tanıdığınız çıkartın varsa girmeyi düşünen arkadaşınız engel olun. yoksa çiftlikbank 2 de yan rol ödülünalırlar.
devamını gör...
yakın zamanda bunların da mağdurları ortaya çıkarsa şaşırmayın. twitter’da bir tanesi gündem olmuş bile. evet.
devamını gör...
aynılarının lacivertinde kısa bir dönem çağrı merkezi elemanı olarak çalışmıştım. arkanıza bakmadan kaçınız. dolandırıcıydık. telefonda sistemi anlatıp güzellerken insanların nasıl etkilendiklerini, girmeye karar verdiklerini gördükçe hem onlar adına üzülüyordum hem de satış yaptım diye seviniyordum, işin ucunda performans düşüklüğünden kovulmak vardı, öyle bir ahlaki ikilem, insan kendini bir pislik gibi hissediyor. telefonda hayat hikayesini dinlediğin, ailevi sorunlarını, yalnızlığını, eşinin, oğlunun hastalıklarını, tedavi süreçlerini dinlediğin, hayalleri için bir adım attıklarını düşünmelerine neden olduğun insanların büyük ihtimalle kandırılacak ve bir darbe daha yiyecek olması düşüncesi ve buna sebep olan kişilerden biri olmak çok kötüydü. insanların, telefonun ucundaki hiç tanımadıkları ve hiç görmeyecekleri bir insana anlatabileceklerinin boyutunu tahmin edemezsiniz, bu hikayeleri dinledikten sonra bu insanları kandırmaya devam edemiyor, ısrarcı olamıyorsunuz, boşa umut veremiyorsunuz, performansınız düşüyor ve kovuluyorsunuz. gene de sizi bir çağrı merkezinden arayan bilgi vermek isteyen olursa küfretmeyin, bağırmayın. ben zaten işsizim maaşım yok, icralık oldum diyin, anca öyle derseniz kapatıyorlar (kapatıyorduk).

edit: bugün okuduğum haberle 29 evim şirketi için tasfiye kararı alındığını öğrendim. ıçlerinden birisinin ismi ezogelin tasarruf gayrimenkul a.ş.. buna da güvenip para yatırmazsın be.
devamını gör...
devamını gör...
espriyi anlayanlar kredi çekmeye gitti ev almak için..
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
günümüz türkiye'sinde olmayanevim, olamayacakevim, parayokhanineredeevim olması gereken isimlerdir.
devamını gör...
yerli ve besmeleli sömürü düzeneği.
(bkz: manipülasyon)
devamını gör...
halkın çaresizlikten katıldığı, katılınca da daha çok çaresiz olduğu oluşumlardan herhangi birileri. bunlara güvenmeyin. ne kadar kişi güvenmezse, o kadar para kaybederler.
devamını gör...
yeşil sermayedir.
devamını gör...
çalışma prensibini tam anlamadığım oluşum.
öncelikle bu sisteme ponzi benzetmesi yapmışlar ancak ponzi ile yakından uzaktan alakası yok.
katılımcıların parasını katılımcılara veriyorlar. bir miktar komisyon alıyorlar. (%10 gibi)
taksit tutarı ise yıllık %12 oranında artıyor.

ancak şöyle bir durum var ki (anladığım kadarıyla) sistem size ev vermiyor, sadece para veriyor.
böyle olunca günümüz enflasyonist sisteminde paranız çöp olabilir sanki.

mesela siz 2 milyon liralık bir ev istiyorsunuz ve ihtiyacınıza yönelik bir sisteme girdiniz.
2 sene sonra kura size çıktı, elinize 2.5 milyon lira para saydılar.
fakat alacağınız ev artık 5 milyon oldu.
o zaman ne oluyor?
devamını gör...
(bkz: altın günü)
devamını gör...
ortaçağda cennetin anahtarını satıyorlardı..günümüzde isterseniz cennette loca, isterseniz arsa, ev, otomobil... hizmette sınır tanımıyorlar.. dinler yaşadıkça bu sektör de yaşayacaktır..
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim