felsefe, gelenekten arınarak dünyaya bakar, dünyada içkin olan akılla bakar. araştıran ve eğitilen akıl özgürleşir, dünyaya bakarak felsefe yapar. dünyada içkin, bütüncül bakan akıl dünyayı ve insanı bilir, pratik ve teorik düşünceyle kavrar. akıl mitostan ve gelenekten arınır. bu sistematik olan veya olmayan düşünce selini gerçekleştirebilen kişi özgür, muhakeme yeteneği yüksek birine dönüşür. ayrıca kant'a göre, bilincimiz a priori olarak hepmizde bulunan, ancak yaşamı deneyimledikçe gelişen bir hededir. yani aslında hepimizde sorgulama yetisi doğuştan bulunur, doğamız gereği buna sahibizdir. dolayısıyla doğamızın gerekliğini yerine getiriyor olmak bizi bilinçsel anlamda daha dinç kılar. insan dinçse, daha derin düşünebilir. bu yüzden bir toplumun refah seviyesi, toplumun derin düşünme kabiliyeti ile doğru ortantılıdır bence. örnek vermek gerekirse, türkiye'de neredeyse bitmiş olan felsefe, felsefe eğitimine önem veren avrupa ve iskandinav ülkelerinin yakınından bile geçemez refah anlamında. bu yüzden felsefe çok değerli ve önemlidir. devletten alamadığımız felsefi düşünme sistematiğinii kendimiz geliştirip çocuklarımıza aktarmalıyız. gelecek bizim ve çocuklarımızın ellerinde.
devamını gör...
felsefe bilimin temelidir. ne, neden ve niçin sorusu felsefe ile başlamıştır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"felsefenin önemi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim