kokoreç sadece baharatlı yenir. domates koyarsan o menemen olur. (bkz: okito?)

izmir'liler ağız tadını bilir.(bkz: ben)
devamını gör...
izmirliler bu kokoreç pişirme şeklini fenerbahçe işkembecisinden(kadıkçöy-çarşı) çaldılar , aslında dlimli kokoreç fırında pişer tabakta servisedilir yanına sivri biber konulur (şimdi acı turşu koyuyorlar) ,yiyen baharatını(kekik-nane-kimyon-tuz-toz-pul biber) kendi atar.
aydın ve denizli'de bu hayat benim yazarın görselinde ki kokoreçler ya fırında ya tandır-kuyu tipi bir yerde pişirilir . (ben yemedim orada yutup videoları var)
ankara'da da güzel yapan 2 yer varmişç. biri tweter'da beni hep beğenir.
izmirlililer kendilerini bir halt sanırlar ,boş şehirdir geçen yazdım rakı masasında veya başka bir yerde muhabet edecek insan bulamazsınız hiç bir yerleşik kültürleri yoktur, patates haşlama yada faradan yumurta ile bira içerler . mekan mezeleri hiçgüzel değildir . simit-bozan mıdır nedir bir pogaçaları var birde ben görmedim çekirdek çıtlatırlar çiğdem diye uydurmuşlar ismini. izmir'de merkez'e uzak kasabaların ayırırım kültürel hiç bir gelenek yoktur. kızları güzelmiş görmesek yutturacaklar.
kokoreç balkan işidir ,istanbul'a tam oturması 55-60 yılları ondan evel var 1920-25 ama az. benden iyi mi bilecesiniz dedemin evi nevizade-balıkpazarı köşesinde idi.
ankara'ya da yeni gitti eski değil 80-90'larda ankara'da sabah kahvaltı edecek yer çorba -poğaca-börek bulamazdınız. şu var ankara'da kokoreci güzel yapan yer var .
izmir'i geçin boş beleş kent'tir. (merkez ve çevresi)

hiç bir yerel kültürü olmayan bir yer.
yılmaz özdil şeyine bakın sürekli abi biz çiğdem lka luk,birde ertuğrul özkök var ,babasının matbaasında beyaz şarap içerdi leblebi ile.

ah hah hah ha ha ah hah hah.

bu arada yarım ekmek 150-60 lira olmuş ,onu düşünün.
devamını gör...
sirkeci kral kokoreç'de yediğim bu güne kadar yediğim en güzel izmir usulü kokoreçti. temiz yerlerde yenilmesi şart diycem de bağırsak denen şeyin ne kadar temizi olabilir ki orası muamma.
devamını gör...
izmir'e gelin de size kuyuda dinlenmiş kokoreç yedireyim, aklınızı kaybedin.
bu ne yaaaa falan diye şaşırın.
bir daha başka yerde kokoreç yiyemeyin*
devamını gör...
sadedir ,istanbul'da malzemeden çalmak için biberlisini çıkarmışlar bunun , ilk görünce şok oldum . bu nasıl kokoreç mantığı dedim yani ,
sade bağırsak bile yarım ekmek 200 den aşşagi görmedim.
ağız tadıyla bile bok yiyemez olduk.
devamını gör...
usul konusunda izmir'i bir tür hataylaştırma fikri gibi mi. (izmir'de hatay diye bir semtte var. laaann.. yoksa..!!)
devamını gör...
hic yemedim ama canim cekti.

ben genel olarak hic kokorec de yemedim.
devamını gör...
boyoz ile yenirse üstüne çiğdem çitlenirse ,abi izmirliyiz elitiz aslında kıroyuz belli olmasın diye uydururuz.

selçuk kuzu şişte de aynı hep kimyon, ben kendimi bildim bileli kuru kekik,tutam nanesiz, toz-pul bibersiz ,70 sonrası domates-sivride konulmaya ve ince kıyım sevilmeye başladı .
başlık altında yazmış biri kardeşimiz ,ege usulü kuyu yada derin kümbette yapılan kokoreçtir ,özgün yeri denizli'dir sonra ege'ye yayıldı . istanbul'da da dilim fırın olurdu işkembecilerde.,egeliler buna bakarak kuyu-kümbet olayını geliştirmişler.

kokorecin popüler olması en fazla 70 sene ,annem-dedemler istiklal caddesi balık pazarı-nevizade sokağı köşesinde otururdu ,annem evlenmeden bir kere yedim demişti galiba yazdım daha evvel çok eski karıştırabilirim 50-55 sene olmuş.
bu işin ilk çıkışı kasımpaşa sonra beyoğlu ,izmir kıçımı yesin.

ince kıyılmış kokoreci , domates-sivri ve baharat ile yerseniz yanında ayran tercih kola veya bira zevkini alırsınız. domates biber zırhtan geçirilip ızgarasız konulacak .
ekmek arası .
ilk kayıtlı belge ömer seyfettin romanı imiş bize atina'dan geldi balkan aperatifi -yemeği.

izmir'in hangi yemeği var ki kokoreci olsun izmir köfte bile istanbul işi.
annem böyle şeyleri muazzam yapardı , midye dolma ,kelle söğüş ,sarma ustası idi. zeytinyağlıların en güzelini yapardı . bunların üstüne yenen irmik helvasıdır. kurban işkembesini ham haliyle işlerdi. 15-20 sene balıkpazar içinde oturmuş biri ,istanbul'un tam göbeği, galatasaray 1945-1955 ve ara sıra sonrası . dedem 1963-64 vefat etti .

şunu da ekleyeyim rahmetli babam bu tip şeyleri ağzına koymazdı sucuk yediğini görmedim.

annem ise 90 yaşında hakka kavuştu vallahi 85-86 yaşında gittik kadıköy -rıhtım'da adem ustadan kokoreç yedik. bu iş damak tadı işi.
damak tadı olan boyoz yemez.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"izmir usulü kokoreç" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim