balık sofralarının olmazsa olmazıdır. karides güveç yaparken içine kurutulmuş domates parçalarıda atmanızı tavsiye ederim. başlı başına harika bir tat olan karides güveçe farklı aromatik bir tat veriyor.
devamını gör...
cozur cozur,
güvecin içinde
mükemmel kokar.
tam ekmek banmalık.
bak gece gece canım çekti.
devamını gör...
bir tereyağlı, sarımsaklı ve soya soslu karides tava değildir.
devamını gör...
ispanya'da gambas al pil pil adı ile bilinir. sarımsak, tereyağı ve cin biberi ile yapılır. üzerine maydanoz dökülerek servis edilir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
rakının yanında iyi giden en güzel ara sıcaklarından biridir.
devamını gör...
kallavi rakı sofralarının vazgeçilmezidir özellikle tereyağı ek bir lezzet ve yumuşaklılık kazandırır.
devamını gör...
muhteşem deniz böceği yemeğidir.
dondurulmuş karides aldıysanız mutlaka buzu çözülen kadar yıkamalısınız. yoksa pişerkenki kokusu yedi mahalleye gider. içine sarımsak rendelenmiş zeytinyağına atılan karideslere, isteğe göre domates biber ot falan eklenir. çıkarmaya yakın bir yemek kaşığı dolusu tereyağı konur. tereyağı eriyip de köpürmeye başlayınca çıkarılır, ekmek banarak afiyetle yenir.
devamını gör...
karidesi heba etmek için yapılmış tarif. hayır, öyle güzel pazarlanmış ki aksini iddia eden bir sürü insan var.
devamını gör...
hiç yemediğimdir.
devamını gör...
ilk yediğimde karidesin etine ve tadına dair büyük bir beğenim olmadı fakat servis ediliş şekli ve bol tereyağına ekmek banarak yenmesi sebebiyle aklımda kaldı.
daha sonra a101’den dondurulmuş karides aldım ve ben bunu evde yaparım dedim.
100 tl gibi bir fiyatı vardı. şimdi yapılış tüyolarını vermeye geldim. çünkü internetten tüm arşivi taradım ve tüm tüyolarını öğrendim.
aslında son derece kolay yapması fakat o karidesin bağırsak kısmını temizleme var ya … çok gıcık bir şey.
öncelikle karidesi limonlu ve elmas sirkeli suda çözdürüyoruz. 20 dakika yeterli olur. çeyrek limon 1yk sirke yeterli olur. bu işlem kokusunu alması için iyi olacaktır. daha sonra bir kürdan yardımıyla karidesin bağırsaklarını çıkarıyoruz. incecik ip gibi bir şey ama bu aşama beni çok rahatsız etti … karidesten soğudum .. sakın bunu temizlemeden pişirmeyin . iyice temizlediğinize emin olun. bazıları çok kötü koktuğunu söylemiş fakat ben kötü bir koku almadım bunun sebebi iyi temizlenmesi ve bol bol yıkanması olduğunu düşünüyorum.
daha sonra iyice suyu süzülsün. o sırada tavaya tereyağınızı koyun. tava büyük olursa iyi olur. tereyağ eridikten sonra yavaş yavaş karidesleri ekleyelim. rendelediğimiz sarımsakları da ekleyelim. sarımsakların yanmamasına çok dikkat edin. ben yanma ihtimalimi engellenmek için karideslerle beraber koydum. eğer yanarsa güzel olmaz. karidesler hafif suyunu salıyor ve sulanıyor gibi oluyor. bir kaç dakika sonra suyu gidiyor ve yağ ve karides kalıyor. çok fazla pişirmeyeceğiz. maksimum 6-7-8 dk yeterli olur. o suyu gidip yağ fokurdadığında alınabilir. sıcak çömleğe dökerseniz çok güzel bir görsel şölen olacaktır.
aşırı güzel vazgeçilmez bir şey mi ? hayır. bence püf noktası dışarıda anayemeğin yanına aperatif olarak yenmesi. evde yapınca o lezzeti alamadım. biri yapıp getirince tadı çok daha güzel oluyor .d
devamını gör...
rakı balık ortamlarının bir vazgeçilmezidir. (ancak kendi adıma çok ağır bulduğumu da belirteyim.)
devamını gör...
çok fena ekmek yedirir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"karides güveç" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim