mesela, çocukken ailemizden çok şey öğreniyoruz. annemiz, babamız bize neyin doğru neyin yanlış olduğunu öğretiyor. okula başlayınca öğretmenlerimiz ve arkadaşlarımız da bu sürece katılıyor. okulda ve çevremizde gördüklerimiz, duyduklarımız bizi etkiliyor.
toplumun ve kültürün etkisi de büyük. yaşadığımız yerin değerleri, kuralları bize neyin doğru olduğunu anlatıyor. din ve inançlar da önemli bir etken. birçok insan, inançları doğrultusunda etik kararlar alıyor.
kişisel deneyimlerimizi de unutmamak lazım. yaşadığımız olaylar, karşılaştığımız durumlar etik anlayışımızı şekillendiriyor. medya ve popüler kültür ise sürekli bize yeni perspektifler sunuyor. izlediğimiz filmler, sosyal medyada gördüğümüz paylaşımlar... hepsi bizi etkiliyor.
son olarak, felsefi ve bilimsel düşünceler de önemli. yeni bilgiler, tartışmalar etik anlayışımızı derinleştiriyor. tüm bu faktörler bir araya gelerek bizim etik anlayışımızı oluşturuyor.
devamını gör...
düşünme kabiliyetini arttırarak, mantık kurmayı öğrenerek şekillenir. kimse size kendi bildiğinden fazlasını ogretemez, kaldı ki bazı öğrendiklerimiz bize sınır koyar ve kısıtlar. bunu aşmadan, sorgulamadan yaşayanlar, babadan ogula aktarılan dünyadan fazlasını ne yaşayabilir ne de hak edebilir bana kalırsa.
devamını gör...
uzgunum bunu yapmak zorundayim.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kişinin etik anlayışı nasıl şekillenir" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim