1.
öğretim hayatım boyunca hiç yapmadığım şey.
devamını gör...
2.
lise yıllarında profesyonelleşilen eylem.
devamını gör...
lise yıllarında yapmayan yoktur.
devamını gör...
üniversitedeyken sınavın bitmesine 10 dakika kala elektrikler gitmişti ve sınıfın dışarıya bakan penceresi yok. düşünün gümbürtüyü, telefonlar çıktı fenerler açıldı. hoca bağırıyor ama takan kim, o sınav geçerli.
devamını gör...
öğrencilik hayatım boyunca yapmadığım ve yapmadan bitireceğim şey. kopya çekmek sadece o anki ortalamamızı yükseltiyor. oysa okula bilgi öğrenmek için gidiyoruz. belki ülkede sadece sınavlara önem verilseydi öğrencilerin çoğu da kopya çekmeye değil öğrenmeye önem verebilirdi.
online eğitimdeyiz ama son bir buçuk senemi de çekmeden bitireceğimi biliyorum. ister aptallık denilsin ister başka bir şey benim vicdanım bunu yapmaya el vermiyor. interneti olmadığı için giremeyen çalışkan öğrenciler varken ben de kopya olmadan bileğimn halkıyla geçmeyi istiyorum ve isteyeceğim.
devamını gör...
bir çeşit sınav suçu. risksel bir imtihan biçimi.
devamını gör...
profesyonel olarak gerçekleştirdiğim bir eylem. hala daha da yapıyorum.
devamını gör...
lisede eğlencesine ve yardım için, üniversitede de kalmamak için yaptığım şeydir. lisede ne kadar eğleniyorsam üniversitede de bir o kadar stres oluyorum.
devamını gör...
bilinmeyen bilgiyi yazılı kaynaktan alarak aynı şekilde yazıya dökmek. hayatımda bir kere kopya çektim din kültürü sınavında. onu da çekememişim. ıslamın şartlarına imanın şartları yazmışım.
devamını gör...
10.
online sınavların vazgeçilmezi.
devamını gör...
11.
son zamanlarda bu konu hakkında çok düşünüyordum. bildiğimiz emek hırsızlığı olduğunu düşünüyorum . öncelikle sabahlara kadar çalıştığınız sınavlardan birisi kopya isteyince çok iyi anlıyorsunuz.
devamını gör...
12.
ince işçilik ve ustalık gerektiren sanat dalıdır.
devamını gör...
13.
çoğu kişinin yaptığı ama yapmadığını düşündüğü eylemdir. *kişisel bir seçimdir aslında. vicdanla başbaşa yemeğe çıkartır aç döndürür. öğrencilik hayatında kopya çekmeye alışan hayatta da kopya çekmeye çalışır ama bu hayatt yeğenn, önce sınav yapar ondan sonra ders verir. ben yalan söyleyemiyorum bu konuda, öğrenciliğimde kopya çektim. ama genellikle kopya istenen kişi ben olurdum, orası da benim başarım. *şimdiki kafam olsa ufak kopyaları da çekmezdim çünkü öğreniyorsun ki,çoğu şey ders ve bilgiyle ölçülmüyor hayatta, sen birşeyler yapabildiğin sürece varsın. kimse o dersten hangi harf notuyla geçtiğini önemsemiyor büyüdüğünde. kısacası önem verdiğimiz şeyler değiştikçe kopya çekmenin değersizliğini anlıyorsun. özetle zararlı bir alışkanlıktır bu.
devamını gör...
14.
lisede matematik hocam, kopya çekmek serbest ama yakalanmadan derdi. *
devamını gör...
15.
din dersinde kopya çekmek
devamını gör...
konuyu en iyi öğrendiğim olay. o anı oluştu mu? o tedirginlik! o yakalanma korkusu. işte o an o konu aklıma kazınıyordu. elbette ders çalışıp öğrendiklerim de oldu. özelikle sayısal derslerde niyetim aslında kopya çekmek değildi. formülü öğrenip değerleri yerine oturtup soruyu çözmekti. bu kopya hayatta ufkumu açtı. bilhasa iş hayatımda. ilk defa karşılaştığım bir konuyu, benden önce ne yapılmış onu incelerim. ilave bir şey gerekiyorsa eklerim. olayı çözmeye çalışırım. genelde hallolur.
devamını gör...
yardımlaşmadır o kopya olsa duramazsın.
devamını gör...
lise yıllarımda çalışkan ve başarılı olmama rağmen sırf heyecan olsun diye kopya kağıtları hazırlardım.

hiç bir yazılıda ihtiyaç duymadım o minik mink kopya kağıtlarına ama cebimde durmaları heyecan verirdi.

benim daha çok yaptığım: kopya vermek olurdu genellikle.
devamını gör...
kopya kağıdı hazırlarken aynı zamanda sınava da çalışmış olunmaktadır. kopya kağıdı hazırla ve sonra çöpe at .
devamını gör...
sınavlarda, yöntemine bağlı olarak bir veya birden çok kişiyle yapılabilecek hile.

salgın döneminde üniversite öğrencileri arasında ne kadar da yaygın olduğunu görünce bunu sadece "kopya çekiyorlar çok yanlış ya" şeklinde düşünmemek gerektiğini fark ettim. ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum, akademik yeterlilik ve istihdam olanakları göz önüne alınarak sunulması gereken yükseköğretimin aslında nasıl da akademiye zarar verici şekilde yaygınlaştırılıp devlet üniversitelerinin dahi tabela haline geldiğini görüyoruz. hal böyle iken yeni nesil üniversite öğrencileri sırf yaygın olduğu için eğitim gördükleri okullarına saygı duymuyor, bilim namına bir kazanç sağlamıyor/sağlayamıyor ve sürdürdükleri beyhude eğitim hayatlarına kopya çekerek hızlıca son vermek istiyorlar.

bu anlamda düşündüğümde kopya'nın hala savunulur bir yanı olmadığını düşünsem de fiilen zorunlu bir eğitim basamağı olarak görülen üniversitelerin yaygın olması kopyanın da akademinin içinde bulunduğu çoraklığın da müsebbibidir, diyorum.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kopya çekmek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim