küfür ve hakaret olmadığı sürece ifade özgürlüğüdür. tıpkı bir rusu, ingilizi, türkü, arabı, italyanı sevmemek gibi örnek verilebilir.
devamını gör...
ben insan sevmem ve nefret ederim. benim için sıradan birgün.
devamını gör...
neden ki? nedensiz yereyse saçma. ki nasıl bir nedeni olabilir acaba. kürt de türk de bu vatanın vatandaşı. ama son zamanlarda olaylardı zarar vermelerdi falan yani ters hareketler yaparlarsa zaten diken üstündeler ben de pek sevmem nötürüm bu konuda ilk olayda sıkıntılar çıkar.
devamını gör...
insanları sevmemek olarak genellenebilir başlık. belki ten rengi uymuyordur. bilemeyiz.
bahsi geçen bir ırk olmasından ötürü adı direkt olarak ırkçılık olur.
ha tabii benim de baya baya nefret ettiğim kürtler var ama bu ırklarından ötürü değil karakterleri öyle ırkları ise öyle denk gelmiş işte. ayrıca bolca türkten de nefret ederim. gerçi geriye kalan insanlar da pek içaçıcı değil...
devamını gör...
benim anlamadığım bir şey var, kimseyle sorunum da yok sadece soru.

x ırkını çok seviyorum demek normal karşılanırken, sevmiyorum demek niye anormal oluyor?
devamını gör...
olabilecek olandır.

kimse doğarken 42 milletin evladını kucaklayacağım diye sözleşme imzalamıyor.
devamını gör...
ırkçılık falan değildir.

ayrıca sakın ha sakın yüz yüze olduğunuz bir kürde de bu şekilde bir itirafta bulunmayınız. % 99 ihtimalle bu durumu ırkçılık ile bağdaştırıp size karşı fiziki güç kullanmaya kalkışacaktır. işte sorunun fitilinin tamda bu gibi davranışlar üzerinden ateşlendiğinin farkında olmadan.
devamını gör...
aynaya bkz.
devamını gör...
sessizce sevmeyebilirsin, kimse buna karışamaz. ancak belli bir etnik grubu sevmediğini kamusal alanda ifade edersen nefret suçu işlemiş olursun. biliyorum ergenler, böyle şeyleri anlamak zor ama hayat böyle. ne yapalım... bak yasalar da aynı şey söylüyor: kin ve nefret suçları

edit: mesela şu alttaki alenen nefret suçu işlemiş. muhtemel, hayatında herhangi bir yasaya bakmadığı için de haberi yok bundan.
devamını gör...
öncelikle bu bir ifade özgürlüğü değildir, bir duygu durumudur. toplumun hiçbir kesimini sevmek zorunda değilsiniz, eyvallah.
ama meseleyi sübjektif zeminde ele alıyorsanız kusura bakmayın da bilinçaltınızda bir hastalık var demektir.
yani şöyle bir şey olabilir mi: ben fransızları sevmiyorum yaa!
sevme kardeşim bana ne! ben de italyanlara hastayım noolacak şimdi?

abi şimdi gidiyorsun, toplu iğnenin ucuyla işaret parmağını hafifçe kanatıyorsun tamam mı? eğer kanın mavi akmıyorsa sonsuza kadar ifadeni özgürleştirmiyorsun. kapiş?
devamını gör...
tanımak gerek ilk önce sevmemek duygusunu yapıştırmak için. okulda karşılaştıģınız ve sohbetini çok beğendiğiniz bir insan ya da sokakta size yardıma koşan biri ya da başka bir şey. siz farkında olmadan bir kürt çıkmıştır. karşınıza çok kötü niyetli bir insan ya da çok iyi niyetli bir insan çıktığında bu türk de olabilir kürt de.tabi sevmek duygusu bazen iyilik kavramı üzerinden degerlendirilmeyebilir. ıyi olmak bu hayattaki sevginin de ilaci olduğunu düsündüğüm için kriterim bu yönde oldu. her zaman genellemeler, kürtler ya da türkler birilerini harcar. iyi olan birilerini harcar. fakat tabi ki de kimse kimseye karışamaz. sevilmek zorunda değilizdir biz kürtler. sevmemeyi de gülümseyerek söylediğimizde işte o zman ırkçılık olmaz.
devamını gör...
bak güzel kardeşim;

sen nasıl bir ortamda büyüdüysen, nasıl bir zihniyet ve terbiye ile yetiştirildiysen o şekilde olursun. bugün kürt sandıklarınızın birçoğu da aslen güneydoğu'daki kürtleşmiş türkmen boylarından gelmektedir. cidden hala zekanın, belirli kişisel vasıfların kan ve soy yolu ile geldiğini düşünen kaldı mı? biz orta çağ'dan çıkalı çok oldu alooo? sen batıda yetişmiş bir kürt ile türk arasında fark görebiliyor musun?
devamını gör...
bu başlığı gören kürtler:*

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
kürt değilim köpke hiç değilim ama mahlasım yüzünden nickaltımda dahi gözler önüne serilen durumdur bu arkadaşların derdi ırklarla değil kendi benlikleriyle ilgilidir.ezilip hor görülmüş olmaları onları kendinden olmayanı sevmemeye ve bölücülüğe itmiştir.
devamını gör...
ben gürcü-türk melezi olarak türkleri sevmiyorum. kürtlere laf etmeyin. kürtler siznden daha iyi.
devamını gör...
sevilmeyecek bir ırk bir millet bir topluluk varsa o da siyonist yahudilerdir. gariban kürtlerden ne istiyorlar anlamıyorum. yıllarca batı kalkınırken doğuyu bundan mahrum eden bir devletin gelişemedi diye halkı tarafından küçük görülen milletidir kürtler. tiksinilecek sevilmeyecek milletlermiş gibi ve hepsi teröristmiş gibi algılar var ne kadar yanlış. her yönüyle övünen türk milleti aynı vatanı paylaştığı bir milleti mi sevmeyecek, dışlayacak, küçük görecek, mahrum bırakacak? böyle söyleyince komik geliyor değil mi ? yapmayalım o halde. biraz tarih bilen herkes (okullarda gösterilen yanlı ve sınırlı tarihi kastetmiyorum) kürtlerin anadoluda türkelerden önce de var olduğunu bilir. oldukça kadim ve saygı duyulası bir millettir kürtler de. ondan onurlarına dokunuyor bu ikinci plana itilmişlik. dillerinin hor görülmesi ondan canlarını sıkıyor.
türkçede bir çok kelime kürtçe den gelmedir. en basitinden çarşamba ve perşembe kelimleri kürtçe dır. dürbün kelimesi de öyle (dur uzak bin getir demektir kürtçe de ve dürbün uzağı getirmek anlamındadır)
kürtçe isim koyduklarında memurlar isimleri asimile ederek yazıyor. köylerinin ilçelerinin ismi değiştiriliyor.
kendi topraklarında maddi imkanların tükenmesi onları batıya gitmek mecburiyetinde bırakıyor. bir grup terörist yüzünden köylerinden evlerinden geçim yerlerinden edilmiş yüzlerce masum insan var kürtlerden.
sebebi de bu başlığını attığımız şey işte "kürtleri sevmemek"
biz ne ara bu kadar ırkçı olduk? biz değil miydik yüzlerce yıl dil din ırk ayırmadan kardeşçe yaşayan millet.
eğer insanlar bir diğerinin gururunu düşünmeden çıkıp kürtleri sevmiyorum diyebiliyorsa ve hatta birileri çıkıp sevmek zorunda değil diyebiliyorsa ve bu da yetmezmiş gibi onur kırıcı küçümseyen sözler söyleniyorsa ve hepimiz okuyup geçiyor gülüyor ya da susuyorsak
yazıklar olsun bize !
(bkz: kürtleri sevmek)
devamını gör...
birisini sevmemek gayet doğal bir şeydir ama kalkıp bir milleti, bir ırkı toptan sevmediğini söylüyorsan, kusura bakma ırkçısın.
devamını gör...
düşünce özgürlüğüdür. bakın kürtleri sevmemek diyorum saldırmak vs değil. ayrıca kızmayın lakin her şey karşılıklı, doğuda yaşayan kürtlerde daha çok ve büyük bir türk düşmanlığı görebilirsiniz.
birde tabi şu soruyu sormak lazım, bu ülkede 30 küsur etnik grup varken neden kürtler? sanıyorum burada bazı kişilere biraz öz eleştiri düşüyor.
yukarıdaki yazar gibi sıkıyorsa yüzümüze söyle gibi barbar tavırlar bunu doğurdu.
bu tip konular bir sonuçtur, sizin sebebi çözmeden sorunu ortadan kaldırmaya çalışırsanız başarıya ulaşamazsınız. kürtleri sevmeyen insanlara saldırmak yerine, bu insanlar neden sevmiyor diye düşünüp buna çözüm aransaydı bu durum büyük oranda yok olurdu.
devamını gör...
kürtleri sevmeyi bilmeyenlerden adalet veya insanlık beklerseniz yanılmış olursunuz .
ülkenin durumu ve astrolojik suç batağına girmiş olduğunu en kör heveslisi bile görmüştür . ötesi içinde o kabilenin nöbetçileridir
devamını gör...
türkler: faşist amerika, ırkçı pislikler
also türkler: kürtleri sevmiyoruz
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kürtleri sevmemek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim