aksiyon / drama / suç / kült-efsane
10 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

türkçemize "sevginin gücü" olarak çevrilmiş, başrollerini jean reno ve o dönemler henüz 13 yaşında natalie portman'ın paylaştığı, shape of my heart* soundtrack'iyle akıllara kazınan sevimli filmdir.

filmin esası kesinlikle aşkın yaşı yoktur olarak anlaşılmamalıdır. bunu savunan pedofili insanlara itibar edilmemeli, onları sert bir cisimle dövmeliyiz.

burada aslında anlatılmak istenen, baba şefkatinden uzak, aile kavramını tatmamış bir kız çocuğuyla otoriter, suratı asık, taş kalpli olarak tanıdığımız yetişkin adamın kurduğu masum arkadaşlıktır. bu duyguyu aşk ile meşk ile karıştıranın yatacak yeri yok dediğim filmdir.
devamını gör...
dilimize "leon: sevginin gücü" olarak çevrilen, başrollerinde natalie portman ve jean reno'nun yer aldığı, yönetmen koltuğunda da luc besson'ın oturduğu 1994 yapımlı aksiyon/drama filmi.

film çekildiği yıldan bu yana oldukça gelişmiş, izleyicilerin beğeni oranı gün gün artmıştır. her ne kadar pedofililik olarak görülse de aslolan şey; henüz olgunlaşmayan bir yetişkinle, o yaşına rağmen müthiş bir olgunluğa sahip olan küçük bir çocuğun masumane samimiyetidir.

--! spoiler !--
+ mathilda'nın kaydını sileceğiz devamsızlıktan.
- mathilda öldü.
--! spoiler !--

ve bu kız daha 12 yaşında.
devamını gör...
bu filmde oyuncuların hemen hemen hepsi rollerini hakkını vererek oynamışlardır. ama psikopat, kötü polis norman stansfield'i oynayan gary oldman, uzun yıllar aşılamayacak müthiş bir performans göstermiştir. filmde toplam 15 dakika görünüyor ama bu bile hem karakteri hem de kendisini efsane yapmaya yetmiştir. bu filmde bir kişi oscar ödülü alacak olsa benim tercihim gary oldman olurdu.
devamını gör...
iyi yapılmış bir filmdir konudan bağımsız uslubu etkileyicidir ama
her şeyden bağımsız tenha kadın gen z tarafından abartılmış bir film olduğu kanaatindeyim
devamını gör...
abartılmış bir filmdir, burdaki konunun sevginin gücü olduğunu düşünmüyorum.
bir kiralık katil sevimli olamaz.
natalie portman bir röpörtajında henüz çocukken oynadığı filmi yıllar sonra yaptığı açıklamada karmaşık ve sarsıcı bulduğunu söylemiş.
devamını gör...
keskin nişancı ve yalnız bir adamın mathilda'ya yardım edişi ve yaşadıkları anlatılır.
başrolde natalie portman ve jean reno yer alıyor.
1994 yapımlı luc besson filmi.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
filmin çocuk yıldızı natalie portman 12 yaşındayken çektiği bu filmi yetişkin bir yaşta izlediğinde filmi itici ya da tiksindirici bulduğuna dair şeyler söylemiş ben de benzer şeyler düşünüyorum, böyle ağır şiddet içeren ve üstü kapalı karşı cins yanlış yakınlaşmalar varmış gibi hissettiren bir film için bu yaşta bir çocuk kullanılmasını doğru bulmuyorum erkek çocuğu bile olsa bu rol için 18 yaş ve daha büyük bir birey seçilmeliydi diye düşünüyorum, filmde oynayan matildar rolündeki natalie portman bile filmi şu anki haliyle izleyemediğini söylediyse yorum yapmaya gerek yok
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
zamanı kısa bir süreliğine durdurabilir miyiz?
önce şuraya bir alıntı*
léon, bana senin gibi olmayı öğret. senin gibi güçlü ve akıllı olmak istiyorum. yeterince güçlü olmadığımı biliyorum, ama işin temelini öğrenebilirim.

izlediklerimden 'işte bu çok iyiydi' dediklerim arasında yerini almış bulunmakta. eminim tekrar izleyeceklerim arasında da yerini aldın. ah leon sen beni çok uzaklara, gözyaşı diyarına götürdün, uzaklıktaki yakınlığı, imkansızlıklardaki ihtimali sevdim. tanıştığıma memnun oldum, seni sevdim leon ve artık süt içmeyi de*
fazla spoiler içermezse duygularımı nasıl anlatırım ki? bu bir soru değildi.
bir teşekkürle başlayalım, filmi bana öneren canım hocam'a şükranlarımı iletiyorum. ve içerik,masum bir kız çocuğu ve bir katilin hikayesini anlatıyor. 'katil' her şey farklı bir bakış açısına sahiptir. her zaman farklı pencereden bakma vardır. ve herkes hayatında en az bir kişinin hayatındaki ihtiyacıdır. film mathildanın silahlı saldırı sonucunda ailesini, küçük kardeşini kaybetmesi üzerine gelişen intikam duygusuyla şekilleniyor. filmde aslında mathilda için ne kadar küçük bir kız çocuğu olarak değinse de tavrı, zekası, sigara içmesi, leonla kurduğu diyaloglar ve davranışlarıyla bir ebeveyn edasındadır. leon ise temizlikçi yani (mafya tetikçisi)dir. 'mafya' çok kaba bir terim olsa da bu sıfatı taşıyan leon çok ince ruhlu biridir. yanından asla ayırmadığı bitkisini kendisiyle bir tutar. ve kendini saksıdaki bitkiye benzetir. bir bitki suya ihtiyaç duyardı. tüm duygularından yoksun olan leon, mathildayla tanışınca hayatındaki her şey değişir. dediğim gibi bitkinin ihtiyacı sudur. leonun ona sahip çıkması, onunla eğlenmesi beni gerçekten çok etkileyen sahnelerinden biriydi. sadece biri* çok fazla içeriğine değinmek istemiyorum çünkü izlenilmesi gerek. hatta şimdi, ne duruyorsunuz?
leonun tıpkı bir çocuk gibi süt içmesi, mathildanın okuma ve yazma bilmeyen leona bir anne edasıyla ders vermesi, mathildaya baba sevgisini veren leon içime o kadar dokundu ki. sevginin iyileştirici yanı çok iyi yansıtılmıştı. sevgiyle her şey güzelleşiyordu, sevgi bulaşıcıydı. gözlerimde yaşla yazdığım bu satırlarda hepimizin kendinden bir şey bulmasını diliyorum. çok özeldin çok güzeldin.
buruk bir alıntıyla kapatmak istiyorum.
beni kaybetmeyeceksin, mathilda. bana yaşama zevki verdin. mutlu olmak, yatakta uyumak, kök salmak istiyorum

sayın okur hayata bakışını değiştirmek için izle onun için izlemeyeceksen bana güven ve izle. sözlüğüm sevginin gücüne inananlardan olup çevremizdekilere de bunu hissettirelim.
iyi seyirler*
devamını gör...
başlığa entrylere bakarken bile kafada hemen sting'in shape of my heart'ı çalmaktadır. fbi'ın ne kadar bozuk, uyuşturucu bağımlısı ve o.ç olabileceğini anlatan filmdir. küçükken anlamamıştım böyle insanlar swatları nasıl yönetebiliyor diye o sıralar federallerin düz polislerden daha yüksek yetkili olduğunu bilmiyordum zaten mathilda'nın ailesini öldürdükten sonra olay yerini inceleyen polislere de epey bir ahkam kesiyordur. leon'ın saksısı, süt içmesi, aralarındaki şifreli kapı tokmaklama, taksicinin leon'a kaç dakika geciktiğini söylemesi(fbi binasını taradığı süre), i'm singing in the rain şarkısıyla filmi bilmesi falan hepsi muhteşem detaylardır.

2014'te yaptığımız kick ass-hit girl cosplayinde bir crossoverda yapmıştık bizim gibi bir çift güzel insanla izmircon'da..

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
bir luc besson filmidir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
filmin senaryosunu da yönetmen luc besson yazmıştır. filmde jean reno, natalie portman, gary oldman, danny aiello, peter appel, willie one blood, lucius wyatt cherokee ve ellen greene rol almıştır.

film imdb top 250 listesinde şu anda kırk üçüncü sırada yer almaktadır.

filmde ailesi canice katledilen on iki yaşındaki bir çocuğun bir tetikçinin yardımına muhtaç kalmasının hikayesi anlatılıyor. leon, mathilda'yı hem korumak hem de ona hayatta kalmanın yollarını öğretmek için ordadır.

filmle ilgili bolca pedofili eleştirisi yapılmış olsa da ben durumun böyle olduğunu düşünmeyenlerin tarafındayım. jean reno'nun leon karakterini kafası pek de çalışmayan bir adam olarak canlandırması da aslında biraz bu yüzdendir bence.

filmde bence üç oyuncu büyük işler başarmıştır. jean reno ve gary oldman gerçekten büyük performanslar sergilemiştir. ancak bence natalie portman'ın en iyi performansı olabilir. ki bu onun ilk filmidir.

izlerken karışık duygular hissettiğim ama sevmekten de kendimi alamadığım bir filmdir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"leon the professional" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim