ilkokuldan üniversiteye kadar çocukla ilgilenmek. bunu yapacak olan da velidir. çünkü başıboş bırakılan her şey entropi yasasına göre bozulmaya doğru gidecektir.
devamını gör...
ya çözümü biliyorlar zaten .kasıtlı bi şekilde öğrencileri umursamıyorlar .yoksa çoktan bu sorunu çözmüştük .öncelikle iktidar değişmeli.
devamını gör...
çocuğun ilgi alanını ve başarılı olduğu alanı keşfetmesine yardım etmek, ona sevgiyle şefkatle sabırla yaklaşmak. bir de okullardaki sözde öğretme yönteminin değiştirilmesi...
devamını gör...
1.sistemi toparlamak ve sadeleştirerek merak uyandıcı pratiksel hâle getirmek.
2.araştırma yapmalarına imkân sağlamak.
3.sınav sistemini kaldırıp daha kaliteli bir seçme yolu geliştirmek.
4.test çözmeyi derhal yasaklamak.
5.hayal kurmalarına izin vermek.
devamını gör...
en basitten gidersek. öğrenci değil talebe olmalıyız. öğrenci(öğrenici), talebe(talep eden). dersler bizim ilgi alanlarımıza göre düzenlenmeli. dersleri biz kendi kariyerimiz için gerekli olanlara göre seçmeliyiz. yeterlilik anlık test olarak değil de uzun süreli projeler ile ölçülmeli.
devamını gör...
ögrenci sayısını azaltmaktır, diğer öneriler talîdir.
devamını gör...
ebeveyn ehliyeti, çözümün en büyük kısmını oluşturacaktır.
devamını gör...
yazın oto elektrikçiye tamirciye değil, etütlere göndermek mesela.
devamını gör...
--- alıntı ---

“öğretmenler! yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.“

m. k. atatürk.

--- alıntı ---

meraklısına
devamını gör...
herkes sorunu öğretmene, meb'e atmış fakat aileden bahsetmemişler. efendiler eğitimin ailede başladığını belirtmek isterim, aile düzgün bir şekilde çocuklarına örnek olursa çocuğu da onu örnek alıyor ve daha düzgün bir insan olmaya başlıyor. aile tarafından doğru ve yanlış öğretilmeyince çocuk da yanlış bir şekilde hayatını sürdürüyor.

tabi bu demek değil öğretmenin etkisi yoktur diye, muhakkak öğretmenin de etkisi vardır hatta aileden gördüğü eğitimi okulda da pekiştirecek ve geliştirecek olan öğretmendir. çünkü bir yaştan sonra evden çok okulda vakit geçirecektir. belirli bir yaştan sonra da öğrencinin kalitesini öğretmen, arkadaşları, ailesi farklı oranlarda etkili olmaktadır.
devamını gör...
şakk kapat imamhatipleri, şakk kapat apartman üniversiteleri,şakk herkesin üniversite okumasına gerek olmadığını aşıla, şakk meslek liselerindeki öğrencileri boş beleş insanların zaman geçirdiği yer değil de gerçekten de kalifiye şekilde mezun et, kalanlar da al sana mis gibi öğrenci kitlesi
devamını gör...
öğretmene değer vermek

ögretmen değerli hissederse, öğrencisini de değerli hissettirir. bize değer verin, sevin sayın bizi ki, sizi gören öğrenci ve veli de öyle yapsın. yalandan ve ezberlenmiş bir şekilde öğretmen değerlidir diyerek değer arttırılmaz. insan söyleneni değil, gördüğünü yapıyor. değer gören kişi verilen değere layık olmaya çalışacak ve kalite yükselecektir.

öğretmen kalitesini arttırmak bittabi

öncelikle öğretmenin maaşı arttırılmalı, yaşam kalitesi yükseltilmeli ki geçim kaygısından sıyrılıp entelektüel birikimi için kafa yorabilsin (bkz: maslow)

hizmetiçi eğitimlerin ve seminerlerin kalitei yükseltilmeli. 5 senedir öğretmenlik yapıyorum hizmetiçi eğitim görmedim, seminerler de kitap okuyarak geçti. online eğitim yaptığımız şu dönemde stem ile ilgili 2 tane online eğitim ve 1 de ispanyolca eğitimi aldım. parasız olduğu ve vaktim olduğu için yapabildim. öğretmenin her sene bir eğitime katılması, sertifika alması zorunlu tutulmalı.

öğretmenin yeni yerler görmesi vizyonunu genişletecek, hikâyelerini ve deneyimlerini çoğaltacaktır. vizyonu geniş bir öğretmen, vizyon sahibi öğrenciler yetiştirir. gezmek öğretmenler için daha ucuz hale getirilmeli. yurt ici ve yurt dışı için ucak biletleri ve kalacak yerler daha ucuz olmalı. kendi imkanlarımlar hollanda'da nemo bilim merkezine gittim. görmek istediğim o kadar çok yer var ki...

yüksek lisans, doktora, makale, proje teşvikleri son düzeltmelerle oldukça tatmin edici boyutlara geldi. hizmet puanım 60'dan 175'e çıktı. maaşlara da etkisini bekliyoruz.

okulda daha çok vakit geçirebilecek alanlara ihtiyacı var ögretmenlerin. öğretmenler odası her daim kalabalık ve çalısmak için uygun değil. bu yüzden dersi bitenler hızla okuldan kaçıyor. öğrenci sınıfı mantığından öğretmen sınıfı mantığına geçilirse boş dersler daha verimli geçer ve öğretmen okul çıkışı okulda kalıp ders ve deney hazırlığı yapılabilir. hatta eve gidip yemek yapmaktansa okulda kalıp kitap bile okuyabilir* ayrıca öğretmenler odasında minik dolaplara ders kitapları bile zor sığdığından sınıflara materal götürmek mümkün olmuyor.

kadrolu öğretmenlik kaldırılmalı. bunun olması için öncelikle torpil ve adam kayırmanın bitmesi gerekir. değilse kimse kendini güvende hissedemez.

üniversitelerin öğretmenlik bölümlerinin puanları ve böylece kalitesi yükseltilmeli. her şehirlerde üniversite varken bu zor olsa gerek...

anlayacağınız yeni bir ülke kurmak gerek
nereden başlıyoruz...
devamını gör...
öğretmen kalitesini arttırıp sınıf mevcudunu azaltmak.
devamını gör...
üniversite öğrencilerine bulunduğu üniversiteden ücretsiz internet desteği.
devamını gör...
ilk ailede başlıyor eğitim. doğru bir insan olmayı bile bilmeyen biri doktor, mühendis ya da cumhurbaşkanı olsa ne yazar.
müfredat baştakinin fikirlerinin yansıması değil evrensel olmalı.
herkes her şeyi bilmeli temalı değil de ilgili olduğu alanda daha iyi olmalı şeklinde olmalı.
başarımızı tek bir sınav belirlememeli 12 yıl eğitim görüyoruz 3 saatte tüm bilgiyi kusmamız bekleniyor. onun yerine bunca yılda ki genel ortalamamız ne kendimize insan olarak, sosyal olarak ne katmışız. bunlar değerlendirme unsuru olmalı.
en çok desteklediğim şey ise üniversitelerin çoğunun kapatılması. tanrının bile unuttuğu yerde tercih bile edilmeyen devlet üniversitelerinden, şehrin göbeğindeki özel apartman üniversitelere kadar sadece okumuş olmak için gidilen tüm üniversiteler kapatılmalı.

eğitim, ticaret ve siyaset malzemesi yapıldığı sürece bu sistemden çıkan öğrencilerin çok azı kalifiye olacaktır.
devamını gör...
anne baba kalitesini arttıracaksın en basta .
devamını gör...
pragmatik bir eğitim sistemi geliştirilmeli.
#737913
devamını gör...
okulları kapatmak.. bu kadar basit. öğrenci olmazsa sıkıntı da olmaz.. teşekkürler
devamını gör...
yazılacak çok şey var ama tek şey istiyorsanız o da insanın kendini geliştirmesi. evet eğitim sistemi berbat, ama öğrenci de kendini geliştirmiyor. ferrariyi fakir adama satamazsınız. bu işler karşılıklıdır, sistemin iyi olması yetmiyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"öğrenci kalitesinin arttırılması için çözüm önerileri" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim