zaman tüneli

bahçelievler'deki 97b hattının kısaltılmış hali olan metro entegre otobüs hattı. metro ve tramvaya ücretsiz aktarma verir.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

lise yıllarında saçları üç numara kestirdim bi dönem ve kafamdaki dikiş izleri ortaya çıktı. hocalarımızdan biri sordu "bu nedir, boydan boya olum kim vurdu kafana?" diye. dedim hocam ufakken ben kamyon çarpmış bana izler o kazadan kalma. dedi ki; " bi kamyon çarpan, bi eşek tepen büyük adam olur. ölürse ölür ama ölmezse büyük adam olur. sen çok büyük adam olacan"

üzerinden yıllar geçti hala beklemekteyim ne zaman büyük adam olacağımı.
devamını gör...

bir gün de peygamber soyundan gelen 12 imamdan bahset be allah'ın adamı mübarek. bırak şu mezhepçiliği. 12 si de sünni fıkıh mezhebi. peygamberin döneminde mezhep mi vardı. nübüvveti bir kenara bırakıp fütüvveti esas alan kardeşim. maturidiliği ve eş'ariliği bir kenara bırak rica ederim.
devamını gör...

sinirli ve haksız olurlar, bu da daha fazla sinirlenmelerine yol açar, lol. tek eşi olana daha rastlamadım, gidip de hemen çevrenizi kurcalamayın gece gece bir yuva daha yıkılmasın şimdi. bugün ikinci gömüşüm oldu, darısı üçe.
devamını gör...

eskiden gazete kuponları ile araba verilirdi ev verilirdi şimdi kitap bile veren yok nerdeyse. nereye gittiler merak içindeyiz.
devamını gör...

bundan başka "esprilerine beni alet etme" veya da "benim üzerimden mizah yapma " çıkışı da gelebilir, her olasılığı değerlendirin.
devamını gör...

günümüzün estetik anlayışı ile değil de kemik yapısı ve doğal olarak simetrik altın orana yakın bir yüze sahip olan kadınlar açısından bakarsak zenginliklerini hem maddi olarak hem de genetik anlamda aileden almış ve kendilerinden sonra gelen kuşağa aktarmışlardır.

insan anatomisine aykırı işlerde çalışmayan karbonhidrat yerine et ile beslenip çocukluktan itibaren iyi bakılan bir ailenin evladı kalıtsal hastalıklara da görece uzak olur zira atadan dededen iyi bir tıbbi bakım almışlardır sülale olarak.

akraba evliliği yapan kapalı toplumları ve aristokrasiyi saymazsak sağlıklı ve güzel olmak iyi bakım alanların biraz da kaderinde var.

geçim derdi olmayan bir ailede sevilerek büyütülen bir çocuğun stresi ya çok azdır veya hiç yoktur dersek stres yoksa güzel olmanız daha da kolay.

(bkz: sevgi dolu kocanın çocuklarının şanslı doğması)
devamını gör...

"ya bunu da anlatmayayım artık" diye geri çıktığım bazı başlıklar var ama insan bazen boş bulunup küçükken öpüştüğü komşu kızına kadar anlatıyor. başlıklar hep bi kişisel bilgi dağarcığı kıvamında ilerlediğinden olsa gerek.
devamını gör...

başlık sahibine surekli yapistirma derdinde olanları alt etmektir.fişini çekerler.
devamını gör...

prodigy isimli abd'li metal grubunun 1992'de çıkan, progressive power metal türündeki harika demo albümüdür. heavy/power metal de diyebiliriz türüne ama progressive bir yanı ve power yaklaşımları kesinlikle var. demo dediğime bakmayın, 1 saatlik süresi var. ayrıca oracle grup ismiyle, farklı şarkı sıralaması, mix ve mastering'le de yayımlanmıştır 1993 senesinde. speed metal ve neoklasik metal elementleri de içeren hem sofistike hem de cayır cayır bir heavy metal müzik var burada. raw (çiğ) bir sound'u var ama kesinlikle güzel bence. bunun bir demo albümü olduğu ve çıktığı yıl göz önünde tutulmalı sound'u değerlendirilirken. enstrüman çalınımı kusursuz değil ama etkileyici. bu elbette progressive power metal'in mekanik ve steril ekolüne dahil değil. dediğim gibi sofistike ama cayır cayır bir heavy metal albümü bu. progressive yönü aksaklı ritimlerden ziyade/çok parça trafiklerine ve şarkı yazımına dayanıyor.

keşfetmem seneler öncesine gider bu demo albümü. bayağı şaşırmıştım zira 1992'den veya öncesinden gelen, belki dream theater'ın ilk albümü when dream and day unite hariç başka bir neoklasik etkili progressive power metal albümü bilmiyorum ben şahsen veya şu anda aklıma gelmiyor diyeyim. varsa da sayılı örneklerinden biri bu albümdür bunun. cidden muazzam bir şey bu. ilk örnekleri 80'lerde görülen progressive metal 90'larda gerçek manada parladı ama henüz 1992'de değildi bu. progressive power metalde de durum benzer. örneğin vokallerini hariç tutarsak neoklasik prog power metal yaptıklarını söyleyebileceğimiz children of bodom, 90'ların ikinci yarısında çıkmıştı. symphony x'in de kuruluşunun öncesine gidiyor bu albüm. bunlar düşünüldüğünde prodigy'nin 1992'de çıkan bu albümü çok değerli bana kalırsa.

albümdeki solist william wren 2020 senesinde hayatını kaybetmiş. rip. basçı brent smedley, kısa bir dönem meşhur power metal grubu iced earth'te çalmış. basçı james macdonough ise yine tanınan gruplar nevermore ile strapping young lad'e bazı turnelerinde eşlik etmiş. albümde süper bir iş çıkartmış olan gitarist kent smedley ise brent smedley'nin kardeşi falan sanırım. ikisinden oluşan eternal odyssey diye bir grup görünüyor metal-archives sitesinde ve 2019 senesinde bir heavy metal albümü çıkartmışlar o grupla.

neyse biz görsellerle de olsa albüme dönelim:
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel



demo albümün iki versiyonu da youtube'da bulunuyor. ahanda link'leri:

devamını gör...

devamını gör...

genel olarak milletin kaderi artık bu şekilde oldu herkes milli piyango misali yaşıyor artık ya çıkarsa ya olursa.
devamını gör...

herhangi bir etkiyle kısa süreliğine bilincini kaybetmek. beklenmedik olayların yaptığı bir duygu.
devamını gör...

daha çok "müdür başlık açtım, boş geçme" tarzında mesajlar alıyorum. benim başlığıma yazma diyen olmadı ama nickaltımdan uzak dur diyen oldu, entrylerinde benden bahsedip ego kasma diye uyarıp küfürleştiğim oldu, olum o senin yengen yengen diye bir takım uyarılar ve tehditler de aldım.

baktığında baya etkileşimde bulunuyormuşum la sözlükte. oysa çok yalnız hissederdim kendimi ne zaman sözlüğe girsem. saracak, iki lafın belini kıracak insan arardım.
devamını gör...

bocalayacak kadar düzlüğe çıkmadık çok şükür *
devamını gör...

modunuza göre değişebilir yani en azından benim için öyle çünkü sabah erken kalktığımda hayata yeniden başlıyormuş hissine kapılıyorum düşünme vakitlerim akşam gün batarken oluyor. sessizliği sevdiğim saatler ise gecenin körleri.
devamını gör...

hala ne yapmam gerektiğini bilmeyen, hayat dolu bir melankolik gibiyim. yaşamayı çok seviyorum, sabah kalkınca çok mutluyum ama ankisiyetem tavan yapsın diye kendimi tetikliyorum. bocalıyorum dönencelerde.
devamını gör...

günlük diyaloglarda da "bunu söylesem ne söylemesem ne, şunu konuşsak ne konuşmasak ne..." diyen insanın sözlüğe yansıyan hali.
devamını gör...

maden suyuna halk arasında verilen isim olmasına rağmen gerçekte aynı şey değildir.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim