zaman tüneli

iznik'te şehir surlarının dışında yer alan bazilika. iznik gölünde suların çekilmesiyle ortaya çıkan bu bazilika yalnızca türk arkeologları değil, bütün dünyayı çok heyecanlandırdı. suların altına 740 senesindeki depremden sonra gömüldüğü düşünülüyor.

konstantin önderliğinde gerçekleştirilen iznik konsilinin yapıldığı yer hala kayıp. bu bazilika da suların altından bir anda çıkınca akıllara "acaba iznik konsilinin yapıldığı mekan yıllar sonra açığa mı çıktı?" sorusu geldi. lakin yapılan araştırmalara göre henüz buna dair bir sonuç elde edilemedi.

bazilikanın aziz neophytos adındaki bir hıristiyan şehidine ithafen yapıldığı düşünülüyor. pagan roma döneminde özellikle diokletianus devrinde hıristiyanlara uygulanan baskı artmıştı. bazilikanın inşa ediliş amacına dair genel kanı bu devirde yaşayan aziz neophytos'un, iznik surları dışında, dindar bir hıristiyan olarak idam edilmiş olmasına dayanır. neophytos'un idam edildiği yere de olaydan sonra onun anısına bu bazilika inşa edilmiş olabilir.

iznik konsili, katılımın yoğun olduğu bir konsil. bazilika ise 600 metrekare. bazilikanın hacmi nedeniyle bana da pek olası gelmiyor bu iznik konsili tahmini. konstantin'in bu konsili imparatorluk sarayı gibi bir yerde yapmış olması daha gerçekçi bi senaryodur.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

hayat daha yaşanılabilir
devamını gör...

negatif bir şey görmeye tahammülümün olmadığı şu zamanlar diyebilirim ki en itici davranışları toplum içinde birbirlerine karşı saygısız davranışları. özellikle erkekler eşlerini çok eleştiriyor. yüzlerine kufredercesine bakıyorum ama pek işe yaramıyor.
devamını gör...

arkadaş ortamında gülümseyerek başlayan atışmalarının bir anda tartışmaya dönmesi. far görmüş tavşan gibi kalıyor insan. gidin evinizde dööşün ya.
devamını gör...

bezmiş olmak. bezmiş adam uzun yaşar. nasıl yani her şeyden bezmiş insan erken ölmez mi denilebilir doğal olarak ama hayattan bezmiş adam hiçbir şeyi umursamaz. ne kimseyle kavga eder, ne meseleleri büyütür, ne inatlaşır, ne zıtlaşır. bezmiştir insan çünkü. bezmiş insan da oturur işine gücüne bakar, etliye sütlüye takılmaz, ne öğün bulduysa yer geçer. öylece yaşar uzun uzun.
devamını gör...

şu sıra "çağın gereği" mahremlerini çok paylaşır oldular, rahatsız oluyorum. karısını pijamalarıyla, ev haliyle storye ekleyenler, kocasının saygınlığını toplum içinde düşürebilecek hallerini videoya almalar falan. ben çocukken misafirlikte komşunun yatak odasına girdim diye beni tokatlayan anamın neslinden razı hale geldim artık.
devamını gör...

çok abartılıyor bence
columbia gibi stanley gibi bi şey
beyaz yakanın yok yere yücelttiği bi kavram
devamını gör...

teoride desen zehir gibi pratik dersen sallanmakta
devamını gör...

kararlı ve kararsız
devamını gör...

iatediğimiz kadar entry silelim
iatediğimiz kadar beğeni atalım
ya bir de emoji kullanmadan yazamıyorum. emoji kullanalım.
hesabı silmek gibi bir özellik gelsin falan
devamını gör...

çok sıkıcı asla düzenli kullanamıyorum. bence reels kısmı yapın herkes hem yazsın hem reels paylaşsın. harika olmaz mıydı?
devamını gör...

kimler modmuş görelim
devamını gör...

kepengi indirin gidek
devamını gör...

benim için yalan söylemesi bile aldatılmışlık sayılıyor. bu yüzden karşı cinsle herhangi bir iletişim veya temasında asla affetmem. ki affetmedim de boşadım zaten.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

mazur yerine maruz yazmış kesin az alkollü ahhaah, maruz kalalım bari yayına.

edit; bitmiş ya bende alkollüyüm galiba, dinlemedim ama güzel yayındı emeğine sağlık.
devamını gör...

yoldaş.... yani ben üzülürdüm. sen olanca arayüz yap, kod yaz, ikoyla... turuncular sarılar beyazlar her şey uyumlu olsun. millet özel mesajlarda müge anlı çevirsin. demek ki neymiş. bir daha sözlük yapılırsa mesajlaşma özelliği kaldırılacak ya da minimuma indirilecekmiş. yazık lan içler acısı.
devamını gör...

sydney sweeney denen şimentalden yüz kat daha başarılı bi hatun
devamını gör...

farklı farklı feyk hesaplarla zaman zaman şanslarını deneyen kazmalardır.

bunlar kadar dallamasını görmedim. vazgeçmiyorlar da.
devamını gör...

olm kendi kendime konuşup çıktım ya. efsane güzel oldu.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim