zaman tüneli

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

ne alakadır çoğu zaman. dün gece de öyleydi. varg vikernes'i gördüm rüyamda. hem hapisten önceki hem hapisten sonraki haliyle.

uyumadan iki saat önce klasik müziğe geçmek şart... ama dur bir dakika, bunu yaptığımda da rüyamda halay ile revize edilmiş bale gösterisi yaptığım olmuştu.

hayır, mesaj ne ise anlamıyorum tanrım, haberin olsun yani.
devamını gör...

anladığım kadarıyla evde kendi kahramanın yolculuğu hikayemizi yazabiliriz. kankacı olamamış bir yazar bul, meseleyi şahsileştirene kadar tahrik et, sözlüğü arkana al ve mutlu son. ilk girdiden bu sonuca vardım, konu özelinde çok magazinim yok.

devotus’un esirgeyen ve bağışlayan kimliğini biliyorum. hepinize sarılır. sizinle uğraşmaz. kaldı ki kimseyle de uğraşmadı şimdiye kadar. sadece kaçırdığınız noktayı hatırlatmak istemiş siz yine es geçmişsiniz.

hepiniz uçurulan yazarlarla yaşadığınız sorunlarda haklısınız. başlık sahibi de bunlar neden uçuruldu demiyor. ısrarla haklı olduğunuz hikayelerle konunun özünden uzaklaşıyorsunuz.

aslında her sözlükte olan şeyler. sadece ekşide ulusal çapta linç veya krize dönen talihsizlikler yaşanır. böyle yerlerde de akbaba ve sırtlanlara fırsat doğar. devotus da aslan değil zaten.

gruplaşarak bir yazarı patlatmak ve moderatörlerin işini kolaylaştırmak yeni bir hadise değil. bazıları yeni görüyor o kadar.

son olarak kendinizi zorlayın. çok zorlayın. o kadar ıkının ki kendi fikriniz çıksın ortaya. kalabalığın gazına gelmeyin.
devamını gör...

vekillerin vatandaşa ve memlekete sunduğu hizmetlerden etkilenerek, vatandaş olarak naçizane mütevazı bir karşılık olması kabilinden, sanatçının da vekillere hiç olmazsa kaymak gerektiği yolundaki müzikal tavsiye ve talepleri, çok geniş kitlelerde karşılık bulmuş, yığınların dillerinden yıllarca düşmemiş, halâ seslendirilmektedir.
düğün dernek topluluklarda, sokaklarda meydanlarda genç yaşlı çoluk çocuk tüm insanlar, içten bir istekle sanatçının bu talebine katılarak, vekillerine olan gönül borçlarını ve isteklerini sanatçının tavsiyesi doğrultusuna, karşılamaya hazır olduklarını halâ bile haykırmaktadırlar.
üzücü olan şudur ki, bugüne kadar bir vekil bile çıkıp sanatçıya hiç olmazsa teşekkür bile etmemiş duymazdan gelmişlerdir.
bu nedenle ankaralı turgut gözleri açık mı gitmiştir bilinmez, ancak vatandaşlar, buldukları ilk fırsatta rahmetlinin bu içten talebini yerine getirebilmek için, hazır olduklarını haykırmaya devam etmekteler. duyuyoruz, görüyoruz..
türkiyedeki sanatçı siyasetçi ilişkisindeki bu hüzünlü gerçekliğe bu vesileyle dikkat çekerek, sanatçının anısına saygı ile diyoruz.
devamını gör...

#3846909
seni çok şükür ki tanımıyorum. 5 yaş flört yeteneklerin ilgimi çekmediğinden kafama fırlattığın numarana mesaj atma gafletine düşmediğim için :d tanışmıyor olabiliriz. :d

ortalığı provoke edip edip ağlanmaların da aynı şekilde itici geliyor. iltifatını da hakaret sayarım, kendi havuzunda oyna :d.

götüme başıma meraklı değilsen elin bi yerinde koşmasaydın abicim. ne yani, karşılık vermedik diye yine o...pu mu olduk? :d
devamını gör...

zannedilenin aksine sadece sağlıklı beslenme için değil, çayın tadını tamamen almak için de şekersiz içen kişidir. eğer bir kere şekersiz içmeye alıştıysa, bir daha asla şekerli çay içemeyen insandır. az şekerli olsa bile.

ben de şekersiz içenlerden biriyim. askerdeyken şeker stoğu bittiği için çayı şekersiz içmek zorunda kalmıştık. ondan beri bu şekilde alışkınım. çayı şahsi olarak seven biri değilim. hatta neden bu kadar sevildiğini de bir türlü anlamadım. ama çayı şekersiz içince en azından bir boka benziyor. öyle bir şey işte.
devamını gör...

pazarda hırka piyasasını takip ediyoruz. piyasa canlanmış. yine de fiyatlar örmeye değmez ama stres atmak için örgüye devam.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

dün basın toplantısında verilen görüntüler yürekleri ısıttı. bir araya gelip böyle sıcak görüntüler vermek gereksiz tansiyonu da düşürür. daha sağlıklı bir ortamda mücadele edilir... fenerbahçe'nin bir süredir izlediği politikayı takdir ediyorum.. hocalarını şahsen bir galatasaraylı olarak seviyorum. saygı duyuyorum. çok karakterli, duruşu çok güzel. çok akıllı.. uzun vadede çok katkısı olur gibi geliyor bana. önemli olan bu rekabetin saha içindeki kalitesinin artması. türk futboluna kavga, gürültüyle hizmet edilemez. o yüzden yöneticilerin ve teknik adamların açıklamalarının çok önemli olduğuna inanıyorum. ali koç dönemi sadece fenerbahçe'ye değil türk futboluna zarar vermiştir. inş. bundan sonra aynı hatalar tekrar edilmez.
devamını gör...

lefter'in "ben fenerbahçe formasını sırtımda değil, başımın üstünde taşıdım.” dediği yerden...
şimdi daha yüksek sesle!

sen şikenin adı…
devamını gör...

kavga kimseye bir şey kazandırmaz.
devamını gör...

detaylı detaylı anlatmaya aşırı üşeniyorum fakat bir ders notu için overview slaytı hazırlamak istedim. bakteriyel virülans faktörlerini şöyle akılda tutarsın böyle yaparsın diye kendisi analoji oluşturunca dedim bunun bi karikatürünü yapsın. verdim promptu, şöyle bir şey yaptı.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

mesela bir hikaye yazın, settingini verin, ortamı resmetmesini isteyin. kendi grafik romanınızı yapabilirsiniz. veya benim gibi ders notu hazırlarsınız. ya da tez figürü oluşturursunuz. hepsi olur.
devamını gör...

her şeyden önce ben bir ekip değilim onu bir söyleyeyim :d

poşet mevzuunda şapi ablam kendi topuğuna sıktı. ablam poşetin hesabından bana övgüler düzdü, sonra fırlayıp "sisi manitama yanladı, biz bi şey biliyorduk da konuşuyorduk" diyecekti muhtemelen, biz de doğal olarak sorduk bu davranış etik mi, madem insanların birden fazla hesabı olması yasak, bu durumda bu elemanlar 2şer hesapla takılıyor, adil ve mantıklı mı" diye. kaldı ki iğrenç bir şey sevgilinin hesabına girip de sözlükteki hanımları yemleyip sonra kibar tabirle kaşar diye adını çıkarmak. alması gereken tepkiyi almadı bile. asıl bunu sorgulasaydınız keşke devotus bey siz de :d. ben mecbur muyum abicim bu kadının yanladığı herkesle alakalı ortaya fırlatılmaya ve dahası buna anlayış göstermeye?

bıktım bu çete, ekip lafından.
kelenderis denen eleman da kadınlara zorbalık eden ve ideolojik olarak uyuşmamızın mümkün olmadığı bi tip. ayı bey'in gönlü olsun diye yüklenmiyor kimse ona.

köylü ablamda da bu iddialar ortaya atıldı. o da pedofili meşrulaştıran bi hanım ablamızdı.

yok oturup da çeteleştiğimiz falan ama etik olarak aynı yerde tesadüfen durduğumuz insanlarla benzer reaksiyonları vermek bi noktada bi sempati oluşturuyor tabii.

moderasyona aklı olan herkes zaten gıcık.
haksız cezaları ile ünlüler, bence kişiden bağımsız tepki görmesi gereken bi ekip zaten moderatör ekibi. pusuya yatıp fırsat kollayıp gözlerine kestirdiklerine lüzumsuzca ceza çakıyorlar. bu ayan beyan bilinen bir şey. insanlar da sevdikleri birinin başına gelince ytepki gösteriyor. keşke daha da gösterseler.

edit: adamın teki çıktı benim olmayan sekstingim üzerinden bir takım zırvalamalarda bulundu. senin savunduğun güruhtan biri onda birine maruz kaldı diye sözlük ayağa kalktı. ekip dediğin insanlar çıktı kadının özel hayatından size ne diye banlattınız diye ağladığın kadını savundu. bize sapıklar musallat oldu, aynı hassasiyeti göremedik. dkwjkf. bize seksting yapıyor dendi aojdkel sözlük ahalisi "kadının özel hayatından size ne" diye ayaklanmadı mesela. *

bağ benim belletirim dam benim dilletirim diyerek çözdük mevzuyu allahtan. nerden baksan ikiyüzlülük. ne yapalım hocam ille de ortalığa fırlayıp mağdurum diye ağlayıp sonra önümüze gelene meme mi atalım illa çeteleşebilmek için? keşke çeteleşebilsek ama mümkün olamıyor maalesef :d.
devamını gör...

kardeşim nice mutlu mesut, sağlık ve başarılar ile dolu yılların olsun inşallah. iyi ki varsın ..iyi ki doğdun
devamını gör...

milletin kavgasından kendine eğlence çıkaran çekirdekçi tayfanın biraz azıtmış versiyonudur.
hayatında gülüp oynamasına sebep olacak fazla bir şey yoktur herhalde.

hiç bende olmayan bir istektir.
devamını gör...

önce şunu netleştirelim ak kara birbirinden ayrılsın. kavga gürültü atışma bunların hepsine okey, zaten genelde taraf olmam. ama karşındaki alt etmek için eşine dil uzatacak kadar namussuz hareketlere başvurursan orada adama höst denir sanırım buna itiraz edecek başka kimse yoktur. tepkinin asıl kaynağı budur, en azından benim için böyle.

öte yandan ayı biladerimin daha sakin olması daha da önemlisi engelle butonunu kullanmayı öğrenmesi gerektiği konusunda da hem fikirim.

konuları bir bütün olarak ele alırsan dediğin manzara ortaya çıkar, ama burada mesele daha öte burada aşağılık kahpece bir tavır var. benimle meselem varsa gelip bana konuşacaksın önüne aldığın her hedefi kendini haklı göstermek için meşru görürsen sonra duyacaklarından da rahatsız olmayacaksın.

senin eşine birisi gelip böyle konuştuğunda sakin kalabileceksen eyvallah işkembesi geniş adammış der geçeriz, ama aynı tepkiyi hatta daha fazlasını yapardım diyorsan o durumda da boş konuşmuş oluyorsun.

yani işin özü doğru ama cezanın dozajı yanlış, birine hakaretten ceza verdin eyvallah doğrudur ama öteki hakaretin ötesine geçip iğrençleşmiş bunu aynı değerlendirirsen terazinin kefesi kayar ki zaten tam olarak öyle oldu görünüyor.

isyan buna, dediğim gibi konuları önce ayıralım değerlendirme de ona göre olsun.

edit: eğer bir gün olur da senin eşine veya sevdiğine sırf seni alt edemediği için salça olanlar olursa emin ol bugün nerede duruyorsam yine aynı yerde olurum. yani burada olay şahıslar değil ilkedir. bundan rahatsız olanlar varmış, keşke gecenin 3 ünde üstü kapalı hakaretle bezenmiş başlıklar açmak yerine erkek gibi çıkıp isim isim konuşabilselerdi.
devamını gör...

şimdi duydunuz mu bilmiyorum ama akp milletvekili süleyman karaman, meclis kürsüsünden erzincan’daki otelin reklamını yapıp vatandaşları erzincan’daki kayak merkezinde ‘kaliteli tatile’ çağırdı.
meclis kürsüsünden bölgedeki oteli övmeye doyamadı:

“ramada otel, modern odaları, lüks villaları, üst düzey konforu ve eşsiz doğa manzarasıyla…”
haberi şurada bak

elbette böyle bir hareket firmaların iştahını kabartır.
oradan reklam vermek isteyenler için, meclisin en kısa zamanda bir tarife ücreti açıklamasını beklemekteyiz.
devamını gör...

gece kulübü değil bence kasabanın meydanı. gelenler geçenler oturanlar takılanlar arananlar bakınanlar... özel bir güvenlik yok. toplumsal kıstaslar sınır alınıyor. sorun çıkaranlara da kolluk kuvvetleri yaptırım uyguluyor. ya ceza kesiyorlar ya da yaka paça atıyorlar.
devamını gör...

sözlük bir gece kulübü değil.
devamını gör...

normal sözlük'ün güvenliğinin kimden sorulacağı sorusudur.

kapıdaki güvenlikler moderatörler bence. her geleni geçeni alıyorlar. elli kere kovulanın tekrar gelmesine izin veriyorlar. sonra içerde olaylar çıkıyor içerdeki güvenlik abiler müdahale ediyorlar. kavga gürültü eksik olmuyor sonra.

iç güvenliğimizden sorumlu oldukları sanılan gönüllü abiler, inisiyatif almayı özümsemiş olan abiler de bazen aşırı müdahaleci oldukları için, herkesi hizaya sokma derdindeymiş gibi göründükleri için üstat savaş cebeci'nin de ifade buyurdukları üzere;
hayırdır, buranın raconunu siz mi kesiyorsunuz? sorularına muhatap oluyorlar...
tepki çekiyorlar, antipatik görünüyorlar. bazıları bunu içinde saklıyor, bazıları dile getiriyor. o zaman da yine kavga çıkıyor...

sistemin yarattığı sorunların çilesini sonuçta huzurlu bir ortam isteyen yazarlar çekiyor.
sözlüğün akil yazarları olarak bu konuda yöneticilerle toplantı yapıp sorunun merkezine inmemiz gerektiğine inanıyorum. bu konuda her türlü yardımı vermeye açığım efendim.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim