zaman tüneli

devamını gör...

dans kursu deyince aklıma hep seneler önce gittiğim ingilizce kursunda benden genç bir kadın hocamızın anlattığı, ortamın steril olmamasından ötürü enfeksiyon kapıp, şişen yüzü ve günlerce ateşli yatmasına dair hikaye geliyor. bir de erkek eğitmenin cıvık cıvık arkadaşına ve kendisine '' evet beybisi şimdi seni istiyorum '' diyerek dansa çekip, figür göstermeye çalışması.

arkadaşlar biz türküz ve müslümanız. halk oyunlarına eyvallah ama o tango, samba, rumba, sirtaki bilmem ne püsur çeşit dans varsa alayının mucidi olan halklar için alayınız b.ksunuz, pis müslümanlarsınız. anneannesi üniversite mezunu birisi olarak şunu söyleyeyim aranızda beyaz türk tanımına en yakın kişi ben olmama rağmen ben de oradan çok uzağım. rahmi koç bile beyaz türk değildir. rahmetli ecevit ( saray bağlantısı), murat bardakçı filan kısmen sayılabilirler. yani beyaz türklük öyle bir şey değil. alayınızın kütüğü sivas, trabzon, yozgat, kayseri, malatya. bunla da gurur duyun. götünü sallayıp açma gerdirme hareketi yapan özentilerin çocukluğunda yediği o ağır karbonhidratlı gıdaların izleri daha suratlarındayken samba, rumba, sirtaki yapmaları avrupalıları sadece güldürüyor ve tiksindiriyor.

baştaki soruya gelince. ne sevgilisi lan ?
devamını gör...

menfaat, çıkar.
bilen bilir.ben otlatmayacağım eşeğe semer vurmam.
devamını gör...

#3867015
beni param için sevdiğini tahmin ediyordum ama sevdan öyle gözümü karartmıştı ki konduramıyordum. gözlerimdeki perde indi, artık eminim. gönder mektuplarımı al resimlerini. bitti, buraya kadarmış. senin için ameliyat günü bile almıştım. bundan sonra merhaba merhaba. o kadar.
devamını gör...

sanırım ben biraz bunun felsefesini yapabilirim. 15 sene deterjan sattım.
öncelikle en çok satılan deterjan beyazlar için olanlar. renkli deterjan satabilmek için inanılmaz kampanyalar denedik ama beyazlar algısını kıramadık. giydiğimiz kıyafetlerin belki %70’i renkli fakat deterjan beyaz satılıyor. ve beyazlar için kullanılan deterjan en iyisi olmalı. renkli için ne olursa olsun. hala mahalle kültüründe balkona insanların göreceği şekilde asılan bembeyaz parlayan bir atlet değilse eğer o ev ile ilgili yargılamaların yapılacağı kaygısı hala mevcut. bu yargılamaya (kendi kafasında oluşan.) maruz kalmak istemeyen insan sürekli en iyi beyazlatan deterjanı tercih ediyor. bunun maliyeti ise renkliler için de o deterjanı kullandığı zaman renkli kıyafetler solmaya başlıyor. solan kıyafetler arkasından yeni bir yargılama dalgasını getiriyor ve kısır döngü böylelikle devam ediyor. kazanan kapitalizm.
devamını gör...

aldatan kişiyi affederseniz tekrar tekrar aynısını yapar. lütfen sokak kedisi ya da köpeği gibi çöplüğü karıştırıp ne sebeple olursa olsun eski sevgilinizle tekrar bir araya gelmeyin, onu affetmeyin. aynı şeyleri yapıp farklı sonuç beklemek andavallıktır. iki iki daha dört hayat bu kadar basit. karekök arayıp işin içinden çıkamaz hale gelmeyin.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

ben gönderirim. karşımdaki insana güvenim yoksa, ilişkiye başlamamam gerekir. her insan kendi özgürlüğüne sahiptir. ilişki özgürlük kısıtlamaz. birinin özgürlüğüne müdahale edip, size sadık olmasıyla böbürleniyorsanız; hata ediyorsunuz.


ben karşımdaki insanın özgürlüğünü tamamen açık bırakırım. seçim hakkına asla müdahale etmem. bu noktada bana sadık kalıyorsa, doğru insandır.

dans kursuna gitme,
karşı cinsten arkadaşlarınla görüşme,
yalnız/ arkadaşlarınla tatile gitme,
sosyal medya hesaplarının şifresini ver,
evinin anahtarını istiyorum,
telefon şifreni istiyorum...

bu şekilde ilişki yaşadığınızı mı sanıyorsunuz? bu şekilde karşınızdaki insanın sadık olduğunu mu düşünüyorsunuz?

gerçek: aldatılmamak için karşınızdaki kişiyi maksimum sıkıp, aşırı kontrol etmeye çalışıyorsunuz. bu ne sevgi ne de ilişkinin doğasıdır. bu sadece hastalıklı bir sahiplenme/ bağlanma biçimidir.

hayatın gerçekleri:

1. kimseyi sahiplenemezsiniz. her insan sadece kendisine aittir.

2. ilişki yaşamak karşınızdaki insanın hayatını kısıtlama/ hayatına müdahale etme/ o kişinin yerine karar verme haddini size tanımaz çünkü her insan kendi özgürlüğüyle doğar ve bu yasalarla koruma altına alınmış, cezai yaptırımı da bulunan bir mevzudur. evli dahi olsanız, tek celsede sizi maziye gömer. üstüne psikolojik istismardan boyunuzun minimum 2.5 katı tazminata maruz kalırsınız. tabi bu en iyi haldir. yaptığınız baskının türüne ve içeriğine göre hapis cezası + uzaklaştırma kararı da promosyon olarak sicilinize eklenir.

3. birini kontrol etmek bir ilişki biçimi değil, terapi gerektiren sorundur. trajik hale gelmeden müdahale ister.
devamını gör...

zeka tanrı vergisi ya da inanmayanlar açısından doğuştan gelen bir şey.
akıl ise sokaklarda.
sokakta oynayarak büyüyen, pişen çocuk zeki çocuk , eşit zekalı çocuklara göre daha akıllı oluyor ya.
devamını gör...

zeka anlık çözüm bulur, akıl ileriye dönük çalışır.
devamını gör...

insanın canını sıkan durum.
devamını gör...

sayısına bakamıyorum da sanırım takip etmediğim 3 kişi ya kaldı ya kalmadı
devamını gör...

benim çocuklar zeki, bunu biliyorum çünkü zeka testi yaptırdım. soruları çözüyorlar, rakamları topluyorlar, taşları diziyorlar… akademik başarıda sorun yok. ama akıl, yani hayatta işimizi görecek pratik düşünme, orada eksik. bazen ekmeğe sürülecek kadar akıl olmuyor.
devamını gör...

kandırmak anlamına gelir, fakat modern kullanımı ilişkide tarafların bir başkasıyla ya da bir başkaları ile beraber olması durumu olarak nitelendiriliyor.
devamını gör...

şöyle bir dans olursa neden olmasın, beraber bile yaparız:

devamını gör...

kıza adalet, erkeğe hakkı.
devamını gör...

kalbimi kırmış, hayallerimle oynamış yazar kişisi.

#3866973

şunu görünce aha dedim diko koymuş çocuğu, hemen hanıma çocukları yırt at, sen de ananın yanına dön, ben diko ile hollanda'ya gidiyorum, 800.000 bin kaldırmış adam diye yazacaktım ki öğrendim meğer oynamamış, sadece kaydetmiş.

yazıklar olsun..
devamını gör...

güzelliğine dayanamayıp bileklerini kestiklerini söylerler.
devamını gör...

her şey geçiyor…
devamını gör...

çok fazla bastırdığı duygusu olan insan olmak.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim